Site icon Hallocy

Έκτακτη βοήθεια! Η Κύπρος στο πλευρό της Ελλάδας-Αναχωρεί αποστολή πυροσβεστικών δυνάμεων από Κύπρο!

Η αποστολή αποτελείται από 60 μέλη πυρόσβεσης, 20 μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, 20 δασοπυροσβέστες και 20 μέλη της πολιτικής ‘Αμυνας και θα μεταφερθεί στην Ελλάδα με C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας

Αναχωρεί αποστολή από την Κύπρο για την Αθήνα για να συνδράμει στην κατάσβεση των τεράστιων πυρκαγιών.

Η αποστολή αποτελείται από 60 μέλη πυρόσβεσης, 20 μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, 20 δασοπυροσβέστες και 20 μέλη της πολιτικής ‘Αμυνας και θα μεταφερθεί στην Ελλάδα με C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Υπεύθυνος της αποστολής θα είναι ο Βοηθός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αστυνόμος Β Λεωνίδας Λεωνίδου ο οποίος θα είναι και ο σύνδεσμος της κυπριακής αποστολής και του Πυροσβεστικού Σώματος ή της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα που θα δεχθεί τις ανάλογες οδηγίες για το που και πότε θα επιχειρήσουν».

Σε ερώτηση κατά πόσον έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για την αποστολή, ο κ. Τράγκολας απάντησε ότι «τα μέτρα ασφάλειας θα ληφθούν στο πεδίο των επιχειρήσεων όπου θα γίνει μια εκτίμηση της κατάστασης, αξιολόγηση των δυνατοτήτων που θα έχουν οι δικοί μας πυροσβέστες σε σχέση με τα μέτωπα των πυρκαγιών και τα διαθέσιμα υποστηρικτικά οχήματα και ανάλογα θα επιχειρήσουν».

Η διευθέτηση για τη συνδρομή των Κύπριων πυροσβεστών έγινε μετά από οδηγίες του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου επικοινώνησε με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη της ελληνικής κυβέρνησης Νίκο Τόσκα, εκφράζοντας την ετοιμότητα της κυπριακής κυβέρνησης να παράσχει βοήθεια.

 

Exit mobile version