Site icon Hallocy

«Στημένο» τροχαίο Πάφου: «Εσκότωσες τους, εν να πάμε φυλακή» – Τί λέει ο φίλος του νεκρού τουρίστα

– Αρχικά οι πληροφορίες αφορούσαν σε ένα απλό τροχαίο, το οποίο όμως σχετίζεται με υπόθεση φόνου εκ προμελέτης για ασήμαντη αφορμή – Φερόμενος δράστης ο ομογενής Δημ. Γλυτζίδης, ο οποίος χτυπούσε κι έβριζε δημοσίως την 23χρονη – Αργότερα το όχημα που εμπλέκεται στο τροχαίο ανασύρθηκε μέσα από την θάλασσα με τον Γλυτζίδη και την 23χρονη ελλαδίτισσα να απομακρύνονται πεζοί, οπότε και συνελήφθησαν
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για το τροχαίο – φονικό στην Πάφο, καθώς ο δεύτερος Βρετανός, ηλικίας 32 ετών, που επέζησε από τη σφοδρή σύγκρουση και τώρα νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, αποκάλυψε σε μαρτυρία του πως πριν το τροχαίο είχε προηγηθεί συμπλοκή του 39χρονου φίλου του μαζί με άλλους Βρετανούς, οι οποίοι διασκέδαζαν σε νυκτερινό κέντρο της περιοχής.

Σύμφωνα με τον 32χρονο, οι δυο τους είχαν παρέμβει σε καβγά προκειμένου να σώσουν την φίλη του 35χρονου, η οποία δεχόταν επίθεση από τον φίλο της, με τον τσακωμό να συνεχίζει και έξω από το νυχτερινό κέντρο. Λίγο αργότερα ο 32χρονος ζήτησε από τον 39χρονο να φύγουν και να πάνε στα διαμερίσματα όπου διέμεναν. Την ώρα που οι δυο τους κατευθύνονταν προς το κατάλυμά τους και περπατώντας κάτω από το οδόστρωμα του δρόμου, ξαφνικά ένιωσαν τα φώτα ενός αυτοκινήτου να πέφτουν επάνω τους. Όταν ο 32χρονος γύρισε να δει τι συμβαίνει, παρατήρησε με τρόμο πως το αυτοκίνητο του 35χρονου κινούνταν επικίνδυνα προς το μέρους τους.

«Εσκότωσες τους εν να πάμε φυλακή»

Μετά το τραγικό τροχαίο, η 23χρονη ήταν σε κατάσταση σοκ. Ανύπμπορη η νεαρή να πιστέψει αυτό που συνέβη, άρχισε να φωνάζει στον 35χρονο: «Εσκότωσες τους εννά πάμε φυλακή».

Οι φωνές της ακούστηκαν στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας, την ώρα που έβγαινε από το αυτοκίνητο του 35χρονου. Ψαράδες της περιοχής ανέφεραν ότι πριν κατέβει από το αυτοκίνητο, προσπαθούσε να εξέλθει του οχήματος, ενώ οδηγούνταν προς το λιμανάκι, βγάζοντας το πόδι της από το παράθυρο, χωρίς να τα καταφέρνει.

Νωρίτερα…

Νεότερη ενημέρωση αναφέρει πως σήμερα ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του 39χρονου Βρετανού, ο οποίος κτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα στην Πέγεια, το οποίο λίγο αργότερα ανασύρθηκε από την θάλασσα όπου και κατέπεσε.

Τη νεκροτομή επί της σορού πραγματοποίησε η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου και σύμφωνα με τα ευρήματά της, ο θάνατός του οφείλεται σε πολυτραυματισμό από τροχοφόρο όχημα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο πολλά είναι τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ που αναφέρονται στην ειδεχθή δολοφονία του 39χρονου από την Ουαλλία, μετά από «στημένο» τροχαίο στην Πάφο.

Πρώτα ο 39χρονος είχε εμπλακεί σε καυγά καταφέροντας να «διασώσει» την 23χρονη μέσα σε μπαρ του Κόλπου των Κοραλλίων, την οποία ο Δημήτρης Γλυτζίδης έβριζε και χτυπούσε δημοσίως, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα ο Βρετανός έπεφτε νεκρός μετά από ένα «περίεργο» τροχαίο. Ο συλληφθείς Γλυτζίδης είναι νυμφευμένος και πατέρας δύο παιδιών, ενώ η σύζυγός του κυοφορεί και τρίτο παιδί.

