Site icon Hallocy

Σωριάστηκε νεκρός 25χρονος από τον 4ο όροφο ξενοδοχείου στα κατεχόμενα

Ποικίλα τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες, με αναφορές στην έκθεση περί διαφθοράς στα κατεχόμενα, στην αύξηση των αυτοκτονιών, στο νέο ατύχημα κατά το οποίο 25χρονος έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από τον τέταρτο όροφο ξενοδοχείου αλλά και στα δίδακτρα για φοίτηση στα ιδιωτικά σχολεία.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Απαγόρευση των σορτς και των κοντών φανελών» γράφει ότι τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στις κατασκηνώσεις στα Δαρδανέλλια (Τσανάκαλε) απαγορεύεται να φορούν κοντά παντελόνια και φανέλες κοντομάνικες, σημειώνοντας ότι το «υπουργείο» παιδείας τηλεφώνησε σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν δίνοντας τους σχετικές οδηγίες. Αλλού αναφέρεται στο θάνατο 25χρονου, Abdulvahap Önal, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από τον τέταρτο όροφο ξενοδοχείου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, ενώ μόλις μια ημέρα πριν, την Τρίτη το απόγευμα είχε βρεθεί στο Κιόνελι ακόμα ένας 27χρονος νεκρός στο διαμέρισμά του. Προβάλλει ακόμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ψυχιατρείο με το κυριότερο να είναι η έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Πολύ το ρουσφέτι, η εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη μηδενική» προβάλλει τα αποτελέσματα έρευνας του τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου σχετικά με τη διαφθορά στα κατεχόμενα, σύμφωνα με την οποία το 62% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι «κρατικοί» αξιωματούχοι και τα κόμματα χρησιμοποιούν λανθασμένα τα «κρατικά» κονδύλια. Αναφορά γίνεται και στο θάνατο του 25χρονου φοιτητή της νομικής σχολής «πανεπιστημίου», ο οποίος έπεσε από τον τέταρτο όροφο ξενοδοχείου. Γράφει αλλού ότι κατά τη «διακυβέρνηση» Κόμματος Εθνικής Ενότητας δόθηκε άδεια στον γαμπρό της αδελφής του Σερντάρ Ντενκτάς για ανέγερση σταθμού βενζίνης χωρίς τις απαραίτητες διαδικασίες.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «ΤΔΒΚ είναι το όνομα της διαφθοράς» αναφέρεται σε έκθεση σχετικά με τη διαφθορά και το ρουσφέτι στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 89% των επιχειρηματιών έχουν δεχτεί ή έχουν κάνει ρουσφέτι. Γράφει ακόμα ότι, πραγματοποιήθηκε χθες εκδήλωση με την ευκαιρία της 129ης επετείου από την πρώτη έκδοση της πρώτης τουρκοκυπριακής εφημερίδας στην Κύπρο, της εφημερίδας «Σααντέτ». Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις ακαδημαϊκών σχετικά με την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα σύμφωνα με τους οποίους αρχίζει μια νέα περίοδος για το Κυπριακό.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Τρομακτική αύξηση στις απόπειρες αυτοκτονίας» προβάλλει δηλώσεις του «διευθυντή» του ψυχιατρείου Αμπιντίν Ακμπιρκιούν σύμφωνα με τον οποίο προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί οι απόπειρες αυτοκτονίας με τις κύριες αιτίες που οδηγούν στην αυτοκτονία να είναι τα ναρκωτικά και τα ενδοοικογενειακά προβλήματα. Γράφει ακόμα ότι με μια σεμνή τελετή γιορτάστηκαν τα 29 χρόνια από την ίδρυση της εφημερίδας. Αναφορά γίνεται και σε προειδοποιήσεις ειδικών σχετικά με την εύρεση του βακτηρίου λιστέρια σε εισαγόμενα κυρίως προϊόντα.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Το ‘χρηματικό’ πρόσωπο της παιδείας» προβάλλει στοιχεία σχετικά με τα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία στα κατεχόμενα και σύμφωνα με το δημοσίευμα για ένα χρόνο φοίτησης τα ποσά κυμαίνονται μεταξύ 1200 ευρώ- 5800 ευρώ. Γράφει ακόμα ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την παράνομη επίσκεψή του στα κατεχόμενα έφτασε στα κατεχόμενα με απευθείας πτήση από το Μπακού. Η εφημερίδα αλλού αναφέρεται συγκριτικά στις τιμές πώλησης των καυσίμων στα κατεχόμενα, Τουρκία, Βρετανία και Κυπριακή Δημοκρατία.

Exit mobile version