Site icon Hallocy

Αθήνα Οικονομάκου: Βγάζει δόντια για το παιδί της! Άστραψε και βρόντηξε! Τι συνέβη;

Το Vanda’s blog σας αποκαλύπτει ένα απίστευτο παρασκήνιο που έχει σχέση με την λαμπερή ηθοποιό, το παιδί της, το σύζυγό της και τους φωτογράφους των lifestyle εντύπων!

Ένα απόγευμα λοιπόν στο Ορνό στη Μύκονο την ώρα που η Αθήνα μαζί με το σύζυγό της ετοιμαζόντουσαν να πάνε μία βόλτα μαζί με το παιδί τους ξαφνικά από το πουθενά πετάγεται ένας φωτογράφος μπροστά τους και τους αρχίζει στα φλας!!!

Η Αθηνά Οικονομάκου, αν δεν το γνωρίζετε σας το μεταφέρουμε εμείς εδώ από το blog, είναι ένα εξαιρετικά ήσυχο και ευγενικό κορίτσι που κυριολεκτικά δεν πειράζει ούτε μυρμήγκι. Είναι πάντα ευγενική με τους φωτογράφους και τους δημοσιογράφους που την πολιορκούν καθημερινά. Το συγκεκριμένο περιστατικό όμως την φόβισε και την τρόμαξε.

Ο συγκεκριμένος φωτογράφος που δεν είναι από τους γνωστούς στην Μύκονο ήταν «επιθετικός» και εριστικός. Η Αθήνα ευγενικά του είπε ότι ήταν μια προσωπική στιγμή της οικογένειας της και της ίδιας και θα προτιμούσε να μην υπάρχουν συγκεκριμένες φωτογραφίες στα περιοδικά.

Μάλιστα του έδωσε ραντεβού την επόμενη μέρα που θα πήγαινε για μπάνιο με φίλες της προκειμένου και ο φωτογράφος να κάνει την δουλειά του. Ο συγκεκριμένος όμως απάντησε εριστικά και αγενέστατα. «Το παιδί πουλάει! Εσένα με μαγιό σε έχουμε δει 100 φορές» !

Τότε παραλίγο να γίνει επεισόδιο με τον σύζυγο της Αθήνας Οικονομάκου ο οποίος ζήτησε από τον φωτογράφο να προσέχει πως μιλάει. Αποτέλεσμα του συγκεκριμένου περιστατικού ήταν η Αθήνα Οικονομάκου μαζί με τον σύζυγο της να βγάλουν επιστολή απαγόρευσης για φωτογραφίες με το πρόσωπο του παιδιού τους στα ΜΜΕ.

Στα χέρια μας λοιπόν έφτασε η επιστολή η οποία ανέφερε αρχικά το εξής:

Αξιότιμες κυρίες/Αξιότιμοι κύριοι,

Επισυνάπτεται επιστολή του κου Φίλιππου Μιχόπουλου και της κας Αθηνάς Οικονομάκου προς τα ΜΜΕ για την απαγόρευση δημοσιοποίησης του προσώπου του ανήλικου τέκνου τους.

Με εκτίμηση,

Λήδα Σπυρίδωνος

Εμείς σεβόμενοι την επιθυμία του ζευγαριού να μην δημοσιευθεί η επιστολή της στο Τύπο, την κρατάμε για μας.

Όμως δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε και εσάς χωρίς λεπτομέρειες!

Το… ρεζουμέ της επιστολής της πάντως είναι πως απαγορεύουν ρητά και κατηγορηματικά οποιοδήποτε φωτογραφικό στιγμιότυπο του παιδιού της να δει το φως της δημοσιότητας!

Ακολουθεί η επιστολή απαγόρευσης που διαβάζετε πρώτα στο blog μου και στο Youweekly.gr:

Αγαπητοί Κύριοι,

Ως πληρεξούσιοι δικηγόροι των κ.κ. Αθηνάς Οικονομάκου και Φίλιππου Μιχόπουλου, αποστέλλουμε προς όλα τα μέσα ενημέρωσης την παρούσα επιστολή μας, με σκοπό να ενημερώσουμε ότι οι εντολείς μας, ως ασκούντες τη γονική μέριμνα του ανήλικου τέκνου τους, δεν συναινούν και απαγορεύουν τη χρήση και δημοσιοποίηση με κάθε μορφής μέσο (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση και διαδίκτυο), υπό οιονδήποτε τρόπο (φωτογράφιση, κινηματογράφηση, προβολή μέσω τηλεόρασης κ.α.) του προσώπου του ανήλικου τέκνου τους, εκτός εάν γίνει χρήση κατάλληλων τεχνικών μέσων όπως pixels, με τα οποία θα εξασφαλίζεται πλήρως και αποτελεσματικώς η
ως άνω μη δημοσιοποίηση της εικόνας του σώματος και του προσώπου του ως άνω τέκνου. Ομοίως, απαγορεύεται ρητά η δημοσιοποίηση φωτογραφίας του προσώπου του ως άνω ανήλικου τέκνου σε τρίτους καθώς και η αναπαραγωγή (αναδημοσίευση) αυτής από οιαδήποτε και σε οιασδήποτε μορφής μέσο ενημέρωσης, έντυπο ή ηλεκτρονικό, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή η καθ’ οιονδήποτε τρόπο (και μέσω ανακατεύθυνσης σε σχετική ιστοσελίδα) διάθεσή της στο κοινό.

Παρακαλούμε θερμά να σεβαστείτε το δικαίωμα των εντολέων μας στο ιδιωτικό απόρρητο επί της εικόνας του τέκνου τους, δικαίωμα προστατευόμενο από την κείμενη νομοθεσία με σειρά διατάξεων. Ειδικότερα, – όπως καλά γνωρίζετε – η δημοσιοποίηση της εικόνας άνευ της συναινέσεως του υποκειμένου αποτελεί προσβολή (αδικοπραξία) του δικαιώματος επί της προσωπικότητας, έκφανση της οποίας είναι και το δικαίωμα ιδιωτικού απορρήτου επί της ίδιας εικόνας και ταυτόχρονα παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, η οποία σύμφωνα με το νέο Νόμο για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επισύρει για τους παραβάτες βαρύτατες κυρώσεις και υπέρογκα πρόστιμα. Με τα δεδομένα αυτά, σας καλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη την παρούσα επιστολή μας και να μεριμνήσετε για την προστασία της εικόνας του ανήλικου τέκνου των κ.κ.
Οικονομάκου και Μιχόπουλου. Τέλος, επισημαίνουμε ότι οι εντολείς μας δεν επιθυμούν τη δημοσίευση της παρούσας επιστολής τους.

Με εκτίμηση και με την βεβαιότητα ότι θα σεβαστείτε την ανωτέρω ρητώς εκφρασθείσα βούληση των εντολέων μας.

Με εκτίμηση,
Αθήνα, 25/06/2018

Η Πληρεξούσια Δικηγόρος Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου”

Exit mobile version