Site icon Hallocy

Θρήνος για την Νίκη Χριστοφίδη – Ελλαδίτης ιατροδικαστής για την νεκροψία και νέες έρευνες για το ναύαγιο

– Η βάρκα με τα δύο ζευγάρια, και τον 38χρονο χειριστή και γιο της θανούσης έχει μερικώς βυθιστεί και αναμένεται ανέλκυσή της για περαιτέρω εξετάσεις – Στο “Κόκκινο Γκρεμό”, πλησίον της περιοχής Κάβο Γκρέκο η βάρκα ανετράπη, με αποτέλεσμα ο 38χρονος και ο πατέρας να βγουν κολυμπώντας, ενώ το άλλο ζευγάρι διασώθηκε από διασώστες – Δυστυχώς η 60χρονη Χριστοφίδη εντοπίσθηκε νεκρή στα βράχια.
Αυτό που είχαν προγραμματίσει τα πέντε άτομα να είναι λίγη ώρα αναψυχής και ξεκούρασης από την καθημερινότητα εξελίχθηκε σε ανείπωτη τραγωδία.

Η 60χρονη Νίκη Χριστοφίδη από τον Λυθροδόντα έχασε τη ζωή της, ενώ ακόμα τέσσερα άλλα άτομα διασώθηκαν όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε και βυθίστηκε στο κόλπο Ξυλοφάγου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων η γυναίκα επέβαινε στο σκάφος μαζί με τον 70χρονο σύζυγο και τον 38χρονο γιο τους, ο οποίος ήταν ο χειριστής του μοιραίου σκάφους όπως επίσης και με ένα φιλικό τους ζευγάρι.

Σε κάποια στιγμή λόγω της θαλασσοταραχής και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή άρχισε να μπαίνει νερό στο σκάφος με αποτέλεσμα ο χείριστής να χάσει τον έλεγχο και παρά τις προσπάθειες του, αυτό αναποδογυρίστηκε και οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα.

Το σκάφος που οδηγούσε ο 38χρονος γιος της 60χρονης είχε αναχωρήσει από το αλιευτικό καταφύγιο Ορμήδειας, μετέβη στη περιοχή Κάβο Γκρέκο και στην επιστροφή προς τη περιοχή των Βάσεων Δεκέλειας, σημειώθηκε το τραγικό συμβάν.

Οι σημερινές εξελίξεις

Σήμερα, η έρευνα χωρίζεται πλέον σε 3 επιμέρους επίπεδα. Το πρώτο αφορά τη μεταθανάτια εξέταση της αδικοχαμένης 60χρονης, όπου θα καταδειχθούν τα ακριβή αίτια θανάτου. Σε δεύτερο στάδιο θα υπάρξει απόπειρα ανέλκυσης και ρυμούλκησης της βάρκας, η οποία εξάλλου έχει μερικώς βυθιστεί, όπου και σε αυτήν αναμένονται περαιτέρω έρευνες.

Σήμερα θα διενεργηθεί η νεκροψία επί της σορού της Νίκης Χριστοφίδη 60 χρόνων από το Λυθροδόντα, ενώ όπως ανέφερε ο βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Δεκέλειας Αντρέας Πιτσιλλίδης η επιχείρηση ανάσυρσης του σκάφους αναψυχής στο οποίο επέβαινε η 60χρονη και βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Ξυλοφάγου, θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες και τη σφοδρότητα των ανέμων.

Πρόσθεσε ότι η νεκροψία επί της σορού της Χριστοφίδη θα αρχίσει γύρω στις 11 το πρωί από Ελλαδίτη ιατροδικαστή στο Νοσοκομείο των Βρετανικών Βάσεων στο Ακρωτήρι στη Λεμεσό.

Οι 4 διασωθέντες επιβαίνοντες της βάρκας σήμερα αναμένεται να λάβουν εξιτήριο, καθώς νοσηλεύονταν για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο. Πλέον οι ανακριτές αναλαμβάνουν δράση για λήψη καταθέσεων αναφορικά με την υπόθεση.

Οι πρώτες ενδείξεις σε κάθε περίπτωση κάνουν λόγο για μπουρίνι που επικρατούσε στην περιοχή, που προκάλεσε έντονη θαλασσοταραχή, ενώ επισημαίνεται ότι οι ακτές της περιοχής είναι βραχώδεις με βαθιά νερά, υπόγειες σπηλιές και έντονα ρεύματα, στοιχεία τα οποία προφανώς συνέβαλαν στην τραγωδία. Κάπου εδώ εγείρονται και τα ερωτήματα που αφορούν σε τυχόν κακό χειρισμό ή/και απειρία εκ μέρους του 38χρονου γιου της Χριστοφίδου, στον οποίον ανήκε και η βάρκα.

Σε κάθε περίπτωση από τις περαιτέρω έρευνες της υπόθεσης θα εξακριβωθούν πλήρως τα αίτια της ναυτικής τραγωδίας.

Exit mobile version