Hallocy

Γροθιά στο στομάχι η ανάρτηση γνωστής Κύπριας για το ανεργιακό επίδομα – Ο απόλυτος εξευτελισμός της αξιοπρέπειας

Ο απόλυτος εξευτελισμός της αξιοπρέπειας!!!

Πηγαίνοντας προς την κυβερνητική υπηρεσία να γραφτεί ως άνεργος πολίτης πιά άκουγε στο ραδιόφωνο τυχαία ενα τραγούδι της Πάολα”έχει ενα θυμό η ψυχή μου κλπ”. Βαλτή εισαι κοπέλλα μου και σύ;
Εδωσε μια δυνατή σπρωξιά στο κουμπί και πάτησε το off.
Την επιασε ενα παράπονο και επνηξε ενα λυγμό στο λαιμό.
Μετα απο 40 χρόνια και μετα τα mid 50s της να εγγραφεί ως άνεργη.

Αυτή που έδωσε μάχες σε όλη της τη ζωή 40 χρόνια σκληρης δουλειάς στους αιθέρες των Κυπριακων Αερογραμών και 29 χρόνια στους ραδιοφωνικούς αιθέρες της πατρίδας της. Και ήταν γνωστό της πάσης οτι πάντα ήταν εναντια στο ρατσισμό out loud open στις εκπομπές της.
Ενάντια στον κάθε λογής αδικίας και κάθε μορφή διάκρισης. Φυσικά δεν ήξερε τι θα αντίκριζε μπαίνοντας στο γραφείο ανεργίας.
Ωστόσω η ζωή πολλές φορές μας οδηγεί στο αδιέτετο της “επαιτείας”.. απο ενα κράτο αδύναμο να προστατέψει τον τίμιο σργαζλομενο, που πλήρωσε 40 χρονών κοινωνικές ασφαλίσεις, που πλήρωσε όλες τις οφειλές της στο φόρο εισοδήματος, που πλήρώνει ανελειπώς τα δημοτικά τέλη της, τα σκύβαλλα της, το οικιστικό της δάνειο χωρίς να κόψει εδώ και 22 χρλονια καμία δόση πίσω και γενικά ενα φερέγγυο και νομοταγές άτομο.
Αρχισε που λέυε την χρονοβόρα διαδικασία για το ανεργιακό επίδομαααα.

Καθισμένη στις μπλέ καρέκλες αφού πήρε ενα λευκλο και ενα γαλάζιο χαρτάκι περίμενε να δει στη οθόνη τον αριθμό της. Προηγούνταν 40 άτομα πριν απ αυτή.Δίπλα της μια Σύρια νομίζω με ενα παιδάκι κάτω απο την μπλούζα να θηλάζει με την μαντήλα στο κεφάλι και άλλα 4 παιδάκια να γυροφέρνουν στην αίθουσα φασαριόζικα. Λογής λογής ταλαίπωρους αλλοδαπούς γύρω της και αυτοί άνεργοι περιμένοντας “άλλου είδους διευκολύνσεις” που δικαιωματικά τους προσφέρει το κράτος μας. Ολες οι φυλές Ρωσσοπόντιοι, Σύριοι, κατι πολύ σκουρόχρωμοι που δεν κατάλαβε απο ποιά χώρα προέρχοντα, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Ρωμά και ενας μεγάλος συρφετός γενικώς με τα κινητά να κτυπούν yia habibi yia leleli, και άλλους σκοπούς που δεν καταλάβαινε Χριστό σε τι γλώσσα ηταν τα ring tones. Επαναλαμβάνω: Δεν ειναι ρατσίστρια προς αποφυγελιν παρεξηγήσεων. Ολοι εκεί πλάδματα του Θεού περιμέναμε να εξυπηρετηθούμε. Κάποιοι όμως της φάνηκαν έντονα επιτείδιοι.

Το ύφος τους τους πρόδειδε. Δεν εχουν σκοπό να δουλέουν οοτέ. Ειδε οικογένεια που θα έπαιρναν 4 επιταγλες. Ιντα να παν να δουλέψουν.
Ενοιωσε ξένη στην πατρίδα της που θέλει να πιστεύει οτι ίσως οι γεννημένοι Ελληνες Κύπριοι που πρόσγεραν 40 τίμια χρόνια εργασίας σ αυτλο το τόπο ισως θα σπρεπε να υπάρχει μια πιό σωστή διάταξη για όλους που άοκνα πρόσφεραν τίμια εργασία σ αυτλον τον τόν τλοπο που ουτε έκλεψαν; ουτε έκαναν καμία υπεξέραίρεση στη δουλειά τους και απλά τους κατάργησαν το πόστο τους.
Φεύγωντας της είπαν ααα τώρα θα πας στη λεωφ. Αθαλάσσας να κάνεις αίτηση αν θα σου εγκρίνουν τον πλεονασμό. Και πόσο καιρό περλιπου τόλμησε να ρωτήσει αν εγκριθεί θα πάρω τα τίμια λεφτά μου.; Απάντηση: σε κανένα χρόνο κυρία περλιπου του χρόνου τον Ιούνιο. Απορλια ειχε η έρμη: Και πως θα ζω μεχρι τότε; Με το ανεργιακό. Μάλιστα και σε πόσο καιρό θα πάρω τα πρώτα; Ε σε 30 ή 40 μέρες.

Ενοιωσε την απολυτη ισοπέδωση σαν άνθρωπος.
Η αξιοπρέπια της κατρακυλούσε μαζί της κατεβαίνωντας τις σκάλες. Μια κυρία πουλούσε εξω στο πεζοδρλομιο γλυσταρκές. Κόρη μου μα εισαι η Ρ; Οχι θκειούλα ειμαι ενας αριθμός εδώ, ενας αριθμλος στο ανσργιακλο και ενας αριθμός στο ογκολογικλο νοσοκομελιο. Κουράστηκα να ειμαι ενας αριθμός!!! Κάποτε ειχα όνομα.
Εισήγηση: Μήπως οι ξένοι , οι πολιτικοί πρόσφυγες και γενικά οι αλλοδαποί δεν θα έπρεπε να έχουν ας πούμε 2 μέτες της βδομάδας μόνο γι αυτούς και μείς που είναι η πατρλιδα μας τις δικές μας μέρες; Απλη απιρία.

Μήν παρεξηγηθώ. Τελικά αξλιζει να εισαι τόσο τυπικλος στις υποχρεώσεις σου προς το κράτος; Της απάντησαν τα δακρυα στα μάτια της στο αυτοκίνητο και ο Ρέμος να τραγουδά ” θάπρεπε νάδαι εδώ που σε χρειάζομαι”. Μαποιλος ρε Ρέμο.
; Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ. Μόνος σου ελισαι. Αι χεσε μας ρε Ρέμο τζιαι συ.

Exit mobile version