Hallocy

Θλίψη: Απεβίωσε Κύπριος επιχειρηματίας – Φωτογραφίες

Απεβίωσε νωρίς το απόγευμα ο γνωστός Κύπριος επιχειρηματίας Μιχαλάκης Μιχαηλίδης, σε ηλικία 87 ετών.

Ο Μιχαλάκης Μιχαηλίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1931. Γιος φαρμακοποιού, ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και έτσι σπούδασε στη Φαρμακευτική Σχολή της κυβέρνησης της Κύπρου, ενώ παρακολούθησε σεμινάρια μάρκετινγκ και πωλήσεων στη Βρετανία. Ευτυχώς για το κυπριακό λιανεμπόριο, το ανήσυχο πνεύμα του δεν τον άφηνε να επαναπαυθεί λεπτό.

Μικρός ξεκίνησε συλλέγοντας περιτυλίγματα καραμελών, τα οποία αντάλλασσε και φυσικά για τα «μοναδικά κομμάτια» οι άλλοι έπρεπε να δίνουν… κάτι παραπάνω.

Αεικίνητος, ακούραστος, φιλόδοξος και με μπόλικο πείσμα, το οποίο τελικά μόνο σε καλό του βγήκε. Με προσεκτικές κινήσεις, σύνεση και εφευρετικούς τύπους μάρκετινγκ, για την εποχή, ξεκίνησε και έκτισε λιθαράκι – λιθαράκι τη γνωστό σε όλους αυτοκρατορία του.

Το 1968 έκανε το πρώτο του δάνειο, 4000 λιρών, από την Τράπεζα Κύπρου και δημιούργησε δική του εταιρεία, την ΜΡΜ, που σήμερα έχει καταστεί ένας κολοσσός.

Ο Όμιλος Εταιρειών Μιχαήλ. Π. Μιχαηλίδης είναι αποκλειστικός (ή υπήρξε στο παρελθόν)αντιπρόσωπος μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, όπως, L’ Oreal, Peugeot, Swatch, Fuji, Continental, Valvoline, Nordmilch και Berglandmilch.

Ο ίδιος διετέλεσε συνδιευθυντής και συνέταιρος στην εταιρεία Κυπριακός Φαρμακευτικός Οίκος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Μιχαήλ. Π. Μιχαηλίδης Λτδ, μέλος και πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Εισαγωγέων Φαρμακευτικών Ειδών Κύπρου, μέλος και πρόεδρος του ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας, καθώς και Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού επί δύο ξεχωριστών κυβερνήσεων.

inbusinessnews.reporter.com.cy

Exit mobile version