Δευτέρα, 15 Αυγούστου

Φονικό Στροβόλου: Με τρεις δικηγόρους παρουσιάστηκε στο δικαστήριο η συμβία του 33χρονου – ο αδελφός χωρίς δικηγόρο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ανανέωσε για άλλες οκτώ μέρες τα διατάγματα κράτησης των δύο εκ των συλληφθέντων, του ετεροθαλούς αδελφού και της συμβίας του 33χρονου που τελεί υπό κράτηση, σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση του φόνου του ζεύγους Γιώργου και Ντίνας Χατζηγεωργίου, στον Στρόβολο.

Ο αδελφός παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο και η συμβία του 33χρονου με τρεις δικηγόρους. Ο ετεροθαλής αδελφός δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του, ενώ ο δικηγόρος της συμβίας του 33χρονου δεν έφερε ένσταση στην κράτηση και ανέφερε ότι η πελάτισσα του βοηθά την Αστυνομία και είναι η πρώτη που θέλει ταχεία εξιχνίαση, για να ξεκαθαρίσει η θέση της, καθώς η ίδια δεν εμπλέκεται, αλλά είναι και αυτή θύμα.

Προηγούμενη ενημέρωση:

Η παραδοχή του 33χρονου, πρώτου υπόπτου, ότι είναι ο δράστης του διπλού φονικού στο Στρόβολο, έχει συμπληρώσει σε σημαντικό βαθμό το πάζλ των ερευνών, αυτό που απομένει είναι να διαπιστωθεί ο βαθμός εμπλοκής και των άλλων τριών υπόπτων που κρατούνται προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Οι ανακριτές που την Κυριακή στις 9 η ώρα το πρωί θα οδηγήσουν άλλα δυο πρόσωπα, ενώπιον Δικαστηρίου για ανανέωση των διαταγμάτων προσωποκράτησης, εργάζονται εντατικά προκειμένου να συμπληρώσουν τον ανακριτικό φάκελο προκειμένου η υπόθεση να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η τελευταία ανακριτική κατάθεση του 33χρονου την περασμένη Πέμπτη έχει ανοίξει το δρόμο εξιχνίασης της υπόθεσης.

Η παραδοχή του 33χρονου ότι δολοφόνησε το ζεύγος Χατζηγεωργίου τα μεσάνυχτα 18ης προς 19η Απριλίου 2018 αποτελεί τον βασικό κορμό των ερευνών, ομολογία που επιβεβαιώνει τα όσα έχουν καταθέσει οι άλλοι τρείς ύποπτοι για το ρόλο που είχαν την βραδιά του φονικού. Την Κυριακή το πρωί οι ανακριτές θα παρουσιάσουν ενώπιον του Δικαστηρίου, τα νέα στοιχεία που έχουν εντοπίσει για τη συμβία του 33χρονου καθώς και για τον ετεροθαλή αδελφό της.

Οι ανακριτές ωστόσο δεν αναμένεται να ανοίξουν όλα τα χαρτιά που έχουν στα χέρια της. Αυτό που αναμένεται ενδιαφέρον είναι ο ρόλος του ετεροθαλή αδελφού στο φόνο. Να υπενθυμίσουμε πως ο 33χρονος είχε πει αρχικά στους ανακριτές πως το ετεροθαλής αδελφός του ήταν στο σπίτι του ζεύγους Χατζηγεωργίου την βραδιά του φονικού. Κάτι που διέψευσε τόσο ο συμβία του 33χρονου όσο και ο τέταρτος ύποπτος 22 χρόνων ο οποίος θα οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης την Δευτέρα.

Η κατάθεση της συμβίας

Κομβικό σημείο των ερευνών ήταν η κατάθεση της συμβίας του 33χρονου που ουσιαστικά τον έβαλε στο κάδρο ως τον βασικό δράστη του φονικού αλλά και οδήγησε στην σύλληψη του τέταρτου προσώπου. Όπως έχει καταθέσει το βράδυ της 18/04/2018 συναντήθηκαν στο σπίτι τους η ίδια, ο 33χρονος, ο ετεροθαλής αδελφός του και ο 4ος ύποπτος όπου και οργάνωσαν το έγκλημα που θα διέπρατταν στο Στρόβολο. Συγκεκριμένα, όπως είπε, ο 33χρονος και ο 4ος ύποπτος θα πήγαιναν στην οικία της οδού Ζαλόγγου με σκοπό να ακινητοποιήσουν τους ένοικους, δηλαδή να τους δέσουν, και στη συνέχεια να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο που γνώριζε ο 33χρονος ότι υπάρχει εντός της οικίας.

Σύμφωνα με την κατάθεση της, ο 33χρονος έδωσε οδηγίες στην ίδια και τον ετεροθαλή αδελφό του να παραμείνουν στο σπίτι τους και να περιμένουν τηλεφώνημα για να μεταβούν στην οικία στο Στρόβολο για να παραλάβουν τα κλοπιμαία. Μάλιστα ο 33χρονος τους ανάφερε ότι «ίσως να χρειαζόταν να σκοτώσει τους ένοικους της οικίας».

Διαβάστε επίσης