Site icon Hallocy

Πίτμπουλ κατασπάραξε γάτες σε κατοικημένη περιοχή στην Παλλουριώτησσα

Σκηνές φρίκης σήμερα σε κατοικημένη περιοχή στην Παλλουρίωτησσα.

Στην Παλλουριώτησσα κοντά στην βιομηχανική Αγλαντζιάς, γύρω στις 7 το πρωί ένας μεγαλόσωμος σκύλος ράτσας πίτμπουλ, ο οποίος ήταν ασυνόδευτος, δάγκωσε από το λαιμό μία γάτα και δεν την άφηνε από τα δόντια του.

Διερχόμενοι πολίτες αλλά και κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να φωνάζουν ότι θα σκοτώσει τη γάτα. Ένοικοι της περιοχής βγήκαν από τα σπίτια τους να δουν τι συνέβαινε

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Σε δευτερόλεπτα η γάτα άρχισε να αιμορραγεί και λίγο αργότερα ψυχορραγούσε. Ο σκύλος την άφησε από τα δόντια του, όταν πλέον το άμοιρο ζώο είχε ξεψυχήσει.
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο σκύλος είχε αρπάξει και δεύτερη γάτα η οποία είχε το ίδιο άτυχο τέλος με την πρώτη.

Μέχρι που ο ιδιοκτήτης του κατάφερε να του φορέσει το λουρί και κρατώντας την μια γάτα στο ένα χέρι και τον σκύλο του στο άλλο προχώρησε στην οικία του.

Ζώα, όπως τα πίτμπουλ, δεν μπορούν να κυκλοφορούν έξω χωρίς να λαμβάνονται μέτρα προστασίας. Κάτοικος της περιοχής που επικοινώνησε με το Hallocy, ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης του σκύλου δεν είχε μεριμνήσει να βάλει φίμωτρο στον σκύλο, και όπως επίσης πως δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε ένα τέτοιο περιστατικό αφού και στο παρελθόν ίδιος σκύλος είχε πηδήσει ξανά τα κάγκελα της οικίας του και επιτέθηκε σε μικρόσωμο σκυλάκι το οποίο στην συνέχεια πέθανε.

«Αυτό το επεισόδιο θα μπορούσε να συμβεί και με ανθρώπους» δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι τα πίτμπουλ έχουν πολύ γερά σαγόνια και γι’ αυτό οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή. «Ήταν πραγματικά τραγικό αυτό που συνέβη. Το πίτμπουλ άρπαξε και τα δυο γατιά από τον λαιμό και δεν το άφηνε», ανέφερε ο ίδιος.

Όλοι στα γύρω σπίτια σήμερα το πρωί ήταν αναστατωμένοι. Οι γάτες που ξεψύχησαν ήταν αδέσποτες και περίοικοι και είχαν αναλάβει τη σίτισή τους.

Κανένας από τους μάρτυρες του περιστατικού δεν μπορεί να φανταστεί τι θα συνέβαινε αν το άγριο ζώο είχε πιάσει με τα κοφτερά του δόντια ένα παιδί. Το πίτμπουλ εξεδήλωσε ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά.

Για το περιστατικό φέρει καθαρά ευθύνη ο ιδιοκτήτης του σκύλου. «Όφειλε να έχει εκπαιδεύσει το ζώο και να το τιθασεύσει»

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία και συγκεκριμένα μέλη από τον αστυνομικό σταθμό της Ομορφίτας επισκέφτηκαν το μέρος όπου και αντίκρισαν τα δυο γατιά νεκρά.

Αφού μίλησαν με τον ιδιοκτήτη του σκύλου του έγινε παρατήρηση και στην συνέχεια του εξέδωσαν εξώδικο.

 

Exit mobile version