Site icon Hallocy

Εσύ βάζεις αντηλιακό όταν είσαι στο pc σου;

Αντηλιακό πρέπει να βάζουμε χειμώνα καλοκαίρι. Στο λέει και η Κέλλυ μέσα από τα beauty θέματά της. Το ξέρεις όμως ότι είναι απαραίτητο ακόμα κι αν εκτίθεσαι πολλές ώρες στο κινητό, στο τάμπλετ, το λάπτοπ ή τον υπολογιστή σου;

Ναι, καλά διάβασες. Βλέπεις, για τη φωτογήρανση δεν ευθύνεται μόνο ο ήλιος αλλά και όλες οι πηγές φωτός. Οι ειδικοί μάλιστα λένε ότι το φως που εκπέμπουν οι οθόνες μπορεί να είναι χειρότερο από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία!

Τι σημαίνει αυτό; Π.χ. είσαι μπροστά σε μια οθόνη 6-8 ώρες τη μέρα. Αυτές τις ώρες ενώ εσύ δουλεύεις ή χαζεύεις, το φως της οθόνης μπαίνει στο δέρμα σου, φέρνει νωρίτερα τη γήρανση, προκαλεί ακμή.

Μια ειδικός μου είπε ότι 4 μέρες συνεχούς έκθεσης στον υπολογιστή ισούνται με 20 λεπτά έκθεσης στον ήλιο χωρίς αντηλιακό. Λίγο σοκαρίστηκα καθώς δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο επικίνδυνη είναι η ακτινοβολία των οθονών.

Και δεν είναι μόνο αυτό καθεαυτό το μπλε φως αλλά και το ότι τα κινητά λειτουργούν σαν καθρέπτες και αντανακλούν πάνω μας την ηλιακή ακτινοβολία.

Και τι να κάνω, θα μου πεις; Να μην εργάζομαι σε υπολογιστή; Φυσικά, δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς όπως ούτε κι εγώ άλλωστε.

Μπορείς όμως να μειώσεις τις ώρες που εκτίθεσαι στο μπλε φως, μπορείς να βάζεις αντηλιακό ακόμα κι αν δουλεύεις από το σπίτι σου, και ίσως έτσι βρεις ξαφνικά λίγο χρόνο για σένα, έξω από τα social media και ό,τι αυτά αντανακλούν. Τι λες;

Exit mobile version