Δευτέρα, 15 Αυγούστου

Δίωρη στάση εργασίας των ιατρών της ΠΑΣΥΚΙ – Διαμαρτύρονται για τη «διαπόμπευση» των 2 συναδέλφων που επιλήφθηκαν του μικρού Σταύρου

– Από τις 10:00 π.μ. άρχεται η στάση εργασίας μέχρι και τις 12:00 μ.μ. των ιατρών του Δημοσίου – Οι ιατροί καταγγέλλουν λειτουργούς του Υπ. Υγείας για απόσειση ευθυνών – Χθες εξάλλου κηδεύτηκε ο άτυχος 10χρονος Σταύρος Γεωργαλλή – Έκκληση του Υπ. Υγείας να μην προσέρχεται το κοινό στα δημόσια νοσηλευτήρια τις επίμαχες ώρες – Δεν έχουν ακόμα αντικατασταθεί οι 2 συλληφθέντες ιατροί στο νοσοκομείο Λάρνακας το οποίο πλέον δυσκολεύεται εντόνως να ανταποκριθεί σε σοβαρά περιστατικα

Πραγματοποιείται στις 10 το πρωί η δίωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε η ΠΑΣΥΚΙ με αφορμή τη σύλληψη δύο ιατρών του δημοσίου σε σχέση με τον θάνατο 10χρονου μαθητή από την επαρχία Λάρνακας.

Η Συντεχνία κάνει λόγο για «πρωτοφανή διαπόμπευση ιατρικών λειτουργών στην προσπάθεια των αρμοδίων του Υπουργείου Υγείας να αποσείσουν τις ευθύνες τους για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα κρατικά νοσηλευτήρια».

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθούν τοπικές συνελεύσεις της ΠΑΣΥΚΙ για συζήτηση περαιτέρω μέτρων, που αφορούν την ασφάλεια των ασθενών, αλλά και την επιτακτική ανάγκη για στήριξη των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Κατά την ώρα της στάσης εργασίας, η ΠΑΣΥΚΙ και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) θα πραγματοποιήσουν κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη.

Οι ιατροί του δημοσίου δήλωσαν ότι «στόχος, με τη δίωρη στάση εργασίας, δεν είναι η ταλαιπωρία των ασθενών αλλά η δημιουργία τέτοιων συνθήκων στα δημόσια νοσηλευτήρια έτσι ώστε να μπορούν να λαμβάνουν και να απολαμβάνουν την περίθαλψη που η πολιτεία τους οφείλει.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου είχε χθες δίωρη συνάντηση με αντιπροσωπεία των συντεχνίας των κυβερνητικών ιατρών, του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και του κλάδου ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ. Ωστόσο, η σημερινή στάση εργασίας δεν έγινε κατορθωτό να αποφευχθεί.

Εξάλλου, το Υπουργείο Υγείας κάλεσε το κοινό να μην προσέρχεται στα δημόσια νοσηλευτήρια για τα προγραμματισμένα ραντεβού από τις 10 μέχρι τις 12, προς αποφυγήν ταλαιπωρίας. Ανέφερε επίσης ότι τα νοσηλευτήρια θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας για τα εξαιρετικά επείγοντα περιστατικά.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Αργυρώ Ζουπανιώτου, ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Λάρνακα, αναφέρεται πως οι 2 συλληφθέντες ιατροί δεν έχουν ακόμα αντικατασταθεί. Την ίδια ώρα χθες συγκεκριμένο περιστατικό έχει προκαλέσει αίσθηση, ενώ είχαν μαζευτεί πολλά περιστατικά στο υπεστελεχωμένο Νοσοκομείο της Λάρνακας, καθώς άνθρωπος με εγκεφαλικό ανέμενε επί 4ωρο να εξεταστεί.

Διαβάστε επίσης