Site icon Hallocy

Αποκαλυπτικό ξέσπασμα Φαίδωνος: Μπορεί και να πάθω «ατύχημα» – Τα ναρκωτικά εισάγουν μεγαλοδικηγόροι και επιχειρηματίες – «Πρέπει να τους καθαρίσουμε»

– Χειμμαρώδης για ακόμα μια φορά ο Δήμαρχος Πάφου, ο οποίος μίλησε εκ νέου, αποκαλύπτοντας νέα στοιχεία, καθώς στην εισαγωγή των ναρκωτικών στην Κύπρο εμπλέκει πέρα από μεγαλοσχήμονες επιχειρηματίες και δικηγόρους – Ο Φαίδωνος διερωτάται με σκωπτικό τρόπο μήπως ο Ιωνάς και ο Αρχηγός δεν γνωρίζουν τον κατασκευαστή των βομβών – Οι αστυνομικοί έχουν αναπτύξει δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, ένεκα της έλλειψης κάλυψης από τους ανωτέρους τους – Είναι στάση ζωής να βρίσκομαι απέναντι στην παραβατικότητα, δεν το κάνω ούτε για προβολή ούτε για το μισθό που θα ταν διπλάσιος αν έμενα στον ιδιωτικό τομέα – “Το Κράτος μας δεν έχει πολλές ελπίδες…”.

Από το στούντιο του ΡΙΚ στην Πάφο ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος υπήρξε για ακόμα μια φορά χειμμαρώδης στα λεγόμενά του, αποκαλύπτοντας νέα στοιχεία για την εγκληματικότητα, τόσο του λεγόμενου «Λευκού Κολλάρου», που αφορά κυρίως σε διαφθορά και διασπάθιση δημόσιου χρήματος, όσο και για την κοινή εγκληματικότητα του δρόμου και δη του πλέον επικερδούς, αυτού του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Έτσι ο Δήμαρχος Πάφου, από τη συχνότητα του ΡΙΚ και την εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση», σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συζήτηση μίλησε πέρα από την εγκληματικότητα και για τα δικά του κίνητρα, τί είναι αυτό που τον ωθεί σε αυτή την «σταυροφορία» κατά του οργανωμένου εγκλήματος, ενώ φάνηκε και ιδιαίτερα απαισιόδοξος για την πορεία της Κύπρου ως συντεταγμένης πολιτείας και κράτους.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξος για την πορεία του κράτους μας και πως αυτό δεν έχει και πολλές δυνατότητες πλέον να ανανήψει και να βρει τον δρόμο του, έναν σωστό δρόμο. Ως πρώτο παράδειγμα ανέφερε την σχιζοειδή αντιφατική στάση που κρατούν οι ιθύνοντες μετά τις αποκαλύψεις για την ύπαρξη δεκάδων κινητών εντός των Φυλακών στην Κύπρο. Οι «κεφαλές» λοιπόν, λέει ο Δήμαρχος, βγήκαν και λένε ότι «Όχι, δεν υφίστανται κινητά εντός φυλακών, αλλά μετά βγαίνουν και λένε ότι θα βάλουν ειδικό μηχάνημα για να μπλοκάρει την λειτουργία τους [των κινητών των εγκλείστων]. Αντιφάσκουν και είναι ανίκανοι ή και κάτι άλλο, πρέπει να πέσουν κεφάλια, πρέπει να ξηλωθούν και να μετατεθούν ανεπαρκείς και επίορκοι αξιωματούχοι. Η άλλη επιλογή, σε περίπτωση που δεν γίνει εσωτερική κάθαρση, είναι να πράττουν αυτό που κάνουν και τώρα σε όσους λίγους τους ασκούν κριτική, να λένε ότι ο Δήμαρχος λαϊκίζει, μη στεκόμενοι στην ουσία των καταγγελθέντων.

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Δήμαρχος, διερωτώμενος μήπως άραγε ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, αλλά και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου δεν γνωρίζουν το ποιός είναι ο κατασκευαστής των βομβών που διαμένει στα προάστια της Λεμεσού και ο οποίος και κατασκεύασε και την βόμβα που ετέθη στο όχημα της μητέρας τους προς εκφοβισμό του ιδίου. «Ακόμα και ο τελευταίος λοχίας της Αστυνομίας γνωρίζει και το ποιος είναι και ποια η δράση του, αλλά τον φοβούνται λόγω ανικανότητας, έλλειψης βούλησης και ηγεσίας από πλευράς ηγετικών κλιμακίων και αξιωματικών που παραμένουν αδρανείς και οχυρωμένοι στα γραφεία τους, αρνούμενοι να βγουν στο δρόμο ως επιχειρησιακοί, με αποτέλεσμα να προκύπτει μια δημοσιοϋπαλληλική αντίληψη στα μέλη της Δύναμης, αρνούμενοι να πράξουν τα δέοντα.

