Site icon Hallocy

Αγωγή εναντίον κτηνιάτρου στη Λάρνακα για τον θάνατο σκύλου

Αγωγή εναντίον κτηνιάτρου, για πρόκληση θανάτου εξ αμελείας ενός λαμπραντόρ και απαίτηση ειδικών αλλά και γενικών αποζημιώσεων, κατατέθηκε τον Νοέμβριο από δικηγορικό γραφείο στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», ο θάνατος του συγκεκριμένου σκύλου φαίνεται να προήλθε κατόπιν κατ’ ισχυρισμό ιατρικής αμέλειας, όπως θα προσπαθήσει να αποδείξει στο δικαστήριο.

Να σημειωθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ιδιοκτήτρια του ζώου, παραθέτοντας γραπτά στοιχεία για τη διαδικασία της κτηνιατρικής εξέτασης και θεραπείας που έτυχε το ζώο της, προσέφυγε στο Παγκύπριο Κτηνιατρικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα ο δικηγόρος, το σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι, κατόπιν έντονων απαιτήσεων της ιδιοκτήτριας του λαμπραντόρ, με την αγωγή απαιτούνται γενικές αποζημιώσεις, οι οποίες προβάλλονται στην εξής νομική βάση: Η αδόκητη απώλεια της Τάνιας (το όνομα του σκύλου) προκάλεσε ανεκτίμητη θλίψη στην ίδια και την οικογένειά της, που, εκτός τούτου, βίωσαν επιπρόσθετα τις δραματικές στιγμές του ζώου, το οποίο είχε ένα επώδυνο τέλος, καθώς δεν είχε εντοπιστεί το πρόβλημα που παρουσίαζε.

Ο θάνατος του λαμπραντόρ επήλθε τον Αύγουστο του 2016, αφού προηγήθηκαν κάποιες μέρες κατά τις οποίες το ζώο σφάδαζε από τους πόνους. Η ιδιοκτήτρια εξασφάλισε κτηνιατρικό πόρισμα για τα αίτια θανάτου του.

Τέλος, σύμφωνα με τον δικηγόρο, επιθυμία της ιδιοκτήτριας είναι να αποδείξει νομικά ότι το σκυλί της ήταν θύμα ιατρικής αμέλειας και η απώλειά της με τον τρόπο που επήλθε προκάλεσε ψυχική οδύνη στην οικογένειά της. Επίσης, εντόπισε νομικό προηγούμενο σχετικής υπόθεσης στο εξωτερικό.

Exit mobile version