Site icon Hallocy

Άντρεα Κυριάκου: Λίγο πριν γίνει μανούλα εξομολογείται το άγχος και τον ενθουσιασμό της

Λίγες μέρες πριν υποδεχτεί τον καρπό του έρωτά του, το ερωτευμένο ζευγάρι εξομολογείται στο Down Town τα σχέδια, τις ανησυχίες και τον ενθουσιασμό του. Η Άντρεα Κυριάκου και ο Γιώργος Μερκής ανυπομονούν να κρατήσουν τον γιο τους στην αγκαλιά τους.

Ερ. Η στιγμή να υποδεχτείτε το μωράκι σας πλησιάζει! Ποια είναι τα συναισθήματα σας;

Άντρεα: Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα. Είμαστε ενθουσιασμένοι, αλλά συνάμα, υπάρχει και το άγχος αν θα πάνε όλα καλά. Ανυπομονούμε να κρατήσουμε το μωρό μας στην αγκαλιά μας!

Ερ. Περιμένετε αγοράκι! Είχατε κάποια προτίμηση στο φύλο;

Γιώργος: Καμία! Δεν είχαμε καμία προτίμηση, εκτός από το να είναι ένα γερό και υγιές μωρό!
Άντρεα: Είναι αλήθεια! Ποτέ δεν μπήκαμε σε αυτό το τρυπάκι. Είναι μεγάλη ευλογία να σου στέλνει ο θεός ένα μωρό, για να κολλάς στο φύλο. Τα αγοράκια έχουν άλλες χαρές, τα κοριτσάκια άλλες. Η αγάπη σου, όμως, για το μωρό σου είναι η ίδια, ανεξάρτητα από το φύλο του!

Ερ. Έχετε προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα για την καθημερινότητα του μωρού;

Άντρεα: Είχαμε αργήσει πολύ! Πριν λίγες μέρες, πήρα τα απαραίτητα για τη βαλίτσα του μαιευτηρίου και το παιδικό δωμάτιο ετοιμάζεται τώρα. Νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι.

Ερ. Άντρεα, θα ήθελες να γεννήσεις με φυσιολογικό τοκετό;

Ναι, αν όλα είναι ευνοϊκά για φυσιολογικό τοκετό, θέλω πολύ να βιώσω όλη τη διαδικασία. Θα το δούμε ανάλογα, αφού αυτό δεν είναι κάτι που προγραμματίζεται. Θα κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για το μωρό μας.

Ερ. Ο θηλασμός είναι μέσα στα σχέδια σου;

Προσπαθώ να προετοιμαστώ, τουλάχιστον στη θεωρία, για το τι πρέπει να κάνω, γιατί οι πρώτες ώρες είναι οι σημαντικότερες για να μπορέσεις να θηλάσεις. Ελπίζω να τα καταφέρω, μιας και ο θηλασμός έχει τρομερά οφέλη, τόσο για το μωρό, όσο και τη μαμά.

Ερ. Πώς έχεις βιώσει την εγκυμοσύνη σου μέχρι στιγμής;

Οι πρώτοι τεσσερισήμισι μήνες ήταν σχετικά δύσκολοι. Μετά, άρχισα να απολαμβάνω την εγκυμοσύνη μου.

Ερ. Δέχτηκες με ευκολία τις αλλαγές στο σώμα σου;

Οι αλλαγές ήταν από την αρχή έντονες, σε εμένα τουλάχιστον. Το σώμα μιας γυναίκας αλλάζει ριζικά, αλλά, πραγματικά, κάθε φορά που κάνω αρνητικές σκέψεις για τόσο επιφανειακά θέματα, σκέφτομαι πόσο ευλογημένη είμαι. Υπάρχουν γυναίκες που προσεύχονται για να βρεθούν σε αυτή τη θέση. Αυτές οι αλλαγές στο σώμα κάθε γυναίκας κουβαλούν μαζί τους ένα θαύμα και τη μεγαλύτερη αγάπη της ζωής.

Ερ. Ο ερχομός ενός παιδιού διαταράσσει τις ισορροπίες σε ένα ζευγάρι. Νιώθετε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε αυτές τις αλλαγές;
Άντρεα: Αναμφίβολα, ένα μωρό αλλάζει τον τρόπο ζωής ενός ζευγαριού. Είναι λογικό και αναμενόμενο, ειδικά τον πρώτο καιρό, ότι ο κόσμος μας θα περιστρέφεται γύρω από πάνες, μπιμπερό και γενικά, θα επικεντρώνεται στο μωρό! Θεωρώ ότι κανείς δεν είναι έτοιμος, πριν να το ζήσει. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, όπως όλοι οι γονείς για το παιδί τους.
Γιώργος: Οι αλλαγές είναι δεδομένες. Όταν έρθει το μωρό, θα προσαρμοστούμε αναλόγως.

Exit mobile version