Δευτέρα, 15 Αυγούστου

Διπλό φονικό: Ξετυλίγεται το κουβάρι με όλες τις μαρτυρίες να δείχνουν τον 33χρονο ως φυσικό αυτουργό – Νέα αναγνωριστική παράταξη για τον 15χρονο

– Εκ νέου σήμερα αναμένεται ο 15χρονος να προβεί σε αναγνωριστική παράταξη – Παραμένει άφαντο το πορτοφόλι του Γ. Χατζηγεωργίου, όπως και η κουκούλα ενός εκ των δραστών – Οι υπόλοιποι 3 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση καταδεικνύουν ως φυσικό αυτουργό του διπλό φονικού τον 33χρονο – Μετά από τον 22χρονο συλληφθέντα που μετέβη στην σκηνή του εγκλήματος για να υποδείξει στις Αρχές τι συνέβη, η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τους 3 άλλους – Εν αναμονή κρίσιμων επιστημονικών αποτελεσμάτων σε τεκμήρια όπως το μαχαίρι και τα ρούχα του δράστη

Η αστυνομία φαίνεται πως πλέον με αργά αλλά σταθερά βήματα οδεύει προς διαλεύκανση του διπλού φονικού στον Στρόβολο, με θύματα τον 60χρονο καθηγητή Μαθηματικών, Γιώργο Χατζηγεωργίου και την 59χρονη σύζυγό του, Ντίνα Σεργίου, ενός εγκλήματος που συγκλόνισε όχι μόνο το Παγκύπριο, αλλά παράλληλα έθεσε ποικιλοτρόπως σε δοκιμασία τις Αρχές που είχαν επιληφθεί της εξιχνίασής του.

Σε κάθε περίπτωση, πλέον καθίσταται ξεκάθαρο ότι κίνητρο ήταν η ληστεία και συγκεκριμένα το χρηματοκιβώτιο, το οποίο βρισκόταν εντός της οικίας, σύμφωνα και με τις καταθέσεις των 4 συλληφθέντων. Τρείς από αυτούς επίσης καταδεικνύουν τον 33χρονο, ο οποίος και συνελήφθη πρώτος από την Αστυνομία, ως φυσικό αυτουργό του διπλού φονικού το βράδυ της 19ης Απριλίου στην οικία της οδού Ζαλόγγου.

Χθες εξάλλου προσήχθη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου 22χρονος, ο οποίος και είχε συλληφθεί αργά το βράδυ του Σαββάτου οπότε και ετέθη υπό οκταήμερη κράτηση, όπως και οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες, ένας 33χρονος, η 21 ετών σύντροφός του και ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του.

Χθες το απόγευμα η ανακριτική ομάδα μετέφερε τον νεοσυλληφθέντα 22χρονο στον τόπο του εγκλήματος, στην οικία της οδού Ζαλόγγου, ο οποίος υπέδειξε το τι είχε δει και κάνει το βράδυ του άγριου διπλού φονικό, ξεκαθαρίζοντας το ποιον ρόλο διαδραμάτισε στην ληστεία προς ενίσχυση της μαρτυρίας του.

Παρέμειναν για παραπάνω από μια ώρα στην οικία, με τον 22χρονο να υποδεικνύει το πως και από πού κατάφεραν να εισέλθουν εντός. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο 22χρονος εισήλθε από την πόρτα της κουζίνας, ανεβαίνοντας εν συνεχεία στον επάνω όροφο μαζί με τον 33χρονο φερόμενο ως δράστη του διπλού φονικού, όπου διαπίστωσε ότι οι γονείς του 15χρονου ήταν ήδη αιμόφυρτοι και νεκροί.

Στην ίδια διαδικασία θα υποβληθούν στην οικία και οι υπόλοιποι συλληφθέντες, ενώ σήμερα 0 15χρονος θα κληθεί εκ νέου να προβεί σε αναγνωριστική παράταξη υπόπτων.

Εν αναμονή επίσης τελούν οι Αρχές των αποτελεσμάτων των επιστημονικών εξετάσεων για σειρά τεκμηρίων, μεταξύ αυτών του φονικού μαχαιριού και των ενδυμάτων, που έφερε ο δράστης, ενώ παράλληλα εξακολουθούν να αναζητούνται το πορτοφόλι του Γιώργου Χατζηγεωργίου και η κουκούλα.

Διαβάστε επίσης