Ναρκωτικά στην Πάφο και τα 2 ναρκομπαρ στην Αγίου Αντωνίου

Τα 2 μπαράκια στην Αγίου Αντωνίου αποτελούν κράτος εν κράτει, πουλώντας ναρκωτικά και επιβάλλοντας τους δικούς τους νόμους στην περιοχή, ενώ απαξιώνουν και τις περιουσίες των πολιτών. Με βρήκε ο κ. Γιάννης με μάτια βουρκωμένα λέγοντας μου ότι τα ακίνητά του στην περιοχή δεν μπορεί πλέον να τα αξιοποιήσει. Θα ‘πρεπε να μας προβληματίζει το γεγονός ότι 4 στα 10 ναρκοτέστ στην Πάφο βγαίνουν «θετικά», ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πλέον τα παιδιά μας φοιτούν σε Γυμνάσια και Λύκεια όπου τα «βαποράκια» δεν είναι απέξω αλλά εντός των πυλών των σχολείων.

Φόβοι για την ζωή του Φαίδωνος και το εγκληματικό δίκτυο στην Πάφο μετά τον Μούζο

Ερωτώμενος από τους παρουσιαστές της εκπομπής ο Δήμαρχος, για το αν φοβάται και για τα ρίσκα που λαμβάνει, παρεδέχθη πως υπάρχει όντως ο κίνδυνος βγαίνοντας στα 500 μέτρα να πάθει κάτι, να του συμβεί ένα «ατύχημα». Παράλληλα, ο Δήμαρχος απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πάλι ανέφερε ότι ο Μούζος απλά ήταν η «κορυφή του παγόβουνου» στην πόλη και πως υφίστανται ακόμα αρκετά και ισχυρά κεφάλια στην εγκληματικότητα, και δη των ναρκωτικών στην πόλη. «Το δίκτυο με πιο ισχυρούς και από τον Μούζο ζει και βασιλεύει, έχουν πηγές για παροχή των ναρκωτικών τα κατεχόμενα, αλλά επίσης όμως τα μεγαλύτερα «κεφάλια» τα εισάγουν από το εξωτερικό, κι αυτά δεν τα φέρνει ο Μούζος, αλλά στο κύκλωμα εντάσσονται μεγαλοδικηγόροι και επιχειρηματίες.

«Είναι στάση ζωής…»

Ερωτώμενος ο Δήμαρχος Πάφου για τα κίνητρα της «Σταυροφορίας» του προς την κατεύθυνση μιας γενικότερης «κάθαρσης», καθώς όπως είπαν οι δημοσιογράφοι, έχει φανεί πως δεν αποβλέπει σε άλλη καρέκλα και αξίωμα, γιατί το κάνει, εκείνος απήντησε πως αν έμενε στον ιδιωτικό τομέα θα κέρδιζε τουλάχιστον τα διπλάσια, ενώ όπως είπε αυτός δεν «ενισχύει» τον δημαρχιακό μισθό του, όπως άλλοι, με μίζες κάτω από το τραπέζι. «Είναι στάση ζωής για αυτό και ριψοκινδυνεύω, πρέπει να πάψει να βασιλεύει η διαφθορά του ‘Λευκού κολλάρου’, αλλά και η εγκληματικότητα του δρόμου και δη των ναρκωτικών». Στην εποχή μετά Σάββα Βέργα εξοικονομήσαμε για έργα πάνω από 7-8 εκατ. ευρώ, μετά από την πάταξη της διαφθοράς του ‘Λευκού Κολλάρου’, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει να τους καθαρίσουμε», προφανώς εννοώντας ο Δήμαρχος την κάθαρση δια νομίμων οδών, όχι προφανώς αυτό που εννοεί η λαϊκή έκφραση… Για το βαρύ έγκλημα, ο Δήμαρχος ανέφερε πως δεν συλλαμβάνουν τα γνωστά στις Αρχές παραβατικά άτομα, δικηγόρους και μεγαλοσχήμονες επιχειρηματίες καθώς τα στοιχεία θα είναι ανεπαρκή για να εκδοθούν από τα δικαστήρια διατάγματα προσωποκράτησής τους, ωστόσο, προσθέτει ο Δήμαρχος, όταν για πολλά χρόνια διαθέτεις πληροφορίες και δεν τις αξιολογείς ούτε και τις ερευνάς, μη βρίσκοντας την άκρη του νήματος, τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

Τέλος, ο Δήμαρχος, σε μια μάλλον αισιόδοξη εκτίμησή του, ανέφερε πως όταν το Κράτος, η Αστυνομία και οι νόμοι το θέλουν, καθίστανται ανίκητοι, αναφέροντας πως το έγκλημα δύναται να παταχθεί, τουλάχιστον για την περίπτωση της μικρής Κύπρου σε μόλις 2-3 μήνες, ωστόσο κάποιοι βγάζουν πολλά και δεν το επιδιώκουν. Δείτε όταν με βάσει δικές μου μαρτυρίες και παρά τις πολλαπλές απειλές από κάθε πλευρά ο Σάββας Βέργας και το δίκτυο διαφθοράς «λευκού κολλάρου» που είχε στήσει διαλύθηκε ταχύτατα. Ας βγουν οι αξιωματικοί της Αστυνομίας από τα γραφεία τους, να γίνουν και πάλι επιχειρησιακοί, δεν βρισκόμαστε στην Ουάσιγκτον και το FBI για να αράζουν στα γραφεία τους διοικώντας εκ του μακρώθεν…

www.newsit.com.cy

Exit mobile version