Site icon Hallocy

Cobalt Air: Το συγκινητικό βίντεο από την τελευταία πτήση – «Ευχαριστούμε για όλα»

– Βίντεο με την τελευταία προσγείωση της εταιρείας CobaltAir στο αεροδρόμιο της Λάρνακας έκανε την εμφάνιση του στο διαδίκτυο – «Ευχαριστούμε για όλα, ήταν η τελευταία μας πτήση» – Επανέρχεται η ομαλότητα στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων
Ένα συγκινητικό βίντεο με την τελευταία προσγείωση της εταιρείας CobaltAir στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, έκανε την εμφάνιση του στο διαδίκτυο την Παρασκευή (19/10).

Στο σχετικό βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο YouTube ακούγεται o πιλότος του αεροσκάφους να ανακοινώνει στον Πύργο Ελέγχου και το προσωπικό εδάφους ότι αυτή ήταν η τελευταία πτήση της εταιρείας λέγοντας: «Ευχαριστούμε για όλα, ήταν η τελευταία μας πτήση».

Επανέρχεται η ομαλότητα στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων

Την Τετάρτη υπήρξε ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας Cobalt για αναστολή των πτήσεων της, μετά από δύο χρόνια λειτουργίας.

Οι επιβάτες που θα ταξίδευαν με την εταιρεία τα επόμενα 24ωρα αναζητούσαν πτήσεις, με τις τιμές των πτήσεων να έχουν εκτοξευθεί τόσο λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος, όσο και λόγω του κλεισίματος της εταιρείας.

Το Υπουργείο Μεταφορών, μετά από έκτακτη συνεδρία αποφάσισε όπως αποζημιώσει τους επιβάτες που επρόκειτο να επαναπατριστούν.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνικών και Έργων, Αλέκος Μιχαηλίδης, χαρακτήρισε διαχειρίσιμη την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά το λουκέτο της Cobalt Air, ενώ διαχειρίσιμη χαρακτήρισε και την διαδικασία επαναπατρισμού των επιβατών της, σύμφωνα με σημερινές (20/10) δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη ο αριθμός των επιβατών που επηρεάστηκαν από το λουκέτο της Cobalt είναι τελικά μικρότερος απ’ ότι αρχικά είχε υπολογιστεί, τονίζοντας συνάμα πως οι πτήσεις επαναπατρισμού των πολιτών θα συνεχιστούν κανονικά και εντός του Σαββατοκύριακου.

Την ίδια άποψη είχε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων Άκης Κελεπέσιης, ο οποίος βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής 19/10, καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Κελεπέσιη, η διαδικασία επαναπατρισμού ταξιδιωτών είναι σε εξέλιξη, όλα τα αεροπορικά εισιτήρια που εκδίδονται είναι μονής διαδρομής, δεν εκδίδονται εισιτήρια που αφορούν Κύπριους, οι οποίοι θα έφευγαν για διακοπές στο εξωτερικό, είναι καθαρά για επαναπατρισμό. Μέχρι στιγμής έχουν βοηθηθεί περίπου 6.000 – 7.000 άτομα και μέχρι τις 24/10 απομένουν ακόμα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που υπήρχαν από την Cobalt και με τις ενδείξεις της Hermes, περίπου 18.000 άτομα. Σύμφωνα βέβαια με εκτίμηση του κ. Κελεπέση, κάποιοι από αυτούς είτε έχουν εξυπηρετηθεί τις πρώτες ημέρες από μόνοι τους είτε έχουν αποφασίσει να ακυρώσουν το ταξίδι τους.

Όσον αφορά τις εξωφρενικές τιμές των εισιτηρίων που είδαμε να αναρτώνται διαδικτυακά, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων ανέφερε πως είμαστε σε ελεύθερη αγορά αλλά αυτό σίγουρα θα ρυθμιστεί, διότι πρόσκαιρα έχουν αυξηθεί οι τιμές, όμως αμέσως μετά το Σαββατοκύριακο και παρότι βρισκόμαστε σε μια εβδομάδα κρίσιμη για τον επαναπατρισμό των ταξιδιωτών, εντούτοις από μέρα σε μέρα οι τιμές θα διαφέρουν. Ο ίδιος θεωρεί και εκτιμά ότι στην πορεία του χρόνου και σύντομα η αγορά θα ρυθμίσει και τις τιμές των εισιτήριων και σίγουρα και άλλοι επιχειρηματίες από αεροπορικές εταιρείες θα ενδιαφερθούν να καλύψουν αυτό το κενό, χωρίς να υπάρξει ιδιαίτερο πλήγμα στον τουρισμό.

Exit mobile version