Site icon Hallocy

Την απήγαγαν και τη βίαζαν επί 15 μήνες – Η συγκλονιστική μαρτυρία καναδής δημοσιογράφου

Η καναδή δημοσιογράφος, Amanda Lindhout, συγκλονίζει με τη μαρτυρία της, για την απόλυτη φρίκη που έζησε στο πλευρό του φωτογράφου συντρόφου της Nigel Brennan, όταν απήχθη από Σομαλούς το 2008.

Η κ. Lindhout ήταν μόλις 26 ετών όταν ταξίδεψε στην εμπόλεμη Σομαλία με τον 36χρονο αυστραλό φωτογράφο. Την τρίτη τους μέρα στη χώρα, τους απήγαγαν Σομαλοί.

Οι απαγωγείς τηλεφώνησαν στις οικογένειές τους και ζήτησαν λύτρα 1,5 εκ. δολαρίων για τον καθένα. Στους 15 μήνες μέχρι την απελευθέρωσή τους, βίωσαν τον απόλυτο εφιάλτη, αφού τους βασάνιζαν, τους άφηναν χωρίς φαγητό και βίαζαν επανειλημμένα τη δημοσιογράφο.

«Ήμουν πολύ κοντά στο να πάρω την απόφαση. Και κάθε μέρα που έβλεπα τον ήλιο, το μάτι μου έπιανε μια κίνηση. Ήταν ένα πουλί που πετούσε. Πάντα πίστευα στα σημάδια. Ήταν σαν κάτι να μου έλεγε να κρατήσω. Και αυτό το πουλί ήταν ο αγγελιοφόρος. Απομακρύνθηκε η επιθυμία να βάλω τέλος στη ζωή μου και δεν επέστρεψε ποτέ αυτό το συναίσθημα. Ήμουν αποφασισμένη να επιβιώσω. Ήμουν αποφασισμένη ότι θα ελευθερωθώ και θα ξαναδώ την οικογένειά μου», σημειώνει η καναδή δημοσιογράφος.

«Ήμασταν σε χώρο συγκέντρωσης εκτοπισμένων. Αυτή θα ήταν η μεγάλη ιστορία για την οποία είχαμε πάει στη Σομαλία. Βρισκόμασταν σε έναν ανοιχτό αυτοκινητόδρομο και είδαμε ένα αυτοκίνητο να σταματά στην άκρη. Μέσα σε λίγα λεπτά ξεκίνησε ο εφιάλτης. Υπήρχαν περίπου 12 ένοπλοι που κρύβονταν πίσω από το σταθμευμένο αυτοκίνητο. Και το επόμενο πράγμα που ήξερα είναι ότι είχα απαχθεί», τόνισε, περιγράφοντας την απαγωγή.

Στη συνέχεια, τους μετακινούσαν συνέχεια σε διαφορετικά σπίτια. Το ζευγάρι ασπάστηκε το Ισλάμ, πιστεύοντας ότι αυτό θα βελτίωνε τις συνθήκες κράτησής τους. Μετά από τέσσερις μήνες, στη μέση της νύχτας, μετέφεραν τη δημοσιογράφο στο κέντρο της ερήμου. «Με έβγαλαν από το αυτοκίνητο και μου έβαλαν μαχαίρι στον λαιμό. Μου είπαν ότι μου δίνουν 30 δευτερόλεπτα να πείσω τη μητέρα μου να τους δώσει τα λύτρα μέσα σε 7 μέρες ή θα με αποκεφαλίσουν».

Μετά από 5 μήνες ομηρίας, προσπάθησαν να δραπετεύσουν. Κατάφεραν να βγουν από ένα παράθυρο και βρήκαν καταφύγιο σε ένα τζαμί. Ωστόσο, οι ένοπλοι απαγωγείς τους βρήκαν. Στη συνέχεια, οι σεξουαλικές επιθέσεις κλιμακώθηκαν σε συχνότητα και ένταση.

Μετά από 460 μέρες αιχμαλωσίας, το ζευγάρι απελευθερώθηκε αφού οι οικογένειές τους πλήρωσαν τα λύτρα. Στις 18 Ιουνίου, ο εγκέφαλος της απαγωγής τους Ali Omar Ader καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλακή στον Καναδά.

Exit mobile version