Site icon Hallocy

Μουντιάλ: Η κούρσα των σκόρερ για το χρυσό παπούτσι

Ο Χάρι Κέιν αν και δεν έχει σκοράρει στα τελευταία παιγνίδια της Αγγλίας, εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα των σκόρερ στο Μουντιάλ με 6 γκολ και καταδιώκεται ουσιαστικά μόνο από τον Βέλγο Λουκάκου που έχει 4.

Οι δύο τους θα αναμετρηθούν το Σάββατο στον μικρό τελικό και η «μάχη» εκτός από την τρίτη θέση στο Μουντιάλ έχει και προσωπικό άρωμα για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Τέσσερα γκολ χωρίς να συνεχίζουν στο Μουντιάλ έχουν και ο Ρώσος Τσερίσεφ καθώς και ο Πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο. Τρία γκολ ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες που συνεχίζουν έχουν οι Γάλλοι Γκριεζμάν και Μπαπέ και από 2 οι Κροάτες Μόντριτς, Μάντζουκιτς ο Βέλγος Αζάρ και ο Άγγλος Στόουνς.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δίνει η FIFA για τα 62 παιγνίδια, όσον αφορά την παραγωγικότητα του φετινού Μουντιάλ, σημειώθηκαν 161 γκολ σε 62 παιχνίδια, με μέσο όρο 2,6 γκολ ανά παιχνίδι. Το Βέλγιο είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση καθώς έχει πετύχει 14 γκολ, η Βραζιλία έχει κάνει τις περισσότερες επιθέσεις, 292 τον αριθμό, η Ισπανία έχει τις πιο πολλές ολοκληρωμένες πάσες, 3120 στο σύνολο, και η Ρωσία έχει τις πιο πολλές αναχαιτίσεις στην άμυνα, 259.

Το παιχνίδι με τα περισσότερα γκολ, 7 στο σύνολο, ήταν αυτό ανάμεσα στο Βέλγιο και την Τυνησία και εκείνο με τις περισσότερες κάρτες, 8 συνολικά, ήταν το Βέλγιο-Παναμάς. Στον πειθαρχικό τομέα δόθηκαν 213 κίτρινες κάρτες, με 3,5 μέσο όρο ανά ματς και μόλις 4 κόκκινες.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Βραζιλιάνος Νεϊμάρ είχε τις περισσότερες προσπάθειες (27), ο Κροάτης Λούκα Μόντριτς έτρεξε τα περισσότερα χιλιόμετρα (63), ο Σέρχιο Ράμος ολοκλήρωσε τις περισσότερες πάσες (485) και ο Γκιγιέρμο Οτσόα έχει τις πιο πολλές αποκρούσεις (25).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από τα 62 παιγνίδια, μόλις ένα έληξε χωρίς τέρματα, αυτό ανάμεσα σε Γαλλία και Δανία για τους Ομίλους.

Σε σχέση με την εκπροσώπηση των Ηπείρων στη διοργάνωση, η Αφρική έχει αποχαιρετήσει την διοργάνωση από τους ομίλους, η Βόρεια Κεντρική Αμερική και Καραϊβικής στην φάση των «16» , όπως και η Ασία, ενώ η Νότια Αμερική έφυγε με τις δύο τελευταίες εκπροσώπους της (Βραζιλία, Ουρουγουάη) στα προημιτελικά. Το χρυσό αγαλματίδιο θα παραμείνει στην Ευρώπη για 4η σερί διοργάνωση, 2006, 2010, 2014 και 2018.

Οι Γάλλοι έχουν κατακτήσει μια φορά το Μουντιάλ το 1998, ενώ αυτή είναι η πρώτη παρουσία της Κροατίας σε τελικό. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η Κροατία έγινε η δεύτερη ομάδα μετά την Αργεντινή το 1990, που κέρδισε δύο διαδοχικές προκρίσεις στα πέναλτι, ενώ είναι και η μοναδική ομάδα που φτάνει στον τελικό μετά από τρεις στην σειρά παρατάσεις.

Exit mobile version