Site icon Hallocy

Ο 15χρονος θα προβεί σε νέα αναγνωριστική παράταξη – Κρίσιμη ημέρα στην εξέλιξη των ερευνών – Βίντεο

– Εκ νέου σήμερα αναμένεται ο 15χρονος να προβεί σε αναγνωριστική παράταξη – Παραμένει άφαντο το πορτοφόλι του Γ. Χατζηγεωργίου, όπως και η κουκούλα ενός εκ των δραστών – Οι υπόλοιποι 3 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση καταδεικνύουν ως φυσικό αυτουργό του διπλού φονικού τον 33χρονο – Μετά από τον 22χρονο συλληφθέντα που μετέβη στην σκηνή του εγκλήματος για να υποδείξει στις Αρχές τι συνέβη, η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τους 3 άλλους – Εν αναμονή κρίσιμων επιστημονικών αποτελεσμάτων σε τεκμήρια όπως το μαχαίρι και τα ρούχα του δράστη, για το εάν συνάδουν με τις ανακριτικές καταθέσεις

Η αστυνομία φαίνεται πως πλέον με αργά αλλά σταθερά βήματα οδεύει προς διαλεύκανση του διπλού φονικού στον Στρόβολο, με θύματα τον 60χρονο καθηγητή Μαθηματικών, Γιώργο Χατζηγεωργίου και την 59χρονη σύζυγό του, Ντίνα Σεργίου, ενός εγκλήματος που συγκλόνισε όχι μόνο το Παγκύπριο, αλλά παράλληλα έθεσε ποικιλοτρόπως σε δοκιμασία τις Αρχές που είχαν επιληφθεί της εξιχνίασής του.

Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση του ΡΙΚ, ο 15χρονος κατά πάσα πιθανότατα σήμερα θα προβεί εκ νέου σε αναγνωριστική παράταξη, σε μια προσπάθεια να αναγνωρίσει κι άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα, πέραν του 33χρονου τον οποίο και ήδη έχει αναγνωρίσει. Σήμερα εξάλλου, στην σκηνή του άγριου διπλού φονικού αναμένεται να μεταβούν εκ νέου οι ανακριτές της υπόθεσης, μαζί με κάποιους από τους τέσσερις συλληφθέντες, χωρίς να ξεκαθαριστεί ποιοι θα είναι αυτοί, ενώ για την Αστυνομία η υπόθεση δεν θεωρείται ως εξιχνιασμένη πλήρως. Αναμένεται πλέον από τα εργαστηριακά αποτελέσματα επί των μέχρι στιγμής ανευρεθέντων τεκμηρίων να εξακριβωθεί με το εάν συνάδουν με τα όσα έχουν ειπωθεί από τους συλληφθέντες, με την σημερινή ημέρα να είναι και αυτή ιδιαίτερα σημαντική για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σε κάθε περίπτωση, πλέον καθίσταται ξεκάθαρο ότι κίνητρο ήταν η ληστεία και συγκεκριμένα το χρηματοκιβώτιο, το οποίο βρισκόταν εντός της οικίας, σύμφωνα και με τις καταθέσεις των 4 συλληφθέντων. Τρείς από αυτούς επίσης καταδεικνύουν τον 33χρονο, ο οποίος και συνελήφθη πρώτος από την Αστυνομία, ως φυσικό αυτουργό του διπλού φονικού το βράδυ της 19ης Απριλίου στην οικία της οδού Ζαλόγγου.

Χθες εξάλλου προσήχθη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου 22χρονος, ο οποίος και είχε συλληφθεί αργά το βράδυ του Σαββάτου οπότε και ετέθη υπό οκταήμερη κράτηση, όπως και οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες, ένας 33χρονος, η 21 ετών σύντροφός του και ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του.

Χθες το απόγευμα η ανακριτική ομάδα μετέφερε τον νεοσυλληφθέντα 22χρονο στον τόπο του εγκλήματος, στην οικία της οδού Ζαλόγγου, ο οποίος υπέδειξε το τι είχε δει και κάνει το βράδυ του άγριου διπλού φονικό, ξεκαθαρίζοντας το ποιον ρόλο διαδραμάτισε στην ληστεία προς ενίσχυση της μαρτυρίας του.

