Site icon Hallocy

Διπλό φονικό: Ενώπιον Δικαστηρίου ο 33χρονος παραδέχεται ότι σχεδιαζόταν το χτύπημα επί 5 χρόνια! Είχε εργαστεί παλιότερα στο σπίτι – Βίντεο

– Από τις 11:30 π.μ. ο 33χρονος συλληφθείς προσήχθη ενώπιον δικαστηρίου, προκειμένου να ανανεωθεί το διάταγμα κράτησής του, κατόπιν αιτήματος της Αστυνομίας για διενέργεια περαιτέρω ερευνών στην υπόθεση – “Γνωρίζω το κίνητρο” είπε ο 33χρονος, συμπληρώνοντας ότι θα πει όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση. “Τούτο που έγινε σχεδιάζεται τα τελευταία 5 χρόνια”, ανέφερε προς το δικαστήριο – Είχε παλιότερα εργαστεί σε επιδιόρθωση παραθύρων της οικίας – Η Αστυνομία κατείχε εις βάρος του μαρτυρία από τα πρώτα στάδια της έρευνας, ενώ είχε τεθεί υπό παρακαλούθηση – Παραδέχθηκε ο ύποπτος ότι ανήκει σε αυτόν το ζευγάρι παπουτσιών που βρέθηκε στην σκηνή του φονικού
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κατάμεστη είναι η αίθουσα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου προσήχθη ο 33χρονος σεσημασμένος για ληστείες και υποθέσεις ναρκωτικών, τον οποίον και συνέλαβε χθες αργά το απόγευμα η Αστυνομία, ως εμπλεκόμενο με την υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο, με θύματα τον 60χρονο καθηγητή Μαθηματικών, Γιώργο Χατζηγεωργίου και την 59χρονη σύζυγό του, Ντίνα Σεργίου.

Ο 33χρονος ύποπτος, ο οποίος εμφανίσθηκε άνευ δικηγόρου, συνεργάζεται πλήρως με το δικαστήριο και αναφέρεται σε λεπτομέρειες της υπόθεσης και δεν έφερε ένταση στο αίτημα της Αστυνομίας, για 8ημερη περαιτέρω προσωποκράτησή του. «Τούτο που έγινε σχεδιάζεται τα τελευταία 5 χρόνια» ανέφερε ο 33χρονος σεσημασμένος. Ο 33χρονος επίσης είπε ότι επιθυμεί να δηλώσει όλα όσα ξέρει και ότι θέλει να πει ο, τι έχει συμβεί, αναφέροντας μάλιστα ότι γνωρίζει το κίνητρο. Παράλληλα, ένα ζεύγος παπουτσιών που ανευρέθη στον τόπου του εγκλήματος ανήκει στον ύποπτο 33χρονο. Συνεχίζουν να αναζητούνται από τις Αρχές το φονικό όργανο και τα ενδύματα, αλλά και τα υποδήματα που φορούσε ο δράστης. Στο παρόν στάδιο έχουν ληφθεί 111 καταθέσεις, ενώ αναμένονται ακόμα 90 από Λευκωσία, Λάρνακα και Αμμόχωστο. Ο δράστης όταν πήγε στο δωμάτιο του μικρού είπε στον ανήλικο «σκότωσα τους γονείς σου, που είναι τα λεφτά;» Με την απειλή μαχαιριού τον πήρε στην κουζίνα και σύμφωνα με τον μικρό του είπε «έχω κι εγώ γιο. Εν θα σου κάνω κακό».

Τα βασικά σημεία εκ του δικαστήριου:

Πληροφορία ενώπιον των αρχών ότι ο ύποπτος στις 18/4 εθεάθη στην περιοχή
Ήξερε το σπίτι ο 33χρονος. Είχε κάνει στο παρελθόν διορθώσεις στα παράθυρα της οικίας
Δεν έφερε ένσταση στο αίτημα για 8ημερη προσωποκράτηση του ο ύποπτος
Ο 15χρονος ισχυρίστηκε ότι κοιμόταν στο κρεβάτι του, άκουσε κλάμα και δεν ήξερε αν ήταν στον ύπνο του ή ήταν εφιάλτης. Είπε ότι μετά τον οδήγησαν στην κουζίνα όπου υπήρχε και δεύτερο άτομο
Επιβεβαιώνεται ότι καταζητείται και δεύτερο άτομο από τις Αρχές
Ο ύποπτος συνδέθηκε μέσω DNA με 2 τεκμήρια που εντοπίστηκαν στη σκηνή. Πρόκειται για δύο παπούτσια. Παραδέχτηκε προφορικά ότι ανήκουν στον ίδιο ο 33χρονος
Ο 33χρονος ανέφερε ότι ο φόνος ήταν υπό σχεδιασμό κατά τα τελευταία 5 χρόνια
Στην Αγία Νάπα η σύλληψη του 33χρονου

Παράλληλα, θα υπάρξει αναγνωριστική παράταξη και θα κληθεί ο 15χρονος γιος του ζεύγους προς αναγνώριση του υπόπτου, ενώ εκκρεμούν οι εξετάσεις DNA (επιπρόσθετες), καθώς και άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του υπόπτου.

Η μαρτυρία που εδόθη από τον υπαστυνόμο Κουμέττο με αναφορά στις υπό διερεύνηση κατηγορίες για τον 33χρονο: Φόνος εκ προμελέτης, συνωμοσία για φόνο ληστεία, είσοδος ενόπλου με σκοπό κλοπή, απαγωγή με σκοπο περιορισμό, κατοχή διαρρηκτών οργάνων κ αυτουργός. Εν συνεχεία έγινε περιγραφή του τραγικού διπλού φονικού σύμφωνα και με την υφιστάμενη μαρτυρία του μοναδικού μέχρι στιγμής αυτόπτη μάρτυρα του 15χρονου γιου του ζεύγους. Εντοπισμός των δυο θανόντων εντός της οικίας μαχαιρωμένα, με τον άνδρα να ανευρίσκεται μπρούμυτα στο πάτωμα και η η γυναικά μπρούμυτα στο κρεβάτι. Επίκληση μαρτυρίας ότι στις 1:35 ο ανήλικος γιος τους μετέβη ζητώντας βοήθεια σε γειτονική φιλική οικεία αναφέροντας ότι δυο άγνωστοι μπήκαν σπίτι και σκότωσαν τους γονείς του, ενώ τον ίδιο τον κλείδωσαν στο υπόγειο.

Το ιστορικό γύρω από την σύλληψη του 33χρονου
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι ανακριτές της υπόθεσης φέρονται να κατείχαν εις βάρος του μαρτυρία από τα πρώτα στάδια των ερευνών της υπόθεσης και πως η μαρτυρία δεν εξασφαλίστηκε κατά τη μέρα σύλληψής του, ενώ αστυνομικοί με πολιτικά τον είχαν θέσει υπό διακριτική αλλά διαρκή παρακολούθηση. Χθες ωστόσο ξεκαθαρίστηκε με αστυνομική ανακοίνωση ότι ναι μεν θεωρείται ως εμπλεκόμενος, αλλά όχι ως ο ηθικός αυτουργός του διπλού φονικού. Πηγές αναφέρουν ότι οι ανακριτές της υπόθεσης δεν θεωρούν ότι έχουν στα χέρια τους τον δράστη του εγκλήματος, ενώ δεν αποκλείεται για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης και διευκόλυνσης του ανακριτικού έργου να δρομολογηθεί και δεύτερη σύλληψη.

Εξάλλου, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Αστυνομίας Στ. Στυλιανού απέφυγε να απαντήσει αν βρέθηκε DNA του 33χρονου εντός της οικίας, ωστόσο ανέφερε πως βάσει των στοιχείων που διαθέτει η Αστυνομία δικαιολογείται το αίτημα διατάγματος ανανέωσης της κράτησής του. Νωρίτερα, είχε αναφερθεί πως η μόνη διασύνδεση του 33χρονου με το διπλό φονικό είναι ότι είχε διαπιστωθεί μόνο η φυσική του παρουσία στην γύρω περιοχή.




Exit mobile version