Site icon Hallocy

Μεγαλώνει ο αριθμός των πληγέντων από τον ανεμοστρόβιλο – Πολλά τα νεκρά ζώα

– Την ώρα που ολοκληρώνονται σταδιακά οι διαδικασίες απολογισμού των ζημιών, παράλληλα αυξάνεται και ο αριθμός των υποστατικών που έχουν πληγεί από τον ανεμοστρόβιλο στου Αγίους Τριμιθιάς – Δυστυχώς πολλά ήταν και τα κατοικίδια ζώα που έχασαν με τραγικό τρόπο την ζωή τους – Από τα 120 υποστατικά χθες που διαπιστώνονταν ζημίες σήμερα ανέρχονται στα 150.
Την ώρα που καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες να έχει ολοκληρωθεί εντός της μέρας η πλήρης καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να ακολουθήσει η διαδικασία των εκτιμήσεων, παράλληλα, ώρα με την ώρα αυξάνεται και ο αριθμός των υποστατικών τα οποία έχουν πληγεί από τον καταστροφικό ανεμοστρόβιλο στους Αγίους Τριμιθιάς.

Δυστυχώς, πολλά ήταν τα κατοικίδια ζώα τα οποία έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο από το καταστροφικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου, με τον ακριβή αριθμό τους να παραμένει ανεξακρίβωτος.

Χθες είχαν καταγραφεί 120 υποστατικά στα οποία καταγράφονταν ζημίες, ενώ σήμερα πλέον προσετέθησαν ακόμα 30, οπότε πλέον ανέρχονται στα 150, καθώς ώρα με την ώρα εντοπίζονται ακόμα περισσότερα και νοικοκυριά και υποστατικά που έχουν υποστεί φθορές.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο κοινοτάρχης των Αγίων Τριμιθιάς, Γιώργος Ιακώβου, αναφέρει ότι οι κάτοικοι της περιοχής εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, προκειμένου να διασφαλίσουν τα νοικοκυριά τους από την νέα επερχόμενη κακοκαιρία που έχει προβλεφθεί για τα επόμενα 24ωρα.

Αναφέρθηκε επίσης ότι κάποιοι πολίτες διανυκτέρευσαν και χθες βράδυ σε ξενοδοχείο κάτι που θα συνεχίστει πιθανόν για ακόμα 1-2 μέρες.

Ανεξακρίβωτος ο αριθμός των νεκρών ζώων

Εξακολουθεί μέχρι στιγμής να παραμένει ανεξακρίβωτος ο αριθμός των νεκρών ζώων από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου.

Ο Έπαρχος Λευκωσίας, Μάριος Παναγίδη, ανέφερε στο SigmaLive ότι δεν έγινε μέχρι στιγμής καταγραφή για νεκρά ζώα, ωστόσο σύμφωνα με την αναπληρώτρια Πρόεδρο των Οικολόγων, Έφη Ξάνθου, έχει η ίδια πιστοποιήσει από επιτόπια έρευνά της τον θάνατο δύο σκύλων και 7 κουταβιών.

Σε κάθε περίπτωση όμως δυστυχώς αναμένεται ότι ο αριθμός νεκρών ζώων και πτηνών θα αυξηθεί, καθώς πολλά από αυτά βρίσκονταν εντός κλωβών, αποτελώντας έρμαια του ανεμοστρόβιλου, με τους ιδιοκτήτες να μην προλαβαίνουν να τα σώσουν.

Exit mobile version