Site icon Hallocy

Αυτός είναι ο Κύπριος «χρυσοδάκτυλος» με την καλοστημένη απάτη – Δείτε πως εξαπατούσε Άγγλους επιχειρηματίες – Βίντεο

Πρόκειται για τον 60χρονο Κώστα Χριστοφόρου, ο οποίος «ρήμαζε» εστιατόρια, μπιραρίες και διάφορα άλλα καταστήματα, συνήθως όμως μικροεπιχειρήσεις, με ένα παλιό αλλά διαχρονικά αποδοτικό τέχνασμα.
Αίσθηση προκαλεί η περιγραφή ενός ντετέκτιβ για τον Χριστοφόρου: «Είναι καλλιτέχνης, ο οποίος χρησιμοποιεί μια αποδεδειγμένη μέθοδο για να εξαπατήσει με διάφορες μεθόδους, ενώ γελάει με τα ανυποψίαστα θύματά του. Ο ύποπτος κτυπούσε σχεδόν πάντοτε μικρές επιχειρήσεις και πολλές φορές μπορεί να κατονομάσει τους ιδιοκτήτες, ενώ προσποιείται ότι μιλά μαζί τους στο τηλέφωνο».

Ο Κύπριος αναφέρεται πως εισερχόταν σε καταστήματα και προσέγγιζε τους υπαλλήλους λέγοντάς τους ότι είναι επιφορτισμένος να προβεί σε εργασίες για λογαριασμό του ιδιοκτήτη ή ότι έπρεπε να του καταβάλλουν χρήματα για προμήθειες που είχε υποτίθεται ήδη παραδώσει.

Συχνά προσποιείτο ότι συνομιλούσε στο τηλέφωνο με τον ιδιοκτήτη, «ζητώντας» του μετρητά. Μόνο μετά την αποχώρησή του από το κατάστημα αντιλαμβάνονταν την απάτη του. Ο Χριστοφόρου κυκλοφορούσε με πολλές «ιδιότητες», μεταξύ των οποίων, μηχανικός, οδηγός και τεχνικός.

Σε βίντεο που ανάρτησε η εφημερίδα «Παροικιακή», συνελήφθη επ’ αυτοφώρω την στιγμή που προέβαινε σε ένα από τα τεχνάσματά του σε εστιατόριο στο Hoxton.

Μάλιστα, η Βρετανική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 60χρονου Κύπριου. Σχετίζεται με τις περιοχές Hackney, Haringey, Enfield και Islington.

Δείτε χαρακτηριστικό απόσπασμα από κλειστό κύκλωμα επιχείρησης που «χτύπησε» ο Χριστοφόρου:

Exit mobile version