Site icon Hallocy

Ο καταζητούμενος με τα «14 ονόματα» στα χέρια των κυπριακών Αρχών – Κατηγορείται για άγρια δολοφονία 24χρονου στη Βρετανία – Φωτογραφία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, το πρωί της Παρασκευής (12/10) παραδόθηκε σε μέλη της Αστυνομίας Κύπρου, ο 35χρονος, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, η οποία και διαπράχθηκε το 2016 στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Εν συνεχεία ο 35χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο διέταξε όπως συνεχίζει να τελεί υπό κράτηση μέχρι τις 16/10/2018, όποτε και θα παρουσιαστεί εκ νέου στο Δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος συνελήφθη αρχικά από την ψευδοαστυνομία, κατόπιν πληροφοριών που περιέργως η Interpol διοχέτευσε στους κατοχικούς κι όχι στην επίσημη κυπριακή Αστυνομία, καθώς άλλωστε αυτός διαβιούσε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στις ελεύθερες περιοχές. Σε κάθε περίπτωση κατόπιν συγκεκριμένων διαδικασιών εκ μέρους της βρετανικής πλευράς οι κατοχικοί παρέδωσαν εν τέλει τον 35χρονο στις επίσημες κυπριακές Αρχές.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hürriyet, ο 35χρονος Charles Riddington, είχε συλληφθεί στα κατεχόμενα στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, ως κύριος ύποπτος της δολοφονίας του 24χρονου George Barker, ο οποίος είχε μαχαιρωθεί μέχρι θανάτου έξω από το γυμναστήριο Double K Gym στο χωριό Bexley, στην Βρετανία, το πρωί της 14ης Νοεμβρίου του 2016.

Έκτοτε, μετά την δολοφονία που του αποδίδεται, ο 35χρονος περιφερόταν σε όλη την Ευρώπη, καταλήγοντας φυγόδικος στην Κύπρο, όπου φαίνεται πως ζούσε ανενόχλητος τα τελευταία 2 έτη, κατορθώνοντας να ξεγλιστρά χρησιμοποιώντας 14 διαφορετικά ονόματα, ενώ είχε αφήσει και μακριά ξανθά μαλλιά, πρόσθεσε κιλά, αλλάζοντας έτσι τελείως την εμφάνισή του.

Ο ίδιος φροντίζοντας να αλλάξει ριζικά την εξωτερική του εμφάνιση, περνούσε συχνά στα κατεχόμενα, πάλι με χρήση διαφόρων ψεύτικων διαβατηρίων, μέχρι που η Interpol κατάφερε να εντοπίσει ίχνη του, ειδοποιώντας σχετικώς τις κατοχικές «αρχές».

Ο 35χρονος είχε καταφέρει να διαφεύγει χρησιμοποιώντας 14 διαφορετικά ονόματα, ενώ είχε μετά το φονικό εντοπιστεί στο Dusseldorf της Γερμανίας, προερχόμενος από το Manchester.

Η Βρετανική Αστυνομία προσέφερε 10,000 λίρες για οποιαδήποτε πληροφορία που θα μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψή του, με την Hürriyet να αναφέρει πως ο Riddington συνελήφθη στις 21 Αυγούστου στα κατεχόμενα.

Μάλιστα πηγές αναφέρουν ότι ο ύποπτος διαβιούσε στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά τα τλευταία δύο έτη, χρησιμοποιώντας πλαστό διαβατήριο φέροντας το όνομα Ricky de Bruin.

Exit mobile version