Hallocy

Κατερίνα Χριστοφίδου: Αποκαλύπτει την ηλικία της και εάν θα ήθελε και έκτο παιδί!

Η Κατερίνα Χριστοφίδου πήρε στα χέρια της το τιμόνι της μεσημβρινής ζώνης και κατάφερε να διπλασιάσει τα ποσοστά της. Αν και η ίδια ισχυρίζεται ότι η επιτυχία είναι αποτέλεσμα της δουλειάς πολλών ανθρώπων, δεν παύει να είναι ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα της τηλεόρασης. Σε συνέντευξή της στο TV Mania και στον Κωνσταντίνο Χάμπαλη, απαντά και στο ενδεχόμενο να κάνει και έκτο παιδί!

Η μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα είναι σαν «παράσημο» για την καριέρα σου;
Στη δημοσιογραφία δεν συλλέγουμε ούτε παράσημα ούτε μπράβο. Συλλέγουμε εμπειρίες, γνώση και μέσα από τα χρόνια ωριμάζουμε. Όσο πιο πολλά τα χρόνια, τόσο πιο μεγάλη η ευθύνη. Στη μεσημβρινή ζώνη, σχεδόν τίποτα δεν σερβίρεται έτοιμο. Όλα γίνονται ζωντανά, απευθείας σε πραγματικό χρόνο. Η διαφάνεια, η αμεσότητα, όλα παίζουν ρόλο. Η ευθύνη είναι τεράστια. Και είναι τόσο βαριά που με κρατά προσγειωμένη. Και μόνο το γεγονός ότι η διεύθυνση μού εμπιστεύεται για δεύτερη χρονιά αυτή τη ζώνη, είναι για μένα μεγάλη τιμή.

Και εσύ κατάφερες να την φέρεις στην κορυφή των επιλογών των τηλεθεατών. Τι σημαίνει αυτό για σένα;
Όχι εγώ! Συνέβαλα κι εγώ αλλά είναι αποτέλεσμα της δουλειάς πολλών ανθρώπων. Από τη διεύθυνση που επέλεξε τα πρόσωπα, μέχρι όλους τους συναδέλφους, δημοσιογράφους του καναλιού, τεχνικούς στο gallery, παραγωγούς, κινηματογραφιστές και όλους όσοι δουλεύουν με μεράκι για αυτή την εκπομπή.

Ποια στοιχεία θα έλεγες ότι καθόρισαν τη διαδρομή καθώς και τις επιλογές σου μέχρι τώρα;
Υπάρχει ένας συνδυασμός στοιχείων τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Καταρχάς, δεν ήταν ποτέ όνειρό μου ή στόχος μου να ασχοληθώ είτε με τη δημοσιογραφία είτε με την τηλεόραση. Κάποτε λέγω ότι τυχαία βρέθηκα στον χώρο, άλλοτε ότι νιώθω περισσότερο ότι με επέλεξε ο ίδιος ο χώρος. Εγώ πάντως δεν τον επέλεξα.

Παρόλα αυτά παρέμεινες στον χώρο. Τι σε κράτησε;
Το ένα έφερε το άλλο και βρέθηκα στο χώρο της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας. Έμαθα όμως κάτι: Ό,τι κάνεις πρέπει να το κάνεις όσο καλύτερα μπορείς. Είναι θέμα παραγωγικής αξιοποίησης του χρόνου και ζήτημα αξιοπρέπειας. Επαγγελματικής και προσωπικής. Τώρα το τι με κράτησε στο χώρο, πιστεύω ότι ήταν οι μεγάλες ευκαιρίες για γνώση κι εμπειρίες. Δηλώνω ενεργός πολίτης σε όλα τα επίπεδα. Είμαι άνθρωπος που θέλω να έχω λόγο και ρόλο σε αυτά που γίνονται για εμάς.

Τι αλλάζει για μια επαγγελματία όταν φτάσει στην ηλικία των 40 και κάτι; Αισθάνεσαι πιο κατασταλαγμένη;
Επαγγελματικά δεν κατασταλάζω ποτέ! Είμαι συνεχώς σε αναζήτηση, γι’ αυτό και αποφάσισα σε τέτοια ηλικία να προχωρήσω και σε νέες σπουδές και συγκεκριμένα στη Νομική. Δεν είμαι καρεκλοκένταυρος! Μ’ αρέσει να προχωρώ μπροστά και δεν θα διστάσω, υπό τις σωστές προϋποθέσεις να αλλάξω επάγγελμα. Έτσι αφήνουμε και χώρο για νεότερους, στις δικές μας θέσεις.

