Site icon Hallocy

Νεκρός ο γιος της γυναίκας που τον απήγαγε και τον κακοποιούσε – Είχε βρεί «καταφύγιο» στην Κύπρο

– Η γυναίκα είχε συλληφθεί για την βάναυση κακοποίηση του γιου της με νοητική στέρηση – Της αφαίρεσαν την επιμέλεια και εκείνη τον απήγαγε, ενώ εν συνεχεία διέφυγε στην Κύπρο – Ο γιος της ένα χρόνο μετά έφυγε από την ζωή, με τις κυπριακές Αρχές κατόπιν αιτήματος συνδρομής από το Ισραήλ να την συλλαμβάνουν και να την εκδίδουν.
Ο γιος της 62χρονης ζούσε επί μακρώ έναν ζωντανό εφιάλτη στα χέρια της ίδιας του της μητέρας.

Ο 31χρονος με νοητική καθυστέρηση φαίνεται πως πριν φύγει από την ζωή είχε περάσει ήδη τα πάνδεινα στα χέρια της μητέρας του, η οποία τον κακοποιούσε βάναυσα, ενώ όταν πλέον οι Αρχές την συνέλαβαν, αφαιρώντας της την επιμέλεια του γιου της, εκείνη τον απήγαγε, διέφυγε από το Ισραήλ, πήγε στην Γερμανία και από κει διέφυγε για την Κύπρο, όπου και πλέον βρήκε καταφύγιο, ωστόσο μετά από ένα χρόνο ο γιος της πέθανε, από αδιευκρίνιστα αίτια.

Κυπριακό δικαστήριο αποφάσισε να εκδώσει την 62χρονη Ilana Hess στο Ισραήλ, με τις ισραηλινές Αρχές να εξετάζουν εκ νέου υπόθεση κακοποίησης, εγκατάλειψης και απαγωγής του νεκρού πλέον γιου της.

Βάσει του ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Times of Israel, η 62χρονη απόλεσε την επιμέλεια του γιου της, ο οποίος έπασχε από σοβαρής μορφής νοητική στέρηση, όταν το 2015 εντοπίστηκε ο νεαρός εγκαταλελειμμένος και αλυσοδεμένος από το δεξί του πόδι στο μπροστινό κάθισμα οχήματος, σε χώρο στάθμευσης στην πόλη Herzliya του Ισραήλ.

Μετά από παρέλυση μιας εβδομάδας από το συμβάν αυτό η Hess δεν συμμορφώθηκε με το διάταγμα να παρουσιαστεί στις Αρχές προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το συμβάν, με αποτέλεσμα η αστυνομία να πραγματοποιήσει έφοδο στην οικία, όπου εντόπισε τον άτυχο γιο της με σπασμένο χέρι, πιθανόν ένεκα κακοποίησης.

Η μητέρα πλέον προσήχθη ενώπιον δικαστηρίου όπου και της αφαιρέθηκε η κηδεμονία/επιμέλεια, με τον νεαρό γιο της να μεταφέρεται σε ίδρυμα για άτομα με νοητικά προβλήματα. Ένα χρόνο αργότερα, τον Απρίλιο του 2016, η μητέρα του τον απήγαγε, διαφεύγοντας στη Γερμανία όπου παρέμειναν επί ένα δίμηνο, ενώ κατόπιν μετέβησαν στην Κύπρο, όπου και βρήκε εκεί οριστικό καταφύγιο.

Εντούτοις, τον περασμένο Αύγουστο ο 31χρονος γιος της έφυγε από την ζωή στην Κύπρο, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες. Εις βάρος της μητέρας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης των κυπριακών Αρχών, η Hess συνελήφθη.

Η 62χρονη συνελήφθη στην Κύπρο και εκδόθηκε στο Ισραήλ, ωστόσο σημειώνεται πως το ισραηλινό δικαστήριο δεν την κατηγόρησε για τον θάνατό του γιού της, με τις Αρχές να διευκρινίζουν ότι δεν υπάρχουν υποψίες εναντίον της μητέρας, η οποία όμως παραμένει υπό κράτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Exit mobile version