Site icon Hallocy

Καιρός: Έρχεται και στην Κύπρο ο «Ορέστης» – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης!

– Άστατος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα την επόμενη εβδομάδα – Ο “Ορέστης” θα κάνει την εμφάνισή του από αργά το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη – Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις και η πιθανότητα να πέσει χαλάζι – Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Ακόμα δεν έφτασε στην χώρα μας ο «Ορέστης» και άρχισε τα… κόλπα του! Μετά την Ελλάδα το σύστημα «Ορέστης» όπως ονομάστηκε μια ψυχρή εισβολή από Βόρεια, αναμένεται να επηρεάσει και την Κύπρο από αργά το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι βροχοπτώσεις σε όλο το νησί, χωρίς, όμως, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χωρίς χιονοπτώσεις, παρά μόνο δυνατό να πέσει χαλάζι.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα σκόνη, μέχρι και νωρίς το βράδυ της Τετάρτης.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ το απόγευμα πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, στα ορεινά. Οι άνεμοι θα καταστούν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα νότια και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 27 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, νωρίς το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ορεινά, παραμένοντας πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τετάρτη, το πρωί θα εμφανίζονται αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, νωρίς το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Exit mobile version