Site icon Hallocy

Ο 33χρονος είχε κάνει χρήση ναρκωτικών πριν το μακελειό – Τον δίνουν 2 εκ των συλληφθέντων

– Δύο εκ των τεσσάρων συλληφθέντων “δίνουν” τον 33χρονο ότι είχε προβεί σε χρήση ναρκωτικών πριν συμβεί το ειδεχθές διπλό φονικό – Αγώνας δρόμου των ανακριτών για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ώστε να υπάρξει ταύτιση τεκμηρίων και επαλήθεση καταθέσεων – Με εξαίρεση την κατάθεση του 33χρονου όλες οι υπόλοιπες καταθέσεις συγκλίνουν στο ότι αυτός είναι ο δολοφόνος του ζεύγους

Πλέον δύο εκ των συλληφθέντων ως εμπλεκόμενοι στο άγριο διπλό φονικό του Στροβόλου με θύματα τον 60χρονο Γιώργο Χατζηγεωργίου και την 59χρονη σύζυγό του, Ντίνα Σεργίου, με ανακριτική κατάθεσή τους δίνουν μια άλλη διάσταση στα όσα τραγικά έλαβαν χώρα την νύχτα της 19ης προς 20η Απριλίου, καθώς υποστηρίζουν ότι ο 33χρονος Λ.Τ. βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών δείχνοντάς τον ως τον έναν και μοναδικό δολοφόνο.

Εκ παραλλήλου, η Αστυνομία βρίσκεται σε αγώνα δρόμου, καθώς αν και η υπόθεση έχει ουσιαστικά διαλευκανθεί, εντούτοις η υπόθεση του διπλού φονικού έχει αρκετές εκκρεμότητες, αφού πρέπει να «δεθεί» το κατηγορητήριο, με τους ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας να πρέπει να επαληθεύσουν τις ανακριτικές καταθέσεις των υπόπτων, μέσω διασύνδεσής τους με τεκμήρια και λοιπές μαρτυρίες.

Μέχρι στιγμής με βάση τις συγκλίνουσες μαρτυρίες της 22χρονης συμβίας του 33χρονου, αλλά και του 23χρονου ετεροθαλούς αδελφού του, καθώς και του 22χρονου που εμπλέκονται στην υπόθεση, ο 33χρονος φέρεται να είναι το πρόσωπο που δολοφόνησε άγρια με μαχαίρι τα δύο θύματα, σύμφωνα με το άρθρο του «Φιλελεύθερου».

Παρά τους περί αντιθέτου ισχυρισμούς του 33χρονου, ο οποίος έχει από την αρχή υποδείξει τον ετεροθαλή αδελφό του ως δράστη των δύο δολοφονιών, από τα μέχρι στιγμής δεδομένα της ανακριτικής διαδικασίας, δεν φαίνεται η μαρτυρία του να επιβεβαιώνεται, αλλά αντιθέτως όλα δείχνουν εκείνον ως το δράστη.

Η λήψη επιπρόσθετων επαναληπτικών καταθέσεων από τους 4 συλληφθέντες θεωρείται δεδομένη, με τελευταίο πλέον να καταθέτει τον 33χρονο, προκειμένου οι ανακριτές να διαμορφώσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, με βάσεη και τις ανακριτικές καταθέσεις και των υπολοίπων τριών συλληφθέντων, ώστε ο 33χρονος Λ.Τ. να κληθεί να απαντήσει σε σειρά νέων ερωτημάτων σε σχέση με τα συμβάντα της τραγικής νύχτας της 18ης Απριλίου. «Κλειδί» για τους ανακριτές εδώ θα είναι τυχόν εντοπισμός αντιφάσεων.

Εξάλλου, ως αναμενόταν ένας – ένας οι συλληφθέντες μεταφέρονται εκ νέου στην σκηνή του άγριου φονικού στην πολυτελή κατοικία του Στροβόλου, καθώς χθες το απόγευμα μεταφέρθηκε για υπόδειξη σκηνών η 22χρονη συμβία του 33χρονου, με την ανακριτική ομάδα εκ παραλλήλου να λαμβάνει συνεχώς και νέες καταθέσεις από από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται ο «Φιλελεύθερος», με τη λήξη του πρώτου διατάγματος κράτησης του 33χρονου την ερχόμενη Παρασκευή 4/5/18, θα ζητηθεί εκ νέου κράτησή του για ακόμα 8 ημέρες, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και με τους υπόλοιπους συλληφθέντες.

Εξάλλου, από χθες αναμένονται τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων, βάσει των οποίων θα εξαχθούν και συμπεράσματα αναφορικά με την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών, μέσω καθορισμού του DNA που έχει εντοπιστεί στα φονικά όπλα, ήτοι ένα μαχαίρι, ένα ξίφος και ένα ρόπαλο…

Τα λάθη του δράστη και οι αντικρουόμενοι ισχυρισμοί
Σύμφωνα με αστυνομικές εκτιμήσεις, ο δράστης/δράστες αφήνοντας πίσω τόσα τεκμήρια, αλλά και οι εν γένει κινήσεις του εντός της οικίας προδίδουν ερασιτεχνισμό, καθώς και ένα πρόσωπο το οποίο είχε απώλεια επίγνωσης των κινήσεων ή της όποιας συνέπειας από τη διάπραξη μιας αλληλουχίας μοιραίων για την σύλληψη της ομάδας του λαθών. Κάποια από αυτά τα λάθη εντοπίζονται στα εξής:

– Το ζευγάρι παπούτσια που αφέθηκε σε κοινή θέα στη σκηνή, το οποίο ο 33χρονος παραδέχθηκε ότι ήταν δικό του.
– Η αψυχολόγητη εισβολή του δράστη στο σπίτι με ακάλυπτο πρόσωπο, γεγονός που επέτρεψε στον 15χρονο γιο της οικογένειας να τον περιγράψει και εν συνεχεία να τον υποδείξει σε αναγνωριστική παράταξη που ακολούθησε της σύλληψης του.
– Οι 26 μαχαιριές στο σώμα του καθηγητή και οι 9 κατά της συζύγου του, δείχνουν το μένος ενός ανθρώπου που ενεργεί είτε εν βρασμώ ψυχής, είτε έχει θολωμένο μυαλό, πιθανότατα λόγω επήρειας ουσιών.

www.newsit.com.cy

Exit mobile version