Site icon Hallocy

Η Χριστιάνα Αρτεμίου μιλά για το δικό της «κάρμα»: Σαν παιδί είδαν πολλά τα μάτια μου

Η Χριστιάνα Αρτεμίου παραχώρησε μία συνέντευξη γεμάτη συναισθήματα, αλήθειες και ιστορίες που συγκλονίζουν, στο περιοδικό TVμανία. Η ηθοποιός με αφορμή τη νέα σειρά, την οποία υπογράφει και φέρνει στο προσκήνιο εγκλήματα που συγκλόνισαν στο παρελθόν το νησί μας, μιλά για το δικό της «κάρμα» κι αποκαλύπτει αντίστοιχα προσωπικά της βιώματα.

Θα συμπεριλάμβανες μια δική σου προσωπική ιστορία στη σειρά;

Μπορεί να έχω δανειστεί κάποια στοιχεία από ανθρώπους που ξέρω.

Για παράδειγμα;

Είμαι παιδί που έχω μεγαλώσει σε προσφυγικό συνοικισμό. Τη δεκαετία του ’80, στους συνοικισμούς, καμιά φορά ήταν λίγο πιο άγρια τα πράγματα. Υπήρχαν πολλές οικογένειες που κουβαλούσαν μεγάλα προβλήματα. Άρα σαν παιδί είδαν πολλά τα μάτια μου. Πάρα πολλές ιστορίες του «Κάρμα», μου θύμισαν ιστορίες που έζησα. Θεωρώ ότι τα βιώματά μου με βοήθησαν πάρα πολύ στη γραφή μου σε αυτό το είδος.

Σε τι είδους βιώματα αναφέρεσαι; Προσωπικά;

Τα περισσότερα ήταν από τον περίγυρό μου, τους γείτονές μου. Υπήρχαν οικογένειες με πάρα πολλή βία όπου ο άνδρας χτυπούσε τη γυναίκα. Υπήρχαν περιπτώσεις όπου οικογένειες έβγαλαν τα παιδιά τους από το σχολείο αλλά και περιπτώσεις όπου οικογένειες εξωθούσαν την ανήλικη κόρη τους στην πορνεία.

Συγκλονιστικό.

Αυτά τα πράγματα σαν παιδί των 15 που ήμουν τα βίωνα αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω το γιατί. Τώρα που μεγάλωσα προσπαθώ να μπω στα δικά τους παπούτσια για να καταλάβω πώς μια μάνα οδηγούσε την κόρη της σε αυτό το «έγκλημα».

Πόσο έχουν αλλάξει την ψυχολογία σου;

Τότε δεν μπορούσα να καταλάβω τους λόγους που η φίλη μου δεν μπορούσε να έρθει έξω στα χωράφια να παίξουμε, γιατί έπρεπε να πάει σε μια «δουλειά» που την έστελνε η μάνα της.

Σοκαριστικό. Επιρρίπτεις σε κάποιους ευθύνες;

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα κατηγορήσω κάποιον γιατί δεν κινείται με τη λογική. Πάντα προσπαθώ να καταλάβω το γιατί. Προσπαθούσα με το δικό μου μυαλό να δικαιολογήσω γιατί ο Α έπραξε έτσι και γιατί ο Β έπραξε αλλιώς. Δεν κατηγορώ κανένα. Κι ούτε το «Κάρμα» το ίδιο. Οι τηλεθεατές πρέπει να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Με αυτές τις εμπειρίες σου, έμαθες, να δικαιολογείς τους ανθρώπους;

Πάρα πολύ. Όταν νιώθω ότι αυτό που συμβαίνει δεν μπορώ να το δεχτώ, κάνω ένα βήμα πίσω. Δεν θα κατηγορήσω απλά θα αποσυρθώ. Θα φύγω από εκείνο τον κύκλο ή θα εξαφανιστώ από εκείνον τον άνθρωπο.

Exit mobile version