Site icon Hallocy

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Νόμιμη αστυνομική βία χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος των Ειδικών Φρουρών, τις κλωτσιές κατά τη διάρκεια της σύλληψης. Τι απαντά η οικογένεια του Ζακ

«Κάνουν άριστα τη δουλειά τους. Δεν θα πάει ο αστυνομικός με τριαντάφυλλο για να χειροπεδήσει κάποιον» δήλωσε ο κος Μαυροειδάκος, Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών.

Ως νόμιμη αστυνομική βία, χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των αστυνομικών κατά την διάρκεια της σύλληψης του ημιθανώντα, Ζακ Κωστόπουλου. «Είναι η διεθνής αστυνομική τακτική για να χειροπεδήσεις έναν άνθρωπο που θεωρείται επικίνδυνος» τόνισε ενώ υποστήριξε τις μαρτυρίες συναδέλφων του ότι ο Κωστόπουλος αντιστεκόταν.

Παράλληλα, η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, έκανε λόγο για υπερβολική, αναίτια και παράνομη βία σε βάρος του θύματος. «Πρόκειται για άσκηση υπερβολικής, αναίτιας παράνομης βίας σε έναν άνθρωπο ημιθανή και αυτό δείχνει την υπερβολή». Όπως είπε η ίδια αναφερόμενη στα νομικά μέτρα που θα λάβει η οικογένεια του 33χρονου, «η οικογένεια θα πράξει τα δέοντα».

Η κ. Παπαρρούσου δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις του πρόεδρου Αστυνομικών Υπαλλήλων, κου Πάκου, που υποστήριζε ότι όλα έγιναν νόμιμα, χωρίς καμία υπερβολή. «Η ποιότητα των δηλώσεων είναι ανάλογη με αυτήν της αντίδρασης μπροστά σε έναν άνθρωπο που ψυχορραγούσε» δήλωσε η δικηγόρος.

Exit mobile version