Site icon Hallocy

Νέο ιατρικό φιάσκο! Το παιδί που έπεσε από όροφο Γυμνασίου έλαβε 2 φορές εξιτήριο ενώ τώρα έχει τα 2 πόδια στο γύψο!

– Νέος σάλος μετά την αποκάλυψη, με τον χώρο της υγείας και δη των δημοσίων νοσηλευτηρίων να τίθεται εκ νέου στο στόχαστρο – Δρ. Ανδρέας Νεοφύτου Εκτελεστικός Διευθυντής Μακαρείου: Δεν διαπιστώθηκε κάποιο κάταγμα στις ακτινογραφίες, οπότε απλά περιορίσαμε το παιδί στο κρεβάτι – Θέμα προκύπτει με τους ορθοπεδικούς αν διάβασαν σωστά την ακτινογραφία – Είχε λάβει εξιτήριο δύο φορές από δημόσια νοσοκομεία, ενώ τώρα έχει και τα δύο του πόδια στο γύψο, τιθέμενος σε καροτσάκι για 2 τουλάχιστον μήνες – Εν συνεχεία on air μίλησε η μητέρα του αγοριού, η οποία ζητά να την πουν οι γιατροί ένα δημόσιο συγγνώμη τουλάχιστον και παραδεχθούν ότι υπέπεσαν σε σφάλμα.

Την ώρα που οι ιατροί της ΠΑΣΥΚΙ έχουν ανοίξει μέτωπο με το Υπουργείο Υγείας, αλλά εν μέρει και με την κοινωνία, πραγματοποιώντας στάση εργασίας μόλις μια ημέρα μετά την κηδεία του άτυχου Σταύρου κι ενώ η Νομική Υπηρεσία έδωσε εντολές για παραπομπή σε δίκη των δύο επί καθήκοντι δημοσίων ιατρών του Νοσοκομείο Λάρνακας, ένα νέο φιάσκο έρχεται πλέον να προστεθεί.

Σήμερα μια νέα αποκάλυψη έρχεται σε μια υπόθεση που προ ημερών ήγειρε σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες ασφαλείας στα σχολεία μας, αλλά και για το επίπεδο κατάρτισης των ιατρών μας στα δημόσια νοσηλευτήρια. Πληροφορούμαστε λοιπόν, ότι κατόπιν νέας εξέτασης του 14χρονου μαθητή, κι ενώ συνέχισε να υποφέρει από σοβαρούς πόνους, έχοντας μάλιστα λάβει δύο φορές εξιτήριο από δημόσια νοσηλευτήρια, πλέον τα δύο του πόδια έχουν τεθεί στον γύψο με το παιδί πλέον να καταλήγει να κινείται με αναπηρικό καροτσάκι για τους επόμενους 2 μήνες.

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Μακαρείου Νοσοκομείου, Δρ. Ανδρέας Νεοφύτου, προσπάθησε να δικαιολογήσει μάλλον τα αδικαιολόγητα… αναφερόμενος στις διαδικασίες οι οποίες και ετηρήθησαν απρεγκλίτως, με τον παρουσιαστή εύλογα να θέτει το ερώτημα για το τελικά ποιος δεν έκανε σωστά την δουλειά του, οι γιατροί ή οι ακτινολόγοι που δεν διάβασαν σωστά τις ακτινογραφίες.

Εξάλλου, η μητέρα είχε καταγγείλει προ ημερών την στάση κάποιων ιατρών οι οποίοι παρότι επέμενε ότι η κατάσταση του παιδιού την ανησυχεί, εκείνοι της είχαν πει να φύγει και το παιδί δεν έχει κάτι σοβαρό, συνιστώντας απλά ξεκούραση και κατάκλιση.

Η συνέχεια στο παρακάτω απόσπασμα από την εκπομπή του Alpha, Alpha «Ενημέρωση»:

Εν συνεχεία όμως, η μητέρα του 14χρονου μαθητή παρενέβη στον «αέρα» της εκπομπής Alpha Eνημέρωση, όπου ζήτησε τουλάχιστον να ειπωθεί ένα συγγνώμη για την ταλαιπωρία την δική της και του παιδιού και πως οφείλουν να παραδεχθούν αν μη τι άλλο ότι υπέπεσαν σε σφάλμα, αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του παιδιού της. Παράλληλα, ανέφερε πως το παιδί της λόγω καταγμάτων στις φτέρνες θα μεινει με γύψο και στα δύο πόδια για άγνωστο χρονικό διάστημα το οποίο υπερβαίνει το έναν μήνα.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την παρέμβαση της μητέρας του παιδιού:

www.newsit.com.cy

Exit mobile version