Site icon Hallocy

Απεγκλωβισμός οδηγού μετά από πτώση του αυτοκινήτου του στο φράγμα Ταμασσού

Πυρκαγιές που ξέσπασαν σε αγροτικές περιοχές της επαρχίας Λεμεσού αλλά και σε εμπορευματοκιβώτιο στην επαρχία Λευκωσίας, καθώς και σε περιστατικό πτώσης οχήματος στον υδατοφράκτη Ταμασσού ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά την χθεσινή ημέρα.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της στις 08.01 λήφθηκε κλήση για διάσωση ατόμου μετά από πτώση οχήματος εντός του υδατοφράκτη Ταμασσού και ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με ομάδα και όχημα διάσωσης.

«Ο οδηγός του οχήματος ο οποίος παρασύρθηκε και ήταν παγιδευμένος κάτω από το όχημα από το βράδυ της προηγούμενης μέρας, αποπαγιδεύτηκε από το πλήρωμα του ασθενοφόρου πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι το όχημα ανασύρθηκε από τα όρια του φράκτη με τη χρήση βαρούλκου του οχήματος διάσωσης και μεταφέρθηκε σε ασφαλές έδαφος.

Λίγο αργότερα στις 09.56 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, αριθμό πεύκων, ελαιόδεντρων και χαρουπόδεντρων σε χαράδρες και δύσβατες περιοχές παρά το χωρίο Αψιού της επαρχίας Λεμεσού.

Η πυρκαγιά βρίσκεται στην περιοχή ευθύνης του τμήματος Δασών, αναφέρεται, ενώ προστίθεται ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία προς βοήθεια του Τμήματος Δασών 4 πυροσβεστικά οχήματα και 15 πυροσβέστες.

Επίσης, συμπληρώνεται, εργάστηκαν 8 πτητικά μέσα και ερπυστριοφόρα οχήματα για διάνοιξη διόδων στις επίγειες δυνάμεις.

Κατά την διάρκεια της νύχτας παρέμειναν στην πυρκαγιά επιπρόσθετα από τις δυνάμεις του Τμήματος Δασών και 2 πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστικής Υπηρεσία.

Στις 13.27 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση σε περιοχή των χωρίων Βίκλας – Κλωνάρη της Επαρχίας Λεμεσού, συνεχίζει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Ανταποκρίθηκαν 5 πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Υπαίθρου και 2 πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών και εργάστηκαν 4 εναέρια μέσα, 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών.

Μια ώρα αργότερα στις 1437 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο αφού έκαψε συνολική έκταση περίπου 6 δεκαρίων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά προκλήθηκε από δημιουργία σπινθηρισμών λόγω εργασίας χορτοκοπτικής μηχανής συνεργείου που προέβαινε σε καθαρισμό χόρτων στην περιοχή.

Παράλληλα, στις 11.03 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε εμπορευματοκιβώτιο στο δρόμο Παλιομετόχου δίπλα από νεοαναγειρόμενη οικοδομή, στην οποία ανταποκρίθηκε ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Περιστερώνας με 2 πυροσβεστικά οχήματα, θέτοντας υπό έλεγχο την πυρκαγιά εντός μισής ώρας.

Αναφέρεται ακόμη ότι από την πυρκαγιά το περιεχόμενο του εμπορευματοκιβωτίου, ηλεκτρικά εργαλεία και υλικά οικοδομής, υπέστηκαν εκτεταμένες ζημιές.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης που γίνονταν εκεί και την ανάφλεξη ξηρών χόρτων, προστίθεται.

Από νωρίς το πρωί χθες μέχρι νωρίς το πρωί σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 39 κλήσεις για βοήθεια, 26 πυρκαγιές, 12 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

Exit mobile version