Site icon Hallocy

Θρίλερ δίχως τέλος στην Ταϊλάνδη! Νέο βίντεο δείχνει σε καλή υγεία τα παιδιά – Παραμένει επικίνδυνη η διάσωσή τους

Ένα βίντεο με την ομάδα ποδοσφαίρου νέων που εγκλωβίστηκε σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη δείχνει τα παιδιά να γελούν και να λεν ότι είναι καλά, μετά την ανακάλυψή τους από δύτες εννέα ημέρες μετά την εξαφάνισή τους.
Σε ένα μήνυμα στις οικογένειες τους που τους περιμένουν αγωνιωδώς, το βίντεο που τράβηξε το ναυτικό της Ταϊλάνδης δείχνει 11 παίκτες της 12-μελούς ομάδας να χαιρετούν παραδοσιακά στην κάμερα, να συστήνονται με το παρατσούκλι τους και να λεν: «Είμαι καλά στην υγεία μου».

Αρκετά από τα παιδιά στην εικόνα φορούν προστατευτικές κουβέρτες και συνοδεύονται από δύτη που χαμογελά.

Το βίντεο αναρτήθηκε στη σελίδα των βατραχανθρώπων στο Facebook.

Τα παιδιά συνοδεύονταν από τον 25χρονο προπονητή τους, ο οποίος μπήκε μαζί τους στη σπηλιά μετά την προπόνηση, στις 23 Ιουνίου.

Το βίντεο τελειώνει με τον δωδέκατο παίκτη να λέει ότι τον ξέχασαν στις συστάσεις, πράγμα που προκάλεσε γέλιο.

Η εικόνα των παιδιών ενθουσίασε το έθνος της Ταϊλάνδης, που αναμένει τη διάσωση των παιδιών που βρίσκονται μερικά χιλιόμετρα εντός του σπηλαίου, που είναι ένα από τα μακρύτερα στη χώρα.

Ωστόσο, η διάσωσή τους από τις πλημμυρισμένες σπηλιές, με τους μουσώνες να επιστρέφουν σύντομα, αναμένεται να πάρει καιρό και είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Οι αρχές συνεχίζουν να αντλούν νερό από τις σπηλιές και παράλληλα προσπαθούν να δυναμώσουν τα παιδιά, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Στη συνέχεια, έχουν τρεις επιλογές, δηλαδή να βγουν καταδύοντας, να βγουν μέσω άλλης εξόδου που θα βρουν ή θα δημιουργήσουν, ή να περιμένουν να περάσουν οι μουσώνες.

Εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι η κατάδυση είναι επικίνδυνη, επειδή τα παιδιά δεν έχουν τέτοιες δεξιότητες και κάποια ίσως να μην ξέρουν καν να κολυμπούν. Επίσης, η αναζήτηση άλλης εξόδου μέσω των κλειστοφοβικών διόδων ίσως προκαλέσει πανικό. Η τελευταία επιλογή για αναμονή μέχρι να περάσουν οι μουσώνες ίσως πάρει πολύ καιρό.

Εν πάση περιπτώσει, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι υπάρχουν σε υπόγεια βάση τρόφιμα, φάρμακα και εξοπλισμός που αρκούν για περίοδο τεσσάρων μηνών.


Exit mobile version