Δευτέρα, 15 Αυγούστου

Αδελφός κατά αδελφού για το διπλό φονικό: «Εσκότωσε και τους δυο» – «Λέει ψέματα»!

– Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν σήμερα το πρωί ο 23χρονος αδελφός και η 21χρονη σύντροφος του 33χρονου – Στη σύντροφο του 33χρονου βρέθηκε dna στα παπούτσια της, με την ίδια να αρνείται εμπλοκή – Ο 33χρονος έδωσε «στεγνά» τον 23χρονο αδερφό του, ως το πρόσωπο που σκότωσε το άτυχο ζεύγος – H αστυνομία έχει εντοπίσει και νέα τεκμήρια, ενώ ψάχνουν μία κουκούλα, τύπου Bob Marley – Εντοπίστηκαν και οι σημειώσεις στο όχημα του 33χρονου
Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν, οι δύο συλληφθέντες που φέρονται να σχετίζονται με το διπλό φονικό στο Στρόβολο μετά την κατάθεση τους ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Συνέχεια της κατάθεσης του θα δώσει επίσης και ο 33χρονος ύποπτος.

Τι ειπώθηκε στο δικαστήριο
Πρόκειται για τον 23χρονο ετεροθαλή αδερφό και την 21χρονη σύντροφο του 33χρονου, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες μετά την κατάθεση του τελευταίου, ο οποίος τελεί από την περασμένη Πέμπτη υπό 8μερη κράτηση.

Σύμφωνα με το «SigmaLive», όπως λέχθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας από τον Προιστάμενο της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ, Κούμεττο Κούμεττου, ο 33χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο 23χρονος του είπε «εσκότωσε και τους δυο» με τον 23χρονο να αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία ισχυριζόμενος ότι «ο αδερφός μου λέει ψέματα».

Ο ισχυρισμός αυτός διατυπώθηκε εκτός της προβλεπόμενης διαδικασίας προσωποκράτησης όταν η Δικαστής απευθύνθηκε στον 23χρονο για να τον ρωτήσει αν φέρει ένταση στο διάταγμα προσωποκράτησής του.

Μπλεγμένη στο «κόπλο» και η 21χρονη σύντροφος του 33χρονου
Στη σύντροφο του 33χρονου βρέθηκε dna στα παπούτσια της, με την ίδια να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή, ενώ σχετικά με τον εντοπισμό δικού της γενετικού υλικού σε αντικείμενα του 33χρονου, η 21χρονη, είπε στους ανακριτές ότι το ξίφος που άγγιξε, το είχε κάνει δώρο στον 33χρονο ο εργοδότης.

Ο 23χρονος και η 21χρονη παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο αρχικά χωρίς δικηγόρο και κατά την διάρκεια της διαδικασίας το Δικαστήριο ενημερώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες τελικά θα εκπροσωπηθούν από δικηγόρο. Προς το παρόν ούτε ο 23χρονος, ούτε η 21χρονη έχουν δώσει γραπτή κατάθεση και αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ωρών.

Όλα τα νέα τεκμήρια που θα ρίξουν «φως» στον φόνο και τι αναζητούν οι Αρχές
Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει εντοπίσει και νέα τεκμήρια, ένα ρόπαλο, ένα ξίφος και κορδόνια παπουτσιών, τα οποία φέρουν το γενετικό υλικό της 21χρονης.

Να σημειώσουμε ότι το ξίφος και το ρόπαλο είναι τα δυο αντικείμενα για τα οποία γινόταν λόγος ότι ήταν ξένα προς το σπίτι του ζεύγους.

Επίσης εντοπίστηκαν οι σημειώσεις στο όχημα του 33χρονου που αφορούσαν τα θύματα, το οποίο κατασχέθηκε και ερευνήθηκε από τους ανακριτές. Στο σημειωματάριο εντοπίστηκαν σημειώσεις και της 21χρονης, ενώ αναζητείται μία κουκούλα, τύπου Bob Marley που φέρεται να φορούσε το βράδυ του φόνου ο 23χρονος.

Ο Ανώτερος Υπαστυνόμος Κουμέτος Κουμέτου εξιστόρησε στους δικαστές τα γεγονότα της 18ης Απριλίου, αναφέροντας ότι μετά από ιατροδικαστική εξέταση στον 33χρονο διαπιστώθηκε πως φέρει μώλωπες στα χέρια που έγιναν μερικές ημέρες πριν και στην 21χρονη εκχυμώσεις στην πλάτη, οι οποίες χρονολογούνται 3-4 ημερών.

Την ίδια ώρα, θα γίνουν επιστημονικές εξετάσεις DNA για τα τεκμήρια στη σκηνή, όπως και νέα αναγνωριστική παράταξη στην οποία θα κληθεί ο 15χρονος του δολοφονημένου ζεύγους.

Επίσης η Αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο το μαχαίρι και τα ρούχα που εντοπίστηκαν χθες σε συγκεκριμένο χώρο να σχετίζονται με το διπλό φονικό.

Χθες ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης είχε δηλώσει ότι οι έρευνες βρίσκονται σε καλό δρόμο και ότι αναμένονται τα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων σε τεκμήρια που παραλήφθηκαν.

Ο 33χρονος «ρίχνει» τον φόνο στον αδερφό του
Στη χθεσινή του πολύωρη κατάθεση ο 33χρονος φέρεται να άνοιξε το στόμα του και να είπε πολλά στους ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας, σχετικά με το τι τελικά συνέβη τη μοιραία νύχτα της 19ης Απριλίου στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», από την πλευρά του ο 33χρονος ούτε αναλαμβάνει ευθύνη ούτε και παραδέχεται ότι έλαβε μέρος στη δολοφονία του άτυχου ζεύγους, αντιθέτως φέρεται να δίνει «στεγνά» τον 23χρονο αδερφό του, ως το πρόσωπο που σκότωσε το ζεύγος Γιώργο Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου.

Η ομολογία του 33χρονου οδήγησε την Αστυνομία στο να προχωρήσει χθες στη σύλληψη του αδελφού του, καθώς και της συντρόφου του, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τελικά ο 23χρονος έπαιξε κάποιο ρόλο στο φρικτό έγκλημα του Στροβόλου.

Ο 33χρονος ομολόγησε ότι μαζί με τον αδερφό του πήγαν στο σπίτι του άτυχου ζεύγους με σκοπό τη διάρρηξη και κλοπή της κατοικίας, κατονομάζοντας πως ο αδερφός του είναι αυτός που έβαλε τέλος στις ζωές του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου.

Επίσης η Αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο το μαχαίρι και τα ρούχα που εντοπίστηκαν χθες σε συγκεκριμένο χώρο να σχετίζονται με το διπλό φονικό.

Ο 33χρονος ήταν αυτός που οδήγησε τους ανακριτές σε χώρο κοντά στο πατρικό του στην Αγλαντζιά, όπου και υπέδειξε πού ήταν κρυμμένα τα ρούχα που φορούσε ο δολοφόνος καθώς και το φονικό μαχαίρι.

Όσον αφορά τα ρούχα τα οποία είναι γεμάτα αίματα, ο 33χρονος υποστηρίζει ότι είναι μεν δικά του αλλά τα φορούσε το βράδυ του φόνου ο αδελφός του.

Όσον αφορά στα παπούτσια του που εντοπίστηκαν έξω από την οικία των θυμάτων, ο 33χρονος αναφέρει ότι τα έβγαλε για να μην κάνει θόρυβο και τα ξέχασε φεύγοντας από αυτό. Επίσης, στο όχημά του εντοπίστηκαν δύο σημειωματάρια, στα οποία καταγράφονταν, άγνωστο γιατί, οι τίτλοι των ρεπορτάζ για το τραγικό συμβάν.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την εξακρίβωση των όσων κατέθεσε ο 33χρονος ύποπτος στους ανακριτές.

Διαβάστε επίσης