Site icon Hallocy

Λεμεσός: Συνελήφθη ένας εκ των δραστών που «γάζωσαν» τους δύο αστυνομικούς – Νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Ευθύβουλος Γεώργη

– Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικός εκτός υπηρεσίας ενημέρωσε για ύποπτες κινήσεις οχήματος – Οι 3 επιβαίνοντες άνοιξαν πυρ με αυτόματο κατά του πληρώματος του περιπολικού τραυματίζοντας και τους δύο αστυνομικούς – Ο ένας εκ των δραστών είναι επίσης τραυματισμένος – Ζήτησε την συνδρομή πολιτών για να μεταβεί στην Πάφο – Το όχημά τους είχε νοικιασθεί από 33χρονη, η οποία και τελεί υπό σύλληψη

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λεμεσού νοσηλεύεται ο αστυνομικός ο οποίος τραυματίστηκε το βράδυ του Σαββάτου εν ώρα εκτέλεσης του καθήκοντος.

Σε μια νεότερη εξέλιξη, συνελήφθη νωρίς το πρωί της Κυριακής, μετά από ολονύχτιες έρευνες, ένας εκ των τριών δραστών, ο οποίος έιναι ο 31χρονος Ευθύβουλος Γεώργη (ΒΟΥΛΗΣ) ο οποίος συνελήφθη στα Πολεμίδια γύρω στις 8:50 το πρωί και μεταφέρεται στο Νοσοκομείο, καθώς φέρεται να είναι ο ένας εκ των δραστών που τραυματίσθηκε, αφήνοντας και τις κηλίδες αίματος που εντοπίσθηκαν εντός του οχήματός τους.

Στην παρακάτω φωτογραφία αριστερά είναι ο 31χρονος Ευθύβουλος Γεωργή, από την Πάφο και δίπλα του ο επίσης καταζητούμενος 33χρονος, Χαράλαμπος Καλογερίδης, κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου.

Επιπλέον, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης εναντίον δύο προσώπων, τα οποία και καταζητούνται. Ειδικότερα, η αστυνομία καταζητεί τους Ευθύβουλο Γεώργη (ΒΟΥΛΗ), 31 ετών από την Πάφο, ο οποίος, όπως προαναφέραμε συνελήφθη το πρωί σήμερα (6/5) στα Πολεμίδια, και τον Χαράλαμπο Καλογερίδη, 33 ετών κάτοχο Ελληνικού διαβατηρίου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση: 1.Συνομωσίας για φόνο, 2.Συνομωσίας προς διάπραξης κακουργήματος, 3.Απόπειρας φόνου, 4.Παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, 5.Παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών και 6.Ρίψης πυροβολισμών σε κατοικημένη περιοχή, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν χθες βράδυ στη Λεμεσό.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού ή τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη 1460 ή διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας «Καταγγελία Εγκλήματος» στο application της Αστυνομίας Κύπρου.

Εξάλλου, με ένα tweet η Αστυνομία Κύπρου ενημέρώνει για τον κρίσιμο τραυματισμό του μέλους της:

 

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 22:30, όταν αστυνομικός που μετέβαινε στην εργασία του και σταμάτησε σε φαρμακείο που βρίσκεται στην οδό Πεντέλης, στον Ύψωνα, αντιλήφθηκε ύποπτο όχημα ενοικιάσεως σταθμευμένο σε παρακείμενο χωράφι, εντός του οποίου βρίσκονταν τουλάχιστον τρία πρόσωπα.

Όταν κλήθηκε στη σκηνή περιπολικό για έλεγχο, οι άγνωστοι έριξαν πυροβολισμούς εναντίον των δυο αστυνομικών που επέβαιναν σε αυτό. Παρά τα τραύματα τους, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανταποδώσουν τα πυρά.

Το αυτοκίνητο ενοικιάσεως απομακρύνθηκε από τη σκηνή και καταδιώχθηκε από τον αστυνομικό που το είχε αρχικά εντοπίσει, ενώ οι δράστες το εγκατέλειψαν στην περιοχή Αγίου Συλά, νότια του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, και εξαφανίστηκαν.

Η Αστυνομία Λεμεσού τέθηκε αμέσως σε κινητοποίηση, ενώ οι δυο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου ο ένας αστυνομικός εισήχθη στο χειρουργείο, φέροντας δυο τραύματα από σφαίρες πυροβόλου όπλου. Ο επί καθήκοντι αστυνομικός φέρει τραύματα στο στήθος από αυτόματο όπλο και υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Δεύτερος ένστολος νοσηλεύεται επίσης στο ΓΝ Λεμεσού ο οποίος επίσης φέρει τραύματα από την ένοπλη επίθεση που δέχθηκαν από τους δυο καταζητούμενους.

Σε κάποια στιγμή δόθηκε πληροφορία για τραυματισμένο πρόσωπο στη σκηνή όπου εγκαταλείφθηκε το όχημα ενοικιάσεως και πάνοπλοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες, χωρίς ωστόσο οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Από τις έρευνες στο αυτοκίνητο ενοικιάσεως εντοπίστηκαν αρκετές κηλίδες αίματος και εκτιμάται πως ένας τουλάχιστον από τους δράστες έχει τραυματιστεί κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών. Εντός του οχήματος των δραστών έχουν βρεθεί κηλίδες αίματος, κάτι που μάλιστα ενδέχεται και να βοηθήσει την αστυνομία στον εντοπισμό τους, λόγω πιθανής συσχέτισης των κηλίδων με DNA. Όπως αναφέρει το κρατικό ραδιόφωνο, επικαλούμενο πληροφορίες από πολίτες, ο δράστης, που τραυματίστηκε ζήτησε από πολίτες βοήθεια, προκειμένου να μεταβεί στην Πάφο.

Ελικόπτερο της Αστυνομίας συμμετείχε κατά τη διάρκεια της νύχτας στις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται εντατικά σε μια προσπάθεια εντοπισμού και σύλληψης των δραστών, ενώ έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εναντίον δυο προσώπων, τα οποία ήδη καταζητούνταν από την Αστυνομία για σοβαρές υποθέσεις και που κρίνονται ως επικίνδυνα.

Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε, ότι το αυτοκίνητο είχε ενοικιαστεί στην Πάφο, σε γυναίκα ηλικίας 33 ετών, η οποία και συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος.

Exit mobile version