Site icon Hallocy

Χειροπέδες σε 48χρονο για την καταστροφική πύρινη λαίλαπα στους Καπέδες – Τον «έκαψε» η κατάθεση του δασοφύλακα

– Ο 48χρονος τελεί υπό κράτηση για την φωτιά που απείλησε τον Μαχαιρά – Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες στις 10:00 π.μ. και μάλιστα σε δύο σημεία τα οποία απείχαν μεταξύ τους περί τα 500 μέτρα, κάτι που εγείρει υπόνοιες περί εμπρησμού – Το καταστροφικό διπλό μέτωπο κατέκαυσε περί τα 30 περίπου εκτάρια.
Σαρανταοκτάχρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την πυρκαγιά στους Καπέδες.

‘Οπως αναφέρει η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της, ο 48χρονος συνελήφθη για διερευνώμενη υπόθεση πρόκλησης πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε γύρω στις 10 χθες το πρωί στην περιοχή Καπέδων και κατέκαψε έκταση με πεύκα, 30 περίπου εκταρίων.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Λακατάμιας διερευνά την υπόθεση.

Παράλληλα, η περιγραφή δασοφύλακα ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την επίβλεψη της περιοχής, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πέραν του ότι ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα τα δύο μέτωπα, παράλληλα, το πρώτο ξέσπασμα της φωτιάς φαινόταν σα να ήταν έκρηξη, σαν κάποιος να περιέλουζε την εστία της φωτιάς με βενζίνα ή άλλο εύφλεκτο υλικό. Παράλληλα, επιβαρυντικό για τον 48χρονο είναι το γεγονός ότι δεν είχε επισημανθεί στην εν λόγω περιοχή ουδεμία δραστηριότητα που να παραπέμπει σε κάποιους είδους δραστηριότητα ή εργασία πολίτη/πολιτών, κάτι το οποίο εντείνει περαιτέρω τις υποψίες περί δόλιας ενέργειας.

Όπως αναφέρεται σε χθεσινό δελτίο Τύπου του Τμήματος Δασών, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς από εδάφους εργάστηκαν 200 άτομα προσωπικό του Τμήματος Δασών με 30 πυροσβεστικά οχήματα, 20 άτομα της Πολιτικής Άμυνας με πέντε πυροσβεστικά οχήματα, 12 άτομα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με τρία πυροσβεστικά οχήματα, έξι άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο πυροσβεστικά οχήματα, ένα πυροσβεστικό όχημα της Ιεράς Μονής Μαχαιρά και υπάλληλοι της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας με βυτιοφόρα οχήματα.

Από αέρος συνέδραμαν συνολικά επτά πτητικά μέσα με συντονισμό τους μέσω του Σχεδίου Ίκαρος. Συγκεκριμένα, από αέρος επιχειρούσαν τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα του Τμήματος Δασών, τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, δύο ελικόπτερα της Αστυνομίας και ένα των Βρετανικών Βάσεων.

Πολύ σημαντική, σημειώνεται, ήταν και η συμβολή εθελοντικών ομάδων. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οργανωμένοι εθελοντές από τις ομάδες REACTION, ΕΤΕΑ και την Ιερά Μονή Μαχαιρά, εθελοντές κάτοικοι της κοινότητας και άλλοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες – εθελοντές.

Exit mobile version