Site icon Hallocy

Διπλό φονικό – Το τραγικό λάθος της Αστυνομίας – Σιγή ιχθύος για την κατάθεση του 15χρονου – Βίντεο

– Αρχ. Αστυνομίας: Πολύ δύσκολη υπόθεση, που συνέβη κάτω από πολύ ιδιάζουσες συνθήκες- Το τραγικό λάθος της Αστυνομίας τις πρώτες ώρες μετά το φονικό – Αργά χθες το απόγευμα του Σαββάτου (21.04.2018) ολοκληρώθηκε και η δεύτερη νεκροτομή στις σορούς του ζευγαριού – Ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης επέλεξε να μην τοποθετηθεί – Τα αποτελέσματα δεν αναμένονται να ανατρέπουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα
Η διπλή δολοφονία στο Στρόβολο είναι μια πρωτοφανής υπόθεση για τα δεδομένα της Κύπρου και γι’ αυτό καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για πλήρη εξιχνίασή της, δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο κ. Χρυσοστόμου επισκέφτηκε το απόγευμα του Σαββάτου τη σκηνή του στυγερού εγκλήματος, όπου είδε από κοντά το έργο των ανακριτών και ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις και την πορεία των ερευνών.

Σε σύντομες δηλώσεις του, ο Αρχηγός Αστυνομίας, χαρακτήρισε την υπόθεση ως πρωτοφανή και τόνισε τη θέληση της Αστυνομίας για πλήρη εξιχνίαση της.

«Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη υπόθεση, που συνέβη κάτω από πολύ ιδιάζουσες συνθήκες», είπε, προσθέτοντας πως «γι’ αυτό το λόγο έχουμε μεριμνήσει να έχουμε στη διάθεσή μας όλη την αναγκαία εμπειρογνωμοσύνη, τόσο σε ανακριτικό, όσο και σε επιστημονικό επίπεδο».

Σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας «είναι μια πρωτοφανής υπόθεση για τα δεδομένα της Κύπρου και όχι μόνο και γι’ αυτό καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για πλήρη εξιχνίασή της».

Σιωπητήριο από τους ιατροδικαστές

Το γεγονός ότι εκλήθη κατόπιν εντολής του Γενικού Εισαγγελέα, η εξ Ελλάδος καθηγήτρια ιστοπαθολογίας και ιατροδικαστής, Δρ. Χαρά Σπηλιωπούλου ενδεχομένως να καταδεικνύει πολλά, η οποία εξάλλου τόσο αυτή, όσο και ο Μάριος Ματσάκης από πλευράς οικογενείας των θυμάτων δεν έχουν αναφέρει το παραμικρό για το πόρισμά τους, ακόμα μια απόδειξη του έντονου προβληματισμού για την πορεία μιας υπόθεσης στην οποία υφίστανται κάποιες σαφείς μεν αρχικές πρώτες ενδείξεις και κατευθύνσεις, αλλά φαίνεται πως οι εξελίξεις στις έρευνες κάπου έχουν σκαλώσει.

Σιγή ιχθύος για την κατάθεση του 15χρονου
Παράλληλα, σε εκκρεμότητα φαίνεται πως βρίσκεται η δεύτερη και γραπτή πλέον κατάθεση του 15χρονου υιοθετημένου γιου του αγρίως δολοφονημένου ζεύγους, την οποία ειδήμονες θεωρούν ως «κλειδί» για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Σε κάθε περίπτωση, το παιδί βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση και ενδεχομένως και για αυτόν τον λόγο να μην έχει δοθεί το «πράσινο φως» προκειμένου να καταθέσει εκ νέου.

Το τραγικό λάθος της Αστυνομίας
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στον τόπο του εγκλήματος, δεν απέκλεισαν την περιοχή, με αποτέλεσμα 3 και 4 τα ξημερώματα να περάσουν τα απορριμματοφόρα και να αδειάσουν τους κοντινούς κάδους, όπου ίσως ο δράστης να είχε πετάξει το μαχαίρι και άλλα τεκμήρια της άγριας δολοφονίας!

www.newsit.com.cy

Exit mobile version