Site icon Hallocy

Οργή και θλίψη για τον παιδοκτόνο της Παραμύθας – Σκότωσε το έναν του γιο και τώρα στρέφεται δικαστικά εναντίον του δεύτερου!

– Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης από μόνες τους είχαν προκαλέσει συγκλονισμό, καθώς ο Τιμολέων Θεμιστοκλέους μετά από έντονη λογομαχία με τον αδικοχαμένο γιο του, για το αυτοκίνητο της οικογένειας, ο οποίος υπηρετούσε την θητεία του, τον πυροβόλησε στην κοιλιά με κυνηγετικό – Αμέσως επενέβη τότε ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, αποσπώντας το κυνηγετικό και χτυπώντας άγρια τον παιδοκτόνο πατέρα του – Σήμερα πλέον ο καταδικασθείς σε 10ετή κάθειρξη πατέρας στρέφεται δικαστικά κατά του γιου του και της Κυπριακής Δημοκρατίας αξιώνοντας από τον γιο του παραδειγματικές αποζημιώσεις για τα σοβαρά κατάγματα στο κεφάλι και στα πλευρά, για τα οποία χρειάστηκε να νοσηλευτεί, ενώ υποστηρίζει πως υπέστη από τον εναγόμενο γιο του σκληρή και απάνθρωπη μεταχείριση – Μεταξύ άλλων ζητά και την ακύρωση της δωρεάς της οικίας προς τον δεύτερο εν ζωή γιό του!
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού θα βρεθεί ενώπιον μιας εξαιρετικά ιδιάζουσας υπόθεσης που θα κληθεί να εκδικάσει, καθώς ο καταδικασθείς σε 10ετή κάθειρξη 71χρονος Τιμολέων Θεμιστοκλέους, ανήγαγε τον μόνο εν ζωή γιο του, ενώ προσφεύγει και κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μεταξύ άλλων, διεκδικεί την επιδίκαση αποζημιώσεων για κατ’ ισχυρισμό σωματικές βλάβες τις οποίες και υπέστη από τον μεγαλύτερο γιο του, όταν εκείνος προσπάθησε να του αποσπάσει την κυνηγετική καραμπίνα αφότου όμως ο πατέρας είχε προλάβει να πυροβολήσει εξ επαφής τον μικρότερο 20χρονο γιο του στην κοιλιακή χώρα μετά από άγριο καυγά για το οικογενειακό αυτοκίνητο. Τότε αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τιμολέων Θεμιστοκλέους είχε αποπειραθεί να φορτώσει την ειδεχθή του πράξη της παιδοκτονίας στον μεγάλο αδελφό, απόπειρα όμως που έπεσε στο κενό, μετά και από τις μαρτυρίες της συζύγου του και λοιπών προσώπων του οικογενειακού περιβάλλοντός τους.

Πέραν των αποζημιώσεων ο καταδικασθείς Τιμολέων Θεμιστοκλέους ζητά όπως του επαναμεταβιβασθεί στο όνομά του η οικία την οποία κατά το παρελθόν είχε μεταβιβάσει στον εναγόμενο εν ζωή γιο του, όπως διαβάζουμε και στο σχετικό άρθρο του δημοσιογράφου Γιάννη Νεάρχου για την εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Τα όσα τραγικά συνέβησαν προ τριετίας, στις 14 Οκτωβρίου 2015, στην κοινότητα Παραμύθας, έχουν πολλάκις αναλυθεί και καταδειχθεί, ενώ τότε στην απόφαση του δικαστηρίου αναφερόταν στον Τιμολέοντα Θεμιστοκλέους ως «άτομο σκληρό και αδίστακτο», καθώς προσπάθησε να εμπλέξει τον μεγάλο του γιο και την πρώην σύζυγο του στο έγκλημα! Όπως προκύπτει από την καταδικαστική απόφαση του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, το 20χρονο θύμα υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία, ενώ ο εν ζωή αδελφός του, ήταν τότε φοιτητής και κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος από το θύμα. Μεταξύ του πατέρα και του θύματος υπήρξε έντονη συζήτηση που αφορούσε στο όχημα της οικογένειας. Η συζήτηση ήταν έντονη και ο πατέρας αντέδρασε, πήρε το κυνηγετικό όπλο και πυροβόλησε τον γιο του, εξ επαφής, στην κοιλιά. Τότε, ο άλλος του γιος επενέβη, ακολούθησε μάχη μεταξύ τους και τελικά κατάφερε να αφοπλίσει τον πατέρα του, τον οποίο, ωστόσο στην προσπάθειά του να τον δαμάσει από το δολοφονικό αμόκ που τον είχε καταλάβει, αναγκάστηκε να τον χτυπήσει με το κοντάκι του όπλου στο κεφάλι.

Βάσει του δικογράφου της αγωγής, ο 71χρονος Τιμολέων αξιώνει από τον γιο του παραδειγματικές αποζημιώσεις λόγω της επίθεσης και των χτυπημάτων που εδέχθη, έχοντας ως αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά κατάγματα στο κεφάλι και στα πλευρά, οπότε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί, ενώ ισχυρίζεται ότι υπήρξε αποδέκτης σκληρής και απάνθρωπης μεταχείρισης από τον εναγόμενο γιο του.

Εξάλλου ο παιδοκτόνος ζητά εκ παραλλήλου αποζημιώσεις από τη Δημοκρατία υποστηρίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι έχρηζε και εξακολουθεί να χρήζει θεραπείας, εντούτοις κρατείται, αρχικά ως υπόδικος και εν συνεχεία ως καταδικασθείς, στις Κεντρικές Φυλακές, κάτι που βάσει των δικών του ισχυρισμών, έχει οδηγήσει στην εξευτελιστική του μεταχείριση.

Αναφορικά με την αξίωση για ακύρωση της δωρεάς της οικίας στον μεγαλύτερο εν ζωή γιο του, επιχειρεί να την δικαιολογήσει στην βάση του ότι εκείνος του συμπεριφέρθηκε απάνθρωπα, τον κτύπησε και όπως ισχυρίζεται στο δικόγραφο της αγωγής, κατέθεσε ψευδώς εναντίον του στη δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας συνελήφθη αμέσως και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ με απόφαση του Κακουργιοδικείου, τον περασμένο Απρίλιο, καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση, ενώ μεταξύ των αξιώσεών του είναι ότι ζητά αποζημιώσεις για «παραβίαση του δικαιώματος της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας».

Exit mobile version