Site icon Hallocy

Λάρνακα: Δεν είχε ανελκυστήρα και μέχρι να τον κατεβάσουν πέθανε

Ο τραγικός θάνατος 69χρονου ενοίκου σε πολυκατοικία στον Συνοικισμό Αγίων Αναργύρων στη Λάρνακα, ανέδειξε για ακόμα μια φορά την αναγκαιότητα της τοποθέτησης ανελκυστήρων στις πολυκατοικίες.

Ο άτυχος 69χρονος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλήθεια», τον περασμένο Αύγουστο υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και δεν μπορούσε να μεταφερθεί με φορείο από τις σκάλες. H μεταφορά του στο Νοσοκομείο καθυστέρησε κατά μιάμιση ώρα, με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει στην αναμονή.

Μάλιστα, όταν το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο, οι νοσηλευτές προσπάθησαν να τον μεταφέρουν από τις σκάλες, οι οποίες ωστόσο ήταν στενές, με συνέπεια να τον ρίξουν στο έδαφος και να χτυπήσει στο κεφάλι.

Στη συνέχεια κλήθηκε η πυροσβεστική για να βοηθήσει. Τα μέλη της πυροσβεστικής κατέβασαν τον άτυχο 69χρονο με πλατφόρμα μετά από μιάμιση ώρα, ήταν όμως πλέον αργά και ο άτυχος 69χρονος έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Αλήθεια», η κόρη του άτυχου 69χρονου τόνισε πως, αν υπήρχε ανελκυστήρας ή αν δεν καθυστερούσε τόσο η διαδικασία μεταφοράς του πατέρα της, ίσως να βρισκόταν εν ζωή και να μην έπεφτε θύμα των κρατικών διαδικασιών.

Μάλιστα παρακάλεσε το Υπουργείο Εσωτερικών όπως ενεργήσει άμεσα γιατί πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα στην ίδια πολυκατοικία αντιμετωπίζουν και άλλοι ηλικιωμένοι πρόβλημα στην προσπάθεια τους να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες.

Πολλοί εξ αυτών έμειναν εγκλωβισμένοι εντός των διαμερισμάτων τους, ενώ ακόμα και η σύζυγος του άτυχου 69χρονου αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα πόδια της και ο γιατρός, δεν της επιτρέπει να εξέρχεται από το διαμέρισμα της.

reporter.com.cy

Exit mobile version