Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου

Δείτε τη στιγμή που παραγκωνίζεται στη σκηνή η μικρή Μαρία και τι καταγγέλει η μητέρα της στον Alpha – Βίντεο

Η Μαρία Ραφαέλα, παιδί με σύνδρομο down, ένιωσε τον αποκλεισμό μέσα στο ίδιο της το σχολείο, κατά την γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η μητέρα της, Ιωάννα, ξεσπά στην κάμερα του άλφα, για το περιστατικό που έλαβε χώρα σε δημοτικό της επαρχίας Λευκωσίας.

Μητέρα Μαρίας Ραφαέλας
Άρχισε η γιορτή, βγήκαν πάνω τα παιδάκια και μετά κάποια αποχώρησαν και μείναν έξι κορίτσια…άρχισαν τα παιδιά να τραγουδούν και σε κάποια φάση που ήταν η σειρά της ξαφνικά περνάει το μικρόφωνο από πίσω από την πλάτη της μικρής και μένει έτσι άναυδη η Μαρία Ραφαέλα και κοιτάει…σαν να λέει εγώ εγώ δε θα πω τίποτα; μα θέλω και εγώ να πω είμαι και εγώ εδώ.
Το βίντεο από την σχολική γιορτή, είναι χαρακτηριστικό. Αποτελεί γροθιά στο στομάχι του καθενός από εμάς. Η Μαρία Ραφαέλα ξύπνησε χαρούμενη και γεμάτη ενέργεια την ημέρα της σχολικής γιορτής.

Κρατώντας την κυπριακή και ελληνική σημαία πήγε στο σχολείο της για να τιμήσει την επέτειο του ΟΧΙ. Ο ενθουσιασμός και η χαρά της, δεν κράτησαν όμως για πολύ. Κόπηκαν απότομα πάνω στη σκηνή και μπροστά από τον κόσμο που παρακολουθούσε την σχολική εορτή.

Μητέρα Μαρίας Ραφαέλας
Πως να ωριμάσεις πως να ανθίσεις όταν είσαι στην απομόνωση;
Η μητέρα της Ιωάννα, με παράπονο μιλά, για την περιθωριοποίηση που βιώνει το παιδάκι, καθημερινά.

Μητέρα Μαρίας Ραφαέλας
Η κόρη μου δεν έχει ούτε ένα φίλο στο σχολείο…υπάρχει αποστροφή μας βλέπουν και γυρίζουν το σώμα…κρύβονται πίσω από γονείς τους γιατί αυτό μαθαίνουν από τους μεγάλους.
Ένα σύστημα που δυστυχώς κάνει τον κάθε γονιό που έχει παιδί με ειδικές ανάγκες να νιώθει απόγνωση και απογοήτευση.

Μητέρα Μαρίας Ραφαέλας
Με έκαναν να νιώσω πως έπρεπε να ανέβω στη σκηνή και να πως αγάπη μου δώσε το μικρόφωνο της Μαρίας να πει το ποίημα της…και δεν είναι δουλειά μου, πρέπει αυτοί να βρουν τον τρόπο να ενσωματώνουν αυτά τα παιδιά στο κοινωνικό σύνολο του σχολείου.
Το Υπουργείο Παιδείας έχει λάβει γνώση του περιστατικού και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έχει ζητήσει από τη διεύθυνση του σχολείου να υποβάλει μέχρι και την Δευτέρα έκθεση γεγονότων. Αξιωματούχοι του Υπουργείου θα εξετάσουν τα γεγονότα και στη συνέχεια θα διευθετηθεί συνάντηση και με τους γονείς του κοριτσιού.

alphanews.live

Διαβάστε επίσης