Site icon Hallocy

Συμπλοκή Λεμεσού: Σε αποστολή εκτέλεσης 28χρονου η ομάδα Μούζου – Τον είχαν απαγάγει αλλά αθωώθηκαν! Αποκαλύψεις για την «τρύπα» σε αλεξίσφαιρα – Βίντεο

– Νέες αποκαλύψεις για τη δράση της ομάδας Ηλία Μούζου, καθώς εικάζεται ότι βρισκόταν στον χώρο για να εκτελέσει 28χρονο που προ μηνών τους είχε καταγγείλλει ότι τον είχαν απάγει – Τότε ο Μούζος είχε αθωωθεί – Ο Μούζος ενώπιον δικαστηρίου είχε δηλώσει μόνιμος κάτοικος κατεχομένων – Αργότερα η οικία του 28χρονου που επίσης βρίσκεται στον Ύψωνα είχε “γαζωθεί” από αγνώστους και έκτοτε ο Μούζος καταζητείτο – Οι 2 συλληφθέντες αναφέρουν ότι είχαν στόχο να εκτελέσουν τον 28χρονο – Καταγγελίες αστυνομικών για σοβαρότατες ελλείψεις κρίσιμου υλικού στην Αστυνομία και η απάντηση – διάψευση του Ανδ. Αγγελίδη

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στη Λεμεσό, Μαρία Κωνσταντίνου αναφέρθηκε αρχικά στα αυξημένα κρούσματα ληστειών και εμπρησμών οχημάτων. Παράλληλα, αναφορικά με την συμπλοκή του Ύψωνα και για τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού από ριπλή καλάσνικοφ που φέρεται να κρατούσε ο 38χρονος Ηλίας Μούζος, βάσει πληροφοριών, προερχομένων από μέλη της Αστυνομίας, στην πόλη υπάρχουν μετά βίας 30 αλεξίσφαιρα γιλέκα, εκ των οποίων από τα 7 απουσιάζουν οι αντιβαλλιστικές πλάκες θωράκισης, ήτοι 23 γιλέκα επιχειρησιακά.

Τώρα στο σκέλος των ερευνών, αναφέρεται πως ο Ηλίας Μούζος είχε αθωωθεί για την υπόθεση απαγωγής και κακοποίησης ενός 28χρονου που διεπράχθη στη Λεμεσό τον περασμένο Ιανουάριο. Επίσης, κατοικία του 28χρονου είχε αποτελέσει στόχο ένοπλης επίθεσης με μαζική ρίψη πυρών στις 19 Φεβρουαρίου, υπόθεση για την οποία καταζητείτο εκ νέου ο Ηλίας Μούζος, ο οποίος όταν την πρώτη φορά προσήχθη ενώπιον δικαστηρίου, είχε δηλώσει ως μόνιμη έδρα κατοικίας και εργασίας του τα κατεχόμενα, αν και υφίστανται βάσιμες αμφιβολίες περί του ισχυρισμού αυτού, τουλάχιστον ως έναν βαθμό.

Εξάλλου, χθες παρότι όντως φαίνεται να ευσταθούσε η πληροφορία περί τραυματισμένου προσώπου σε χαντάκι, αυτός φαίνεται πως κατάφερε να διαφύγει του αστυνομικού κλοιού, ενώ διαψεύστηκαν από την αστυνομία οι πληροφορίες για ρίψη πυροβολισμών στο Τραχώνι. Παράλληλα, στην περιοχή Παρεκκλησιάς, στις 3:30 τα ξημερώματα εντοπίσθηκε ένα όχημα παραδομένο στις φλόγες, το οποίο είχε δηλωθεί ως κλοπιμαίο από γραφείο εταιρείας της Λεμεσού, αν και εκ πρώτης όψεως μάλλον δεν σχετίζεται με την ομάδα Μούζου.

Με βάση τα όσα αναφέρουν από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι οι δύο επιβαίνοντες του οχήματος της συμπλοκής, ο 31χρονος Ευθύβουλος Γεωργή και ένας 35χρονος Βούλγαρος, ισχυρίζονται πως αυτοί και ο Ηλίας Μούζος είχαν ως απώτερο σκοπό την εκτέλεση εν τέλει του 28χρονου, τον οποίο αρχικώς είχαν απάγει και κατόπιν πυροβολήσει κατά της οικίας του, η οποία μάλιστα τοποθετείται και αυτή στον Ύψωνα. Κατά την απαγωγή του 28χρονου τον περασμένο Ιανουάριο, ο Μούζος τον είχε απειλήσει με πιστόλι, προκειμένου να τηλεφωνήσει σε άλλο πρόσωπο ώστε να έρθει να τους συναντήσει για να λύσουν κάποιες «διαφορές» τους. Εξάλλου, αν και καταζητείται για σωρεία άλλων εγκληματικών ενεργειών, ο Χαράλαμπος Καλογερίδης έχει βγεί εκτός κάδρου των ερευνών της Αστυνομίας για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Δείτε το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του ΡΙΚ στη Λεμεσό, Μαρίας Κωνσταντίνου με νέες αποκαλύψεις τόσο για την δολοφονική ομάδα Μούζου, όπως και για τις παρατηρούμενες σοβαρές ελλείψεις σε αλεξίσφαιρα γιλέκα και λοιπό κρίσιμο εξοπλισμό:

Σε παρέμβασή του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, διέψευσε ότι πλέον υπάρχει υστέρηση από πλευράς αλεξίσφαιρων γιλέκων σε στελέχη της πρώτης τουλάχιστον γραμμής, καθώς έχει γίνει προμήθεια 632 αλεξίσφαιρων γιλέκων, ενώ για κάλυψη τρεχουσών αναγκών έχει υπάρξει παραγγελία επιπλέον 380 γιλέκων, με τον κ. Αγγελίδη να απαντά με νόημα, πως τυχόν καταγγελίες για απουσία πλακών θωράκισης που παρατηρήθηκε σε κάποια από αυτά, εμπίπτει στην διακριτική ευχέρεια του καθενός μέλους της Δύναμης να το κρατά στην πρέπουσα επιχειρησιακή κατάσταση που αρμόζει στο συγκεκριμένο υλικό.

Εξάλλου ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε και στην προμήθεια νέων περιπολικών με διαχωριστικά καμπίνας για προστασία του πληρώματος από επικίνδυνους εγκληματίες, καθώς και οχήματα 4×4 (παντοδαπούς εδάφους), ενώ αναφέρθηκε και σε αύξηση προσωπικού. Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι έχουν απευθυνθεί και στην Δικοινοτική Επιτροπή για το Έγκλημα, με δεδομένο ότι ο καταζητούμενος 38χρονος Ηλίας Μούζος είχε δηλώσει ότι είναι μόνιμος κάτοικος κατεχομένων, όπου υποτίθεται και εργάζεται εκεί.

www.newsit.com.cy

Exit mobile version