Ως γυναίκα; Πώς βιώνεις αυτό το πέρασμα στην ώριμη ηλικία;
Ώριμη ηλικία! (γέλια) Ακούγεται κάπως αλλά είμαι συνειδητοποιημένη. Είμαι 42 και αισθάνομαι 42. Με τα καλά και τα κακά του. Είμαι πολύ συνειδητοποιημένη με την ηλικία μου και γι’ αυτό αυτοσαρκάζομαι. Νιώθω ουσιαστικά αυτό που είμαι: «Young enough to do and old enough to know». Φάνηκα τυχερή γιατί έζησα την κάθε ηλικία όπως έπρεπε. Δεν με ενοχλεί που μεγαλώνω. Αντίθετα νιώθω ότι έχω αξιοποιήσει τον χρόνο που πέρασε για να μάθω από τα λάθη μου και να αποκτήσω γνώση από τις εμπειρίες μου. Αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση.

Η τηλεόραση έχει έναν ηλικιακό ρατσισμό απέναντι -ιδιαίτερα- στις γυναίκες;
Ίσως, δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα χωράνε όλα, φτάνει ο καθένας να κάνει εκείνο που πρέπει κι εκείνο που του αρμόζει. Θέλει και φρέσκα πρόσωπα, θέλει και εμπειρία. Ο συνδυασμός είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Έχεις βιώσει σεξιστικές συμπεριφορές στην καριέρα σου;
Κάποιες φορές ναι. Και είναι εκεί που χρειάστηκε να δουλέψω, να διαβάσω και να αγωνιστώ περισσότερο, ώστε να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Κατάφερνα πάντα με τα σωστά επιχειρήματα να ισοπεδώνω τέτοιες συμπεριφορές και να προχωρώ.

Έχεις ζήσει πισώπλατες μαχαιριές;
Δυστυχώς ναι. Από την άλλη, όμως, αυτές οι πισώπλατες μαχαιριές, μ’ έμαθαν να ξεχωρίζω τους ανθρώπους και πλέον να λειτουργώ προληπτικά. Έχω πολλούς γνωστούς, αλλά φίλους λίγους και καλούς. Δύσκολα βάζω Χ σε ανθρώπους, αλλά ομολογώ ότι υπήρξαν ελάχιστες περιπτώσεις που το έχω κάνει. Δίνοντας, όμως, πολλές ευκαιρίες. Αλλά μάταια. Δυστυχώς ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Συνεπώς φυλάω τα ρούχα μου για να έχω τα μισά!

Είσαι ερωτευμένη και φαίνεται.
Ναι; Φαίνεται, ε; (γέλια) Όταν αγαπήσεις σε μία πιο ώριμη ηλικία, είναι τόσο στέρεες οι βάσεις και είναι τόσο φωτεινή η αλήθεια αυτή της αγάπης που δεν μπορεί να κρυφτεί.

Γι’ αυτό επιλέξατε να παντρευτείτε;
Ο γάμος για εμάς ήταν το επιστέγασμα μιας μεγάλης αγάπης και δεδομένου ότι έχουμε και οι δυο παιδιά, θεωρήσαμε ότι ο γάμος ήταν μια φυσική εξέλιξη. Το θέλαμε και οι δυο πολύ, γιατί νιώθουμε ότι ανήκουμε ο ένας στον άλλον! Είμαστε ένα! Και αυτό είναι και το νόημα. Και για μας η έννοια της οικογένειας, δεν προϋποθέτει μόνο εξ αίματος συγγένεια. Για μας η οικογένεια, η πραγματική της έννοια, προϋποθέτει αγάπη! Αγάπη που πολλαπλασιάζεται, δεν μοιράζεται!

Και σε ένα ακόμα παιδί;
Ποτέ δεν λέω ποτέ αλλά έχουμε ήδη πέντε παιδιά με τον Νίκο. Ένα έκτο παιδί θα ήταν λίγο υπερβολικό. Δεν είμαστε είκοσι πεντάρηδες. Εγώ είμαι στα 40+ και ο Νίκος στα 50+. Από την άλλη, πλησιάζω σε μία ηλικία που δεν θα μπορώ να κάνω παιδιά.

Exit mobile version