Σύμφωνα με το BBC, πρόκειται για τον 39χρονο Charlie Birch από το Powys της Ουαλλίας, ο οποίος περπατούσε μαζί με έναν 32χρονο, μετά τον καυγά και την «διάσωση» της κοπέλας, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα, περί τις 2:30 τα ξημερώματα, περίπου ’20 λεπτά μετά το συμβάν.

Ο 32χρονος άντρας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Πάφου με επιπόλαια τραύματα.

Για τον θάνατο του 39χρονου άντρα όμως έχουν ήδη συλληφθεί ο 35χρονος ομογενής και η 23χρονη εξ Ελλάδος, η ίδια κοπέλα για την οποία έγινε ο καυγάς, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, ενώ ήδη έχουν τεθεί υπό 8ήμερη κράτηση. Η συγκεκριμένα κοπέλα παραδέχεται ότι ο Γλυτζίδης σκοπίμως οδήγησε το όχημα πάνω στους δύο Βρετανούς, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι πρόκειται περί ατυχήματος.

Εκπρόσωπος του Foreign and Commonwealth Office αναφέρει σχετικώς με την παραπάνω υπόθεση: «Προσφέρουμε υποστήριξη στην οικογένεια του Βρετανού, ο οποίος σκοτώθηκε στην Κύπρο. Είμαστε σε επαφή με τις Κυπριακές Αρχές».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρουν ότι οι δύο άντρες είχαν νωρίτερα «διασώσει» μια γυναίκα, στην οποία είχε επιτεθεί ο άντρας που θεωρείται ύποπτος για τον φόνο εκ προμελέτης.

Δείτε τι αναφέρει ο ανταποκριτής του ΡΙΚ, Πανίκος Ευριπίδου στην Πάφο για τις νεότερες εξελίξεις:

Η ανακοίνωση των Αρχών

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει το ΤΑΕ Πάφου τις έρευνες για τον φόνο εκ προμελέτης με θύμα 39χρονο αλλοδαπό χτες στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας.

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου και Εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου Μιχάλη Ιωάννου , σήμερα αναμένεται να ληφθεί κατάθεση από τον 32χρονο τραυματία του επεισοδίου ο οποίος χτες δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση λόγω της κατάστασης της υγείας .

Επιπρόσθετα είπε ο κ. Ιωάννου θα ληφθούν καταθέσεις για συμπλήρωση του φακέλου ενώ θα γίνει εξέταση του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης της μπυραρίας όπως επίσης και κλειστών κυκλωμάτων που τυχόν υπάρχουν κατά την διαδρομή από την μπυραρία στο Λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα της Κυριακής, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι στη λεωφόρο Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια, άγνωστο αυτοκίνητο, κτύπησε δύο πεζούς, οι οποίοι περπατούσαν κατά μήκος της συγκεκριμένης λεωφόρου.

Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή, όπου εντόπισαν τον 39χρονο νεκρό στο έδαφος και τραυματία το δεύτερο πρόσωπο, ηλικίας 32 ετών.

Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε τη σκηνή, ενώ λίγο αργότερα λήφθηκε πληροφορία, ότι ένα αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια. Από το εν λόγω αυτοκίνητο θεάθηκαν να εξέρχονται δύο πρόσωπα, ένας άνδρας και μια γυναίκα.

Τα δύο πρόσωπα, ηλικίας 35 ετών (άνδρας) και 23 ετών (γυναίκα) εντοπίστηκαν από μέλη της Αστυνομίας να περπατούν στον κύριο δρόμο Αγίου Γεωργίου – Πέγειας και μεταφέρθηκαν στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου.

Εναντίον τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εξέδωσε διατάγματα οκταήμερης κράτησής τους.

Ανακρινόμενα τα δύο πρόσωπα παραδέχτηκαν την εμπλοκή τους στο επεισόδιο προβάλλοντας ωστόσο διάφορους ισχυρισμούς.

Το αυτοκίνητο του 35χρονου εντοπίστηκε στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου και ανασύρθηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο 32χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας του είναι εκτός κινδύνου.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Exit mobile version