Δευτέρα, 15 Αυγούστου

Πτώση αεροπλάνου στην Αλγερία – Πληροφορίες για 200 νεκρούς

Πληροφορίες από τοπικά μέσα έκαναν αρχικά λόγο για περισσότερους από 200 επιβαίνοντες – Τα διεθνή δίκτυα ενημέρωσης αναφέρονται σε τουλάχιστον 100 άτομα και δεκάδες θύματα

– Πρόκειται για μεταγωγικό στρατιωτικό αεροπλάνο που μετέφερε στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους – Η πτώση του αεροπλάνου έγινε κοντά σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Αλγερία

– Υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχει μόνο ένας επιζών Οι πρώτες πληροφορίες από τοπικά μέσα αναφέρουν ότι το αεροπλάνο ήταν στρατιωτικό, και μετέφερε περισσότερους από 200 ανθρώπους οι οποίοι φαίνεται πως είναι όλοι νεκροί. Η πτώση του αεροπλάνου στην Αλγερία σημειώθηκε κοντά σε στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Το αεροπλάνο φαίνεται ότι βρισκόταν κατά τη διαδικασία απογείωσης όταν έχασε ξαφνικά ύψος και έπεσε στο έδαφος. Το δυστύχημα έγινε στην πόλη Blida της επαρχίας Boufarik στην Αλγερία. Οι πληροφορίες για τον αριθμό των επιβαινόντων στο αεροσκάφος είναι ακόμη συγκεχυμένες, θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι το αεροσκάφος μετέφερε περισσότερα από 100 άτομα, ενώ τοπικά μέσα έκαναν λόγο για πάνω από 200 επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με το BBC που επικαλείται δηλώσεις του αξιωματούχου των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών συνταγματάρχη Φαρίντ Νετσάντ στο δημόσιο ραδιόφωνο, βρέθηκε ένας επιζών ενώ συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για ένα αεροσκάφος τύπου Il 76 ή Il78. Οι πρώτες εικόνες από το σημείο μαρτυρούν πως οι περισσότεροι επιβαίνοντες έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ενδεικτικό του μεγέθους της τραγωδίας είναι πως στο σημείο έχουν σπεύσει 130 διασώστες με 14 ασθενοφόρα, αλλά και μεγάλη δύναμη του στρατού και της αστυνομίας.

 

Διαβάστε επίσης