Site icon Hallocy

Θάνατος μικρού Σταύρου: Η Νομική Υπηρεσία παραπέμπει σε δίκη και τους δύο γιατρούς – Οι προβλέψεις του Άρθρου 210

– Με διαδικασίες “express” η Ν.Υ. απεφάνθη όπως οι δύο ιατροί θα πρέπει να παραπεμφθούν ενώπιον δικαστηρίου – Κατηγορούνται για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και για απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις – Οι προβλέψεις του Άρθρου 210 οδηγούν μάλλον στην άμεση απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων ιατρών

Με ταχύτατες διαδικασίες, η Νομική Υπηρεσία απεφάνθη μετά την παραπομπή από την Αστυνομία του φακέλου για την υπόθεση του θανάτου το 10χρονου Σταύρου Γεωργαλλή. Η Νομική Υπηρεσία παραπέμπει σε δίκη τους δύο ιατρούς, ηλικίας 37 και 65 χρόνων, οι οποίοι εργάζονταν στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και συνελήφθησαν ως ύποπτοι για το θάνατο του μαθητή. Στους εν λόγω δύο η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες το περασμένο Σάββατο.

Εξάλλου, σήμερα θα προσαχθούν εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου οι δυο γιατροί, καθώς εκπνέει το διάταγμα της πενθήμερης προσωποκράτησής τους. Οι δυο θα κατηγορηθούν βάσει του άρθρου 210.

Οι προβλέψεις του άρθρου 210

Σύμφωνα με τα όσα πληροφορούμαστε από το SigmaLive, «Όποιος, λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης, ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς, που δεν ανάγεται σε υπαίτια αμέλεια, χωρίς πρόθεση επιφέρει το θάνατο άλλου προσώπου, είναι ένοχος αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης υπόκειται σε φυλάκιση μέχρι τεσσάρων χρόνων ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις δύο χιλιάδες πεντακόσιες λίρες».

Οι ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός απροόπτου στη σημερινή διαδικασία στο Δικαστήριο, οι δύο ιατροί αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους.

Exit mobile version