Site icon Hallocy

«Σφαγή» στο ΡΙΚ Φίλιου Φυλακτού με τον εκπρόσωπο του Υπ. Παιδείας: «Μου έγινες φίρμα…φέρε τον αστυνομικό»

Απίστευτη ένταση με ανταλλαγή βαρύτατων και απρεπών εκφράσεων μεταξύ του Εκπροσώπου του Υπουργείου Παιδείας, Γιώργου Σκαλιά και του Προέδρου της ΠΟΕΔ, Φίλου Φυλακτού, με τους δύο να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, επ’ αφορμή της σημερινής μαζικής διαδήλωσης των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών. “Εκπέμπεις εμπάθεια και μίσος για τον Υπουργό Παιδείας, δείξε λίγο σεβασμό…”.

Σε δηλώσεις του ο Φίλιος Φυλακτού εν συνεχεία, ευχαρίστησε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ανέρχονταν σε περίπου 4.500 χιλιάδες συγκεντρωμένων. Στην παρατήρηση του Πάρι Ποταμίτη αν το σύνθημα «παραιτήσου – παραιτήσου» με αποδέκτη τον Υπουργό Παιδείας, ότι δεν αποτελεί βάση για έναν γόνιμο διάλογο, αυτός αντέτεινε ότι το Υπουργείο είχε περιχαρακωθεί με κάγκελα έξω από το Υπουργείο Παιδείας και πως με σίδερα διάλογος δεν γίνεται, κάνοντας λόγο για διάλογο για τα «μάτιαα του κόσμου» που υποτίθεται ότι επιζητά το Υπουργείο και πως αυτό δεν είναι διάλογος για τις 24/7.

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου, κ. Σκαλιάς, ευρισκόμενος στο στούντιο του ΡΙΚ παρενέβη λέγοντας ότι ο κ. Φυλακτού έχει καταστεί φίρμα, περιφερόμενος από κανάλι σε κανάλι… με θράσος χιλίων πιθήκων, κι ότι θα λογοδοτήσει στον κλάδο του από Σεπτέμβριο. Κάντε όσες απεργίες θέλετε, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, λέγοντας ότι ο Φυλακτού έχει το τηλέφωνό του, αλλά δεν τον πήρε ποτέ τηλέφωνο για να παραληφθεί το ψήφισμα των διαμαρτυρόμενων εκπαιδευτικών. Ο κ. Φυλακτού είπε ότι λέει ψέμματα, με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου να απαντά ότι ο Φυλακτού είναι ψεύτης, μετερχόμενος πραξικοπηματικές μεθόδους κι ότι στην διαδήλωση συμμετείχαν βαλτοί και συγγενείς. «Θα λογοδοτήσεις ενώπιον της ΠΟΕΔ από το Σεπτέμβρη» του είπε επίσης ο κ. Σκαλιάς. Ο κ. Φυλακτού με την σειρά του, σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, αντέτεινε ότι δεν έλαβαν την επιστολή του Υπουργού για διάλογο στις 24/7, με τον Μορφάκη Σολομωνίδη να λέει ότι εκείνος την έλαβε χθες το απόγευμα, περί τις 18:00. Η ΠΟΕΔ ρίχνει «κόκκινη κάρτα» στα mail του Υπουργείου είπε τότε ο κ. Σκαλιάς, προσθέτοντας ότι η ΟΕΛΜΕΚ κι όλες οι άλλες οργανώσεις το έλαβαν το mail.

Δείτε το σοβαρότατo επεισόδιο με βαρύτατες εκφράσεις μεταξύ του εκπροσώπου του ΥΠΠ, Γ. Σκαλιά – Φυλακτού στο από»Μέρα σε Μέρα»:

newsit.com.cy

Exit mobile version