Τρίτη, 9 Αυγούστου

Ποιες τροφές περιέχουν τις λιγότερες θερμίδες;

Το καλοκαίρι πλησιάζει με βήμα… γοργό και κοντοζυγώνει η στιγμή που θα βγεις στην παραλία. Εφόσον, λοιπόν, θέλεις να προσέξεις τις θερμίδες που προσλαμβάνεις, πάντα φυσικά υπό την επίβλεψη του διαιτολόγου-διατροφολόγου σου, δες ποιες είναι οι 4 τροφές που είναι αρκετά χαμηλά σε περιεκτικότητα θερμίδων.

Ραπανάκι

Στην κορυφή αυτής της (μικρής) λίστας βρίσκεται το ραπανάκι που, εφόσον καταναλωθεί χωρίς βούτυρο, περιέχει 11 μόλις θερμίδες. Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και μέταλλα και είναι καλό να καταναλώνεται ωμό, ώστε να μην χάνει τα θρεπτικά του συστατικά.

 Αγγούρι

Το αγγούρι χαρακτηρίζεται από υψηλή συγκέντρωση νερού και χαμηλές θερμίδες που δεν ξεπερνούν τις 13. Παράλληλα, είναι μάλλον πλούσιο σε ανόργανα άλατα ειδικά σε κάλιο και σε μπόνους είναι γεμάτο με βιταμίνες Α, Β, Γ και Ε.

Σέλινο (κλαδί)

Ένα ακόμα λαχανικό χαμηλό σε θερμίδες, που είναι εύκολο να μαγειρευτεί. Λίγη δουλειά, για μεγάλο όφελος στη σιλουέτα σου, καθώς περιέχει 13 θερμίδες. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο και σε βιταμίνη C, που προκαλεί τόνωση και ζωντάνια. Επίσης, είναι ιδανικό για την σωστή λειτουργία του πεπτικού σου συστήματος.

Ντομάτα

Λίγες θερμίδες περιέχει και η ντομάτα και συγκεκριμένα 18. Εκτός από βιταμίνη C και Α, η ντομάτα περιέχει και κάλιο.

Διαβάστε επίσης