Site icon Hallocy

Μπορεί ο σκύλος μας να βλέπει στην τηλεόραση ότι κι εμείς;

Βλέπετε τον σκύλο σας να παρακολουθεί τηλεόραση και αναρωτιέστε τι μπορεί να βλέπει και να αντιλαμβάνεται; Είναι ένα μεγάλο ερώτημα για πολλούς από εμάς, αλλά ευτυχώς η επιστήμη έχει να μας δώσει απαντήσεις.

Έπειτα από σχετική έρευνα που έγινε το 2013 διαπιστώθηκε πως τα σκυλιά μας έχουν την ικανότητα να βλέπουν και να αντιλαμβάνονται τις εικόνες της τηλεόρασης με τον ίδιο τρόπο που μπορεί και ένας άνθρωπος. Μπορούν να αναγνωρίσουν έναν σκύλο μόλις τον δουν στη μικρή οθόνη και να αντιδράσουν σε ήχους, όπως παραδείγματος χάρη, στο γάβγισμα.

Στις παλιές τηλεοράσεις που τα καρέ είναι λιγότερα – ανά δευτερόλεπτο – η εικόνα στα μάτια τους δεν είχε την ίδια “ποιότητα”. Επίσης τα σκυλιά έχουν διχρωματική όραση. Βλέπουν τον κόσμο στις αποχρώσεις του κίτρινου και μπλε.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως τα μάτια του σκύλου έχουν την ικανότητα να καταγράφουν εικόνες πολύ πιο γρήγορα από ότι μπορούν τα δικά μας. Αυτό δεν επηρεάζει την “ποιότητα” όταν παρακολουθούν μία ταινία στις σύγχρονες τηλεοράσεις.

Υπάρχει τηλεόραση για σκύλους;

Φυσικά και υπάρχει! Το Dogs Tv προβάλει 24ωρο πρόγραμμα και είναι διαθέσιμο μέσω του δικτύου DirecTv. Οι εκπομπές είναι ειδικά σχεδιασμένες για σκύλους.

Η ιδέα αλλά και το περιεχόμενο των εκπομπών βασίστηκε σε έρευνα του πανεπιστημίου Tufts που κατέγραψε τις αντιδράσεις σκύλων την ώρα που “παρακολουθούσαν” τηλεόραση.

Δείτε το πολύ ενδιαφέρον trailer

Exit mobile version