Site icon Hallocy

Παγκόσμιο Σοκ: Πρωτοφανής ρατσιστική επίθεση σε ανάπηρη γυναίκα σε πτήση της Ryanair «Δεν θέλω να κάτσω δίπλα στην ασχημόφατσά σου.»

Αυτή είναι η σοκαριστική στιγμή που επιβάτης σε αεροσκάφος εξαπέλυσε ρατσιστική επίθεση σε 77χρονη γυναίκα που καθόταν δίπλα του με αποτέλεσμα να της αλλάξουν θέση.

Το περιστατικό συνέβη στην πτήση FR015 από Βαρκελώνη για Λονδίνο την Παρασκευή το απόγευμα αλλά δεν έγινε καμία σύλληψη.

Στο δραματικό βίντεο, που έχει προβληθεί περισσότερες από 1 εκατομμύριο φορές στο Facebook, ο άντρας φαίνεται να φωνάζει στην γυναίκα και να της λέει να αλλάξει θέση ενώ οι κόρες της σηκώνονται και του λένε πως είναι ανάπηρη.

Εκείνος απάντησε: «Δεν με νοιάζει αν είναι ανάπηρη ή όχι – αφού της λέω να φύγει, θα φύγει.»

Ο εξοργισμένος άντρας μετά χτύπησε το μεσαίο κάθισμα και συνέχισε να της φωνάζει.

Της είπε: «Ελπίζω κάποιος να κάτσει εκεί γιατί δεν θέλω να κάτσω δίπλα στην ασχημόφατσά σου.»

Εκείνη προσπάθησε να απαντήσει και ένας αεροσυνοδός φαίνεται να προσπαθεί να ηρεμήσει τα νεύρα.

Αλλά πριν προλάβει να του απαντήσει, της φώναξε: «Εάν δεν μετακινηθείς σε άλλη θέση, θα σε σπρώξω εγώ.»

Συνέχισε: «Μην μου μιλάς σε ξένη γλώσσα χαζή άσχημη κατσίκα.»

Άλλοι επιβάτες ακούγονται να φωνάζουν για να σταματήσουν. Η γυναίκα αργότερα μετακινήθηκε σε άλλη θέση, μακρυά από τον άντρα.

Η κόρη της γυναίκας είπε πως ο καβγάς ξεκίνησε επειδή η αρθρίτιδα της 77χρονη δεν της επέτρεψε να μετακινηθεί γρήγορα όταν ο άντρας ήθελε να πιάσει την θέση κοντά στο παράθυρο.

Η γυναίκα είχε μετακομίσει στην Αγγλία από την Jamaica το 1960 για να είναι κοντά με την κόρη της, μετά τον θάνατο του άντρα της.

Είπε: «Ξέρω πως εάν είχα φερθεί εγώ έτσι ή κάποιος άλλος μαύρος άνθρωπος, θα είχε έρθει αστυνομία και θα μας είχε πετάξει έξω από την πτήση.»

Τα μέλη του προσωπικού αρνήθηκαν πως άκουσαν ρατσιστικά σχόλια και της είπαν να μιλήσει με την εξυπηρέτηση πελατών την Δευτέρα.

Τώρα, χιλιάδες χρήστες των social media ζητούν την τιμωρία του άντρα.

Exit mobile version