Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Ρόμπερτ Πάουελ: Δείτε πώς είναι σήμερα στα 73 του ο “Ιησούς από τη Ναζαρέτ”, 41 χρόνια μετά το τέλος της σειράς – Βίντεο

Ο Ρόμπερτ Πάουελ υποδύθηκε τον Ιησού Χριστό στην πιο πετυχημένη βιογραφική ταινία του Θεανθρώπου. Μιλάμε φυσικά για τη θρυλική υπερπαραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» που προβάλλεται, σε όλο σχεδόν τον κόσμο, κάθε Πάσχα.

Ο Βρετανός ηθοποιός μετά από την τεράστια επιτυχία του ως «Ιησούς» δεν έχει μπόρεσε ωστόσο να κάνει μεγάλη καριέρα στο Χόλυγουντ και σήμερα στα 73 του παίζει κυρίως μικρούς ρόλους σε Βρετανικά σήριαλ. Ο Ρόμπερτ Πάουελ είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει έναν γιο και μια κόρη.

Πριν από περίπου τέσσερις μήνες είχε βρεθεί σε γνώστη βρετανική εκπομπή και μεταξύ άλλων, είχε μιλήσει για την ομοιότητά του με τον ρόλο του Ιησού που τον σημάδεψε. Όσο για την αλλαγή στην εμφάνισή του; Αυτή είναι σίγουρα μεγάλη.

Ο Ρόμπερτ Πάουελ έχει δηλώσει κατά καιρούς για τον ρόλο της ζωής του ως Ιησούς: «Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 31 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. Τώρα, ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και αν δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία.

Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου, πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο «ρεαλιστικός» μπορούσα. Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού».

Διαβάστε επίσης