Site icon Hallocy

Θανατηφόρο: Ζαλισμένος από την ηρωίνη

Από το 2014 δεν είχε άδεια οδήγησης ο Βούλγαρος Μίλεν Στεφάνοφ Πέντσιεφ που προκάλεσε το θανατηφόρο παρά τη Ριζοελιά…

Στην κλινική του δρα Κυριάκου Βερεσιέ, για να λάβει τη φαρμακευτική του αγωγή, κατευθυνόταν τη μοιραία μέρα της 25ης Ιουνίου ο Μίλεν Στεφάνοφ Πέντσιεφ από τη Βουλγαρία. Προφανώς, όμως, λόγω του ότι οδηγούσε υπό την επήρεια σκληρών ναρκωτικών, έχασε τον δρόμο και παρέλειψε να στρίψει προς την έξοδο της Πύλας όπου βρίσκεται η κλινική.

Ακολούθησε πορεία προς τον κόμβο Ριζοελιάς και σαν…δημόσιος κίνδυνος που ήταν στον αυτοκινητόδρομο, αφού από κάποιο σημείο κι έπειτα αποκοιμήθηκε στο τιμόνι, προκάλεσε το θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα την 5χρονη Μαρία Χριστίνα Δημητρίου. Τα νέα στοιχεία της υπόθεσης, όπως αναφέρθηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λ/κας κατά την έκθεση γεγονότων, είναι ότι ο 34χρονος οδηγούσε χωρίς να κατέχει άδεια οδήγησης τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ το αυτοκίνητό του δεν καλυπτόταν από ασφαλιστικό έγγραφο. Παραδέχθηκε ενοχή σε κατηγορίες πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης και απερίσκεπτης πράξης και ότι οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών, σε βαθμό που είχε μειωμένη ικανότητα οδήγησης.

Σύμφωνα με την έκθεση της χημικού Κατερίνας Λιβέρη του Κρατικού Χημείου, ο κατηγορούμενος τελούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών, αφού μεταξύ άλλων ουσιών είχε κάνει και χρήση ηρωίνης… Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι ο λόγος που προκάλεσε την οδική σύγκρουση ήταν επειδή αποκοιμήθηκε στο τιμόνι. Το αυτοκίνητό του ακινητοποιήθηκε σε απόσταση 357 μέτρων από το σημείο της σύγκρουσης.

Επίσης αναφέρθηκε ότι το διπλοκάμπινο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Ανδρέας Δημητρίου, 36 χρόνων, και στο οποίο επέβαιναν η σύζυγος και τα τρία ανήλικα παιδιά τους ήταν δηλωμένο… ακινητοποιημένο από την 1η Μαρτίου 2018, δεν είχε εγκατεστημένες ζώνες ασφαλείας στο πίσω μέρος όπου καθόντουσαν τα παιδάκια, ενώ δεν ήταν ούτε ασφαλισμένο.

Αγορεύοντας για μετριασμό της ποινής, η συνήγορος του Πέντσιεφ εξέφρασε τη μεταμέλεια του πελάτη της, λέγοντας ότι απολογείται στην οικογένεια Δημητρίου για τον πόνο που έχει προκαλέσει. Όπως είπε, μετά το τραγικό αυτό συμβάν θα είναι πολύ δύσκολο για τον ίδιο στο μέλλον να αποκτήσει παιδί…Το δικαστήριο θα επιβάλει ποινή στον Πέντσιεφ στις 20 Ιουλίου.

Πηγή: http://politis.com.cy

Exit mobile version