Site icon Hallocy

Αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη λόγω πιθανής νάρκωσης ο απαγωγέας

Το ενδεχόμενο της νάρκωσης των παιδιών φέρνει τον 35χρονο αντιμέτωπο με ισόβια κάθειρξη
Υπό 8ημερη κράτηση τέθηκε χθες ο 35χρονος απαγωγέας των δύο 11χρονων μαθητών προκειμένου η αστυνομία να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και να υπάρξει κατάληξη στο τελικό κατηγορητήριο.

Σε πρώτη φάση, ο απαγωγέας βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες (υπό εξέταση και όχι τελικές) που όχι μόνο επισύρουν ποινή φυλάκισης αλλά και ισόβια κάθειρξης.

Ο κατηγορούμενος είναι υπόλογος για εξαναγκασμό με βία ή με οποιαδήποτε απατηλά μέσα σε παρακίνηση άλλου ατόμου να φύγει από κάποιο τόπο., Βάσει του νόμου θεωρείται ότι απαγάγει το εν λόγω πρόσωπο.

Συγκεκριμένα, στην κεκλεισμένων των θυρών δίκη αποφασίστηκε όπως εξεταστούν σε βάρος του τα αδικήματα της:

Αρπαγής προσώπου από τη Δημοκρατία ή από νόμιμη κηδεμονία, με αποτέλεσμα να θεωρείται ένοχος κακουργήματος και να υπόκειται σε φυλάκιση επτά χρόνων και σε χρηματική ποινή.

Αρπαγής ή απαγωγής άλλου προσώπου, με σκοπό να προκαλέσει τον κρυφό και άδικο περιορισμό αυτού, με αποτέλεσμα να είναι ένοχος κακουργήματος που υπόκειται σε φυλάκιση επτά χρόνων.

Απόκρυψης ή περιορισμού οποιουδήποτε πρόσωπου, ενώ γνωρίζει ότι αυτό έχει αρπαγεί ή έχει απαχθεί, είναι ένοχος κακουργήματος και τιμωρείται με τον ίδιο τρόπο ωσάν αυτός είχε αρπάξει ή απαγάγει τέτοιο πρόσωπο με την ίδια πρόθεση ή γνώση ή για τον ίδιο σκοπό με τον οποίο ή για τον οποίο αυτός το αποκρύβει ή το περιορίζει.

Παράλληλα, χθες στο δικαστήριο τέθηκε από την αστυνομία προς διερεύνηση το αδίκημα της χορήγησης φαρμάκου με σκοπό τη νάρκωση που επισύρει ποινή μέχρι και ισόβια κάθειρξη.

«Όποιος, με σκοπό διάπραξης ή διευκόλυνσης της διάπραξης κακουργήματος ή πλημμελήματος ή διευκόλυνσης της διαφυγής του υπαίτιου μετά τη διάπραξη ή την απόπειρα διάπραξης κακουργήματος ή πλημμελήματος, χορηγεί ή αποπειράται να χορηγήσει σε οποιοδήποτε πρόσωπο φάρμακο ή πράγμα ικανό να ναρκώσει ή να εξουδετερώσει τη δύναμη του για αντίσταση, είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται στην ποινή της φυλάκισης διά βίου».

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο αυτό και αναμένονται εξειδικευμένες εξετάσεις ούτως ώστε να καταλήξει αν πράγματι υπήρξε η παράβαση του συγκεκριμένου νόμου.

offsite.com.cy

Exit mobile version