Site icon Hallocy

Διπλό φονικό – Αστυνομία: Δεν θα υποκύψουμε σε πιέσεις – Αιχμές κατά Αστυνομίας από δικηγόρο 15χρονου μετά τις βολές Ματσάκη – Βίντεο

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, καθώς και οι πρωινές αναφορές του δικηγόρου του 15χρονου, ο οποίος άφησε αιχμές για τους μέχρι κάποιου σημείου χειρισμούς της Αστυνομίας, οι οποίοι ουσιαστικά εξέθεσαν τον 15χρονο
Δηλώσεις Εκπρ. Τύπου Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη για την εξέλιξη των ερευνών

Αναφορά σε επιπρόσθετα τεκμήρια που παραλήφθηκαν, αναμένονται αποτελέσματα, οι έρευνες είναι σε καλό δρόμο, υπάρχει έργο προς διεκπεραίωση, αναμένονται επιπρόσθετη λήψη αρκετών καταθέσεων, ενώ από πλευράς ενημέρωσης, διαδικαστικά από τους Ανακριτές ενημέρωνεται ο Αρχηγός της Αστυνομίας. Παραμένουμε προσηλωμένοι στα όσα δηλώνουμε, παρά την άσκηση πιέσεων από κάποιους, χρειάζεται προσοχή τι λέγετε και λέγεται και τι γράφετε και γράφεται, είναι σημαντικό προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Προτρέπουμε τους πάντες να ακολουθούν τις ενημερώσεις της αστυνομίας όσο φειδωλές κι αν είναι αυτές. Έκκληση να τηρηθούν όσα έχουμε προηγουμένως αναφέρει. Αναφορικά με τις δηλώσεις Ματσάκη, συνηγορεί ο κ. Αγγελίδης, ότι οι έρευνες είναι σε καλό δρόμο, είναι έκκληση παράκληση να αποφεύγονται σενάρια και υποθέσεις, όταν θα υπάρχουν ανακοινώσιμες εξελίξεις θα το μαθαίνετε. Με βάση τις εξελίξεις είμαστε σε καλό δρόμο, υπάρχουν συνεχώς εξελίξεις, μέσα από τις μαρτυρίες και την αξιολόγηση δεδομένων οδεύουμε προς την διαλεύκανση. Ο 33χρονος τελεί υπό 8ημερη κράτηση, αλλά δεν επιβεβαιώνει ο κ. Αγγελίδης το αν έχει περιπέσει σε αντιφάσεις. Για τις αιτιάσεις Ματσάκη, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι το χρονικό διάστημα αποκλεισμού του εγκλήματος, ανέφερε ότι οι Αρχές και η Αστυνομία έχει την διακριτική ευχέρεια να ανοίγει ή να κλείνει μια σκηνή για έρευνες, όσο κι αν χρειαστεί. Προχωρούμε, μεθοδικά με σοβαρότητα, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία, από την μία είναι η διερεύνηση της υπόθεσης, και από την άλλη η ενημέρωση του κοινού αλλά και των ΜΜΕ. Από πλευράς μας δεν πρόκειται να υποκύψουμε στις πιέσεις, εδώ κρίνεται και η καλή αμφίδρομη συνεργασία μας με δημοσιογράφους και Μέσα, με γνώμονα την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Τι λέει ο δικηγόρος του 15χρονου
Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Παπαϊωάννου, προβαίνοντας σε δηλώσεις στο Κρατικό Ραδιόφωνο νωρίς σήμερα (27/4), ανέφερε πως η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται με βάση μία πληροφορία, προσθέτοντας πως αν αυτή δεν υπήρχε ο 15χρονος θα είχε παραμείνει στοχοποιημένος από ΜΜΕ και διάφορες άλλες «πηγές», «κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους να νιώθει την απόρριψη, χωρίς να υπάρχει οποιοδήποτε υπόβαθρο».

Ο κ. Παπαϊωάννου προσέθεσε πως ευτυχώς για το παιδί εξελίχθηκαν έτσι όπως εξελίχθηκαν τα γεγονότα, ενώ αργότερα προβαίνοντας σε δηλώσεις και προς το SigmaLive, επανέλαβε ότι με όσα η Αστυνομία κατέθεσε ενόρκως προκύπτει ότι ο ανήλικος γιος είναι αμέτοχος στον φόνο. «Σ’ αυτό το στάδιο δεν έχω πρόσβαση στο μαρτυρικό υλικό, για να μπορώ να μιλώ με απόλυτη βεβαιότητα για το τι έχει γίνει.

«Η πληροφόρηση την οποία έχω, είναι ότι ουδέποτε επεστάθη η προσοχή στον ανήλικο, ώστε να θεωρηθεί ως ύποπτος και να ενεργοποιούνται τα δικαιώματά του. Παρά το γεγονός αυτό, αν κάποιοι ισχυρισμοί της Αστυνομίας έχριζαν τον ανήλικο ως εν δυνάμει ύποπτο, γι’ αυτό το θέμα έχω απόψεις, αλλά δεν είναι προς δημοσιοποίηση. Επίκειται κάποια διαδικασία, αλλά είναι ως μάρτυρας».

Η αλλαγή στον ρού της υπόθεσης, που κατεδείκνυε προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση την διαλεύκανσή της, ήρθε όταν εξασφαλίσθηκε μαρτυρία πως ο 33χρονος είχε θεαθεί στην σκηνή κατά την ώρα τέλεσης του διπλού φονικού. Παράλληλα, πολλοί έμειναν εμβρόντητοι, όταν αναφέρθηκε ο εντοπισμός ενός ζεύγους παπουτσιών στην αυλή της οικίας, το φέρεται να ανήκει στον 33χρονο, με τον ίδιο να λέει πως κάποιοι τα έβαλαν εκεί για να τον ενοχοποιήσουν.

www.newsit.com.cy

Exit mobile version