Παρέμειναν για παραπάνω από μια ώρα στην οικία, με τον 22χρονο να υποδεικνύει το πως και από πού κατάφεραν να εισέλθουν εντός. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο 22χρονος εισήλθε από την πόρτα της κουζίνας, ανεβαίνοντας εν συνεχεία στον επάνω όροφο μαζί με τον 33χρονο φερόμενο ως δράστη του διπλού φονικού, όπου διαπίστωσε ότι οι γονείς του 15χρονου ήταν ήδη αιμόφυρτοι και νεκροί.

Στην ίδια διαδικασία θα υποβληθούν στην οικία και οι υπόλοιποι συλληφθέντες, ενώ σήμερα 0 15χρονος θα κληθεί εκ νέου να προβεί σε αναγνωριστική παράταξη υπόπτων.

Εν αναμονή επίσης τελούν οι Αρχές των αποτελεσμάτων των επιστημονικών εξετάσεων για σειρά τεκμηρίων, μεταξύ αυτών του φονικού μαχαιριού και των ενδυμάτων, που έφερε ο δράστης, ενώ παράλληλα εξακολουθούν να αναζητούνται το πορτοφόλι του Γιώργου Χατζηγεωργίου και η κουκούλα.

Ποιος έκανε τι στο διπλό φονικό
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πλέον οι Αρχές έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα τόσο για τα κίνητρα των δραστών, όσο και για τους διακριτούς ρόλους που ο καθείς εξ αυτών διαδραμάτισε.

Έτσι μέχρι στιγμής διαφαίνεται ο «ηγετικός» ρόλος του 33χρονου, πρώτου συλληφθέντα, από όπου ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι των υπολοίπων συλλήψεων, καθώς σε αυτόν αποδίδεται τόσο η ηθική, όσο και φυσική αυτουργία του εγκλήματος. Όλα τα στοιχεία τα οποία ετέθησαν ενώπιον Δικαστηρίου συνηγορούν στο ότι αυτός είναι που δολοφόνησε με 26 μαχαιριές τον 60χρονο Γιώργο Χατζηγεωργίου, και με 9 μαχαιριές την Ντίνα Σεργίου, ξυπνώντας εν συνεχεία τον 15χρονο γιο του ζεύγους, στον οποίον μάλιστα ανέφερε ότι τους σκότωσε, ότι δεν θα τον πειράξουν αυτόν και ότι αναζητούν χρήματα. αυτουργού αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν εντός Δικαστηρίου όλα δείχνουν ότι είναι ο άνθρωπος που σκότωσε το ζεύγος και ακολούθως ξύπνησε τον 15χρονο γιο τους, για να του ανακοινώσει ότι δολοφόνησε τους γονείς του και για να του πει να τον καθοδηγήσει στον χώρο όπου ήταν τα λεφτά.

Για την 22χρονη συμβία του και τον 23χρονο ετεροθαλή αδελφό του προκύπτει ότι αμφότεροι ανέμεναν το τηλεφώνημα του 33χρονου προκειμένου να παραλάβουν το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου. Συγκεκριμένα η 22χρονη είχε αναλάβει τον ρόλο του οδηγού διαφυγής, ενώ διαφαίνεται ότι ο 33χρονος τους είχε αφήσει να αναμένουν εκτός της οικίας του αγρίως δολοφονημένου ζεύγους, ενώ εξάλλου, γενετικό υλικό της κοπέλας δεν έχει εντοπιστεί στη σκηνή.

Τέλος, ο 22χρονος, ο οποίος συνελήφθη τελευταίος το απόγευμα το Σαββάτου, φέρεται να είναι ο κουκουλοφόρος ο οποίος ανέμενε έξω από την πόρτα της κουζίνας για να του ανοίξουν. Στα όσα διαμείφθηκαν εντός δικαστικής αιθούσης, ο 22χρονος εισήλθε στο σπίτι ανέβηκε στο δωμάτιο και αντίκρισε το ζεύγος να κείτεται νεκρό, ενώ είπε στους ανακριτές, «νομίζει πως τα παπούτσια που βρέθηκαν στη σκηνή είναι αυτά που φορούσε όταν μπήκε στο σπίτι των θυμάτων».

www.newsit.com.cy

Exit